Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

DSS

  • Nova DSS

    Smenjeno rukovodstvo Novog DSS u Prokuplju

    Zbog neaktivnosti I nefunkcionalnosti, ali i, kako kažu, zamora dosadašnjeg rukovodstva, Izvršni odbor Novog DSS-a raspustio je Gradski odbor u Prokuplju, a Dragana Nikolića, dosadašnjeg predsednika prokupačkog odbora, zamenio je Borivoje Cvetković. U Novom DSS-u od novog rukovodstva očekuju da zadobije poverenje građana i na narednim izborima ostvari dvocifren rezultat.

    (4) detaljnije
  • NADA
    Izbori 2022

    16 južnjaka na listi DSS-a i monarhista za parlamentarne izbore

    Spisak od 250 kandidata koje delegiraju za naredni saziv Skupštine, predala je koalicija NADA koju čine Pokret obnove Kraljevine Srbije, Demokratska stranka Srbije i još 25 udruženja građana, a među njima je i 16 južnjaka. Poznatijih imena iz vremena jakog DSS-a nema, a najbolje rangiran je pravnik Zoran Stojanović iz Stubala kod Vladičinog Hana.

    (9) detaljnije
  • dss-zid-JV

    DSS ponovo formirao Gradski odbor u Nišu

    Posle nekoliko godina od rasturanja, Demokratska stranka Srbije u Nišu ponovo ima Gradski odbor, kažu u ovoj stranci. Upravljanje odborom povereno je akademiku Tomislavu Pavloviću.

    (5) detaljnije
  • metla 2020 leskovac

    Pokret “Metla 2020” u Leskovcu: Krenuli smo sa čišćenjem Srbije

    Iako novoosnovani politički pokret “Metla 2020”, formiran od Demokratske stranke Srbije, Grupe za prosperitet Srbije, Udruženja starosedelaca iz Kraljeva i Tima za život, još nije osnovao odbor u Leskovcu, svoj politički plan danas su predstavili Leskovčanima. Predstavnik ove političke grupacije Novica Antić kaže da su krenuli sa čišćenjem Srbije, a odluku da li će izaći na predstojeće izbore doneće, kažu, za desetak dana

    (6) detaljnije
  • auto-put

    DSS: Niš - Priština nije "auto-put mira", već auto-put “Velika Albanija”

    Nesaglediva je šteta po Srbiju izgradnja auto-puta Niš - Priština, smatraju u Demokratskoj stranci Srbije (DSS) i dodaju da jedinu korist od njega imaju Albanci. Zbog toga kažu da ovaj auto-put nije “auto-put mira” kako ga naziva ministarka građevine Zorana Mihajlović, već auto-put “Velika Albanija”.

    (28) detaljnije
  • naselje dubočica

    DSS: Vlast da povuče odluku o prodaji zemljišta u naselju Dubočica

    Da u međublokovskom prostoru u naselju Dubočica u Leskovcu ne treba zidati nove zgrade, već da treba povući celokupnu odluku o prodaji tog zemljišta, smatraju u leskovačkoj Demokratskoj stranci Srbije. Akciju Građanske inicijative "Dubočica u srcu" koja se bori da očuva svoja zelenila, dodaju, podržavaju, jer su ovakve inicijative važne za čitavo društvo.

    detaljnije
  • dss

    Nekadašnji predsednik leskovačkog DSS izbačen iz stranke

    Zbog nepoštovanja stranačke discipline i odluka predsedništva, Demokratska stranka Srbije iz članstva je izbacila nekadašnjeg predsednika leskovačkog odbora Milana Stojkovića.

    (1) detaljnije
  • dss niš

    Za zagađen vazduh u Nišu DSS krivi neplansku gradnju

    U Nišu postoji poremećaj strujanja vazduha zbog neplanske bespravne gradnje, tvrde iz Demokratske stranke Srbije, a za to krive gradsku vlast i građevinsku inspekciju koja ne ruši nelegalne zgrade.

    (15) detaljnije
  • polomljeno-staklo

    Uhapšeni osumnjičeni za obijanje prostorija DSS i NS u Prokuplju

    Zbog sumnje da su za samo jednu noć, između 17. i 18. januara, obili vrata prostorija Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije, a zatim i u privatnom stanu u Prokuplju polomili staklo i ušli u špajz gde su pokušali da ukradu stvari koje su se tamo našle, policija je privela dvojicu Sirijaca.

    (1) detaljnije
  • polomljeno-staklo

    Drugi put za 15 dana obijene prostorije DSS u Prokuplju

    U noći između četvrtka i petka obijene su prostorije Demokratske stranke Srbije u Prokuplju, polomljeno je staklo na ulaznim vratima zgrade i oštećena jedna od vrata u hodniku, ali veće štete nije bilo. Na zgradu koja se nalazi u samom centru grada ovo nije prvi napad, tvrde u DSS-u, ali jeste prvi koji su prijavili policiji.

    detaljnije
  • dss leskovac

    DSS i u Leskovcu formirao privremeni odbor

    Nakon formiranja privremenog odbora u Nišu, članovi Demokratske stranke Srbije oformili su ovakav odbor i u Leskovcu. Predsednik DSS Miloš Jovanović kaže da ovim žele da učvrste “temelje” leskovačkog ogranka, nakon čega će biti održana Skupština na kojoj će Gradski odbor biti ozvaničen.

    detaljnije
  • DSS Leskovac

    DSS: Sramna gradonačelnikova izjava o leskovačkim fudbalerima

    Izjava prvog čoveka Leskovca Gorana Cvetanovića da su fudbaleri “najgori sportski ambasadori ovog grada i najgori sportisti” neutemeljena je i pokazuje da, kažu u Gradskom odboru Demokratske stranke Srbije, gradonačelnik ne poznaje materiju o kojoj govori.

    detaljnije
  • miloš jovanović dss

    Miloš Jovanović DSS: Idemo ka Savezu ako Vučić počne da bije

    Ukoliko napad na opozicionara Borka Stefanovića postane pravilo i ukoliko Aleksandar Vučić počne da bije sve po ulici, prirodno je da će Demokratska stranka Srbije ići ka Savezu za Srbiju i ukrupnjavanju opozicije, kaže predsednik ove stranke Miloš Jovanović, koja zbog najavljenog prisustva glumice Mirjane Karanović nije učestvovala na subotnjim protestima opozicije.

    (5) detaljnije
  • dss-zid-JV

    DSS u Nišu formirao privremeni odbor - traže nove članove

    Članovi Demokratske stranke Srbije formirali su privremeni Odbor u Nišu. Predsednik DSS Miloš Jovanović kaže da će nakon uhodavanja biti održana Skupština, na kojoj će Gradski odbor biti i ozvaničen. Za to vreme, dodaje Jovanović, niški DSS je u potrazi za novim članstvom.

    (7) detaljnije
  • Gadžin Han google maps

    Bivši članovi DSS iz Gadžinog Hana u parlament ušli sa SPS, pa preleteli u SNS

    Odbornici iz Gadžinog Hana koji su iz DSS prešli u SNS, mandate su dobili zahvaljujući tome što su na poslednjim lokalnim izborima bili na listi Socijalističke partije Srbije, stranke koja je već godinama na vlasti u Gadžinom Hanu. Ovi sada već bivši članovi Demokratske stranke Srbije, od kojih su neki i deo izvršne vlasti, kako tvrde opozicioni odbornici u ovoj Opštini, "postali su deo političke mućkalice" na lokalu.

    (6) detaljnije
  • Oko sokolovo Gadžin Han

    U Gadžinom Hanu članovi DSS postali naprednjaci

    Više od 300 članova Demokratske stranke Srbije u Gadžinom Hanu prešlo je u Srpsku naprednu stanku, tvrdi predsednik Opštinskog odbora naprednjaka Goran Stojiljković. Kako kaže SNS-u su pristupili svi članovi zajedno sa rukovodstvom DSS-a.

    (11) detaljnije
  • Goran Đorđević DSS

    Đorđević DSS: Odluka o predaji aerodroma nije zakonita

    Ono što već dva meseca odlaže zasedanje niške Skupštine - Odluka o ustupanju Aerodroma "Konstantin Veliki" Republici, prema tumačenju odbornika Demokratske stranke Srbije i advokata Gorana Đorđevića, u suprotnosti je sa zakonima i propisima Srbije. Ukoliko ova odluka "prođe" Skupštinu, Đorđević najavjuje da će pitanje njene zakonitosti pokrenuti pred Ustavnim sudom.

    (4) detaljnije
  • lapcevic-JV

    Lapčević napustio DSS

    Zbog centralizacije stranke, ali i države, kako sam kaže, Milan Lapčević nije više član Demokratske stranke Srbije. Ostaće narodni poslanik u Skupštini, a najavljuje i formiranje regionalnog političkog pokreta. Inicijalna varnica je i otimanje aerodroma, kako navodi, jer se tako Niš pretvara u “ispostavu Beograda”.

    (17) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: