Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ekonomija

Nešto i poskupljuje pred izbore - naknade na pijacama u Nišu

Od 1. maja na pijacama u Nišu primenjivaće se veće cene za korišćenje tezgi, pošto je JKP Tržnica usvojila novu odluku o pijačnim naknadama. Osnovna mesečna naknada na svim pijacama je u proseku je veća za 1.000 dinara, bilo da je reč o poljoprivrednim ili robnim tezgama.

(8) detaljnije
sinju-april2024-foto-jmisic

Ipak ništa od najavljenih 1.000 radnika u kineskoj fabrici u Nišu, biće ih upola manje

Iako je još 2019. godine najavljeno da će kineska fabrika Šinju u Nišu biti otvorena aprila 2021. godine i da će zaposliti 1.000 radnika, ni 3 godine kasnije nije bilo zvaničnog otvaranja. Sa druge strane, ovoj kompaniji je prošlog meseca država odobrila promenu uslova iz Ugovora o davanju podsticaja, čime ona neće imati obavezu da zaposli najmanje 1.000 radnika, već je ta cifra smanjena na 550 zaposlenih koje će morati da prime do 2026. godine.

(12) detaljnije
Pare Novac Novčanik

Niška prosečna plata za 16 manja od zarade u Boru, a za 19 hiljada od novosadske

Prosečna plata u Nišu u februaru je, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, bila 90.438 dinara, što je za 4 hiljade manje od prosečne republičke zarade, za 16 hiljada manje od prosečne plate u Boru, za 19 hiljada manje od novosadske, a za 28 manje od beogradske zarade.

(14) detaljnije
mediana

Nakon serije milionskih nabavki, niška "Mediana" odustaje od kupovine automobila i nameštaja

Preko 30 nabavki raspisala je JKP Mediana od početka 2024. godine, a sada su kažu rešili da smanje troškove, pa odustaju od nabavki putničkih automobila, pojedine komunalne opreme, kancelarijskog nameštaja i klima uređaja. Ipak, pojedinih stvari kojih se "odriču" ni nema u planu javnih nabavki za 2024. godinu.

(5) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: