Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ekonomija

Budžet Niša uvećan za više od 2 milijarde - Grad Niš računa i prodaju zemljišta

Prvim rebalansom budžeta Grada Niša odlučeno je da dosadašnji budžet koji je bio skoro 16,4 milijarde dinara bude uvećan na skoro 19 milijardi. Budžet će biti povećan za uređenje međublokovskog prostora, izgradnju i održavanje saobraćajnica, eksproprijaciju, podršku kulturnim manifestacijama, za ujede pasa, ali i održavanje lokalnih izbora. Do kraja godine najavljen je još jedan rebalans jer će budžet dodatno biti uvećan prodajom gradskog zemljišta investitorima. Za opoziciju, novi budžet ne pokazuje realnu finansijsku situaciju, već početak predizborne kampanje.

(6) detaljnije
Tobogani u Doljevcu

Doljevčani plaćaju suncobrane firmi iz Beograda više nego što su planirali

Turistička organizacija Opštine Doljevac 300 suncobrana i 100 postolja za njih umesto 1,6 miliona koliko je planirala, platiće skoro 2,7 miliona dinara sa PDV-om. Posao je dobila beogradska firma "Centar sport" i treba da ih isporuči u akva-park do početka letnje sezone.

(5) detaljnije
solarna elektrana

Sve više planova za solarne elektrane na jugu

Samo u poslednjih godinu dana na jugu zemlje je usvojeno ili je počela izrada planova za više od 10 solarnih elektrana, a jedan od poslednjih koji je usvojen je Plan detaljne regulacije za elektranu "Solar Jugbogdanovac" koja će biti građena u selu kraj Merošine.

(6) detaljnije
javni toalet trg kralja aleksandra 3

Novi pokušaj gradske vlasti da renovira javne toalete u Nišu, raspisan tender

Nakon nekoliko propalih tendera, Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj ponovo će pokušati da nađe firmu koja će rekonstruisati javne toalete u Niškoj Banji, kod Narodnog pozorišta, na Trgu kralja Aleksandra i na Trgu Mije Stanimirovića. U međuvremenu, Nišlije koriste toalete tržnih centara i javne na Keju i u Tvrđavi.

(8) detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: