Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ekonomija

Unija pekara: Do kraja meseca u Nišu će poskupeti hleb

Nišlije će od kraja maja veknu hleba plaćati za 5 ili 10 dinara više, najavljuju iz Unije pekara. Do odluke da hleb poskupi došlo je jer su uvećane cene struje, naftnih derivata, kao i soli, kvasca i brašna, objašnjava Bratislav Vukadinović, predsednik Unije pekara Niša.

(30) detaljnije
IMG_20210430_155333

Grad Niš daje skoro 5 miliona za čišćenje fontana za godinu dana

Održavanje fontana na teritoriji Grada Niša u narednih 12 meseci radiće privatna firma “Keša” iz Niša, za šta će biti plaćena 4.822.800 dinara, jer je ta suma, koja je bila i jedina ponuđena na tenderu, procenjena kao najpovoljnija, obrazložili su iz Grada.

(19) detaljnije
svrljig

Nerazvijenim opštinama na jugu novac za nove i stare projekte

Skoro 320 miliona dinara podeliće opštine širom Srbije koje spadaju u 4. kategoriju po stepenu razvijenosti, a među njima se nalazi i 20 opština na jugu zemlje koje će dobiti novac za realizaciju 38 infrastrukturnih i projekata za izradu projektno-tehničke dokumentacije.

(4) detaljnije
voda

U Nišu uvećana cena vode za skoro 20 odsto

Računi Nišlija za komunalije opet će se uvećati, jer će, nakon za odvoz smeća, plaćati više i za stavku vode. Naime, Gradsko veće je odlučilo da prihvati predlog JKP Naissus , te će cena vode biti veća za 19,79 %.

(58) detaljnije