Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ekonomija

Prokuplje traži koncesionara za obavljanje komunalnih delatnosti

Upravljanje i obavljanje komunalnih delatnosti za parking mesta, čistoću grada, gradske tržnice i gradsko zelenilo u Prokuplju biće povereno privatnom koncesionaru, uz godišnju naknadu od najmanje 500.000 dinara, na period od 15 godina. Radi se o komunalnim delatnostima koje trenutno obavlja JKP Hammeum, a za koje je Grad Prokuplje raspisao javni poziv i rok za prijavu je 60 dana.

(6) detaljnije
novogodisnja rasveta ilustracija foto aleksandar kostic

Za kupovinu novogodišnjih figura za Gradski park Vranjanci izdvajaju 3 miliona dinara

Svetleći Sneško Belić, voz, anđeo, vila i leptiri, novogodišnji pehar, ram za slikanje sa sirenom, ukrasi su koji će zasijati u Gradskom parku tokom predstojećih praznika, a Vranjance bi mogli da koštaju 3 miliona dinara, kolika je procenjena vrednost nabavke. Tačna cifra novogodišnje rasvete znaće se nakon izbora firme, a rok za prijavu na tender je 6. decembar.

detaljnije
Javna rasprava - Skupština Vranje

Borci na javnoj raspravi o budžetu Vranja tražili popust na komunalije i besplatnu vožnju u javnom prevozu

Od svih građana koji su prisustvovali javnoj raspravi o budžetu Vranja za 2022. godinu, svoje predloge izneli su samo predstavnici Udruženja “Srpski ratni veterani Vranja”, a najviše ih je interesovalo da li je lokalna samouprava u budžetu predvidela izdvajanje za popust borcima, vojnim invalidima i članovima porodica preminulih vojnih invalida na komunalne usluge, besplatnu vožnju u javnom prevozu, besplatno parkiranje i udžbenike za decu.

(12) detaljnije
namirnice brašno

Vlada ograničila cene brašna, ulja, šećera i mleka u naredna dva meseca

Šećer, brašno, ulje, svinjski but i mleko u narednih 60 dana neće moći da koštaju više nego što su koštali 15. novembra ove godine, odluka je koju je na današnjoj sednici donela Vlada Srbije. Iz Ministarstva navode da je mera neophodna zbog životnog standarda građana, a oni koji je ne budu poštovali mogli bi da plate kaznu u iznosu do dva miliona dinara.

(25) detaljnije