Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:46, 3. 3. 2020.

| Politika

Miletić iz Seljačke stranke na izborima u Svrljigu pod Vučićevim imenom na listi

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
Davidovic i Miletic foto m.m. (2)
Davidović i Miletić ponovo srećni zajedno; foto: M. M.

Međusobna neslaganja na lokalu između Igora Davidovića koji, nakon napuštanja Ujedinjene seljačke stranke, sada predvodi naprednjake u Svrljigu i lidera USS Milije Miletića rešena su kompromisom. Miletić je, saznajemo, zaobišao lokal i razgovarao sa vrhom Srpske napredne stranke gde je dogovorio da on bude prvi na listi za lokalne izbore koja neće imati u svom nazivu ime njegove stranke, već ime predsednika Srbije.

Dogovor je pao - aktuelna vladajuća koalicija u Svrljigu između Ujedinjene seljačke stranke, Srpske napredne stranke i PUPS učestvovaće i na narednim lokalnim izborima na jednoj listi pod nazivom "Aleksandar Vučić - Za našu decu".

Prvi na listi biće upravo lider USS Milija Miletić koji je kao kandidata za predsednika Opštine predstavio Miroslava Markovića, direktora Kulturnog centra, takođe iz redova Ujedinjene seljaške stranke.

Kako je na skupu na kome je potvrđena koalicija rekao Miletić, sa zajedničkom listom očekuju ubedljivu pobedu i još jedan četvorogodišnji mandat za vlast u jednoj od najsiromašnijih opština Srbije.

Očekujemo preko 70 % glasova za nas na lokalu, a isto toliko, pa i više za Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku - istakao je Miletić.

Iako još zvanično zajednička lista nije predstavljena, već samo potvrđena, izvori iz obe stranke kažu da će, prema dogovoru, Ujedinjenoj seljačkoj stranci pripasti 60 %, dok će 40 % osvojenih odborničkih mesta pripasti SNS-u i PUPS-u.


Loš stranački brak na lokalu umalo bio pred razvodom 2 uss sns zastave ALEKSANDAR KOSTIC I dalje uz isti vetar; foto: A. K.

Kompromis je napravljen između dve stranke, USS i SNS koje su, iako u vladajućoj koaliciji na lokalu, pratile brojne nesuglasice, naročito u poslednjih godinu dana od kako je jedan od visokih funkcionera USS Igor Davidović napustio njihove redove i prešao u SNS, gde je praktično, iako kao sekretar, vodio lokalni odbor SNS, jer se predsednik u ostavci Goran Jeremijić povukao iz stranačke politike.

Miletić je, kažu izvori iz obe stranke, vešto zaobišao lokalne i pregovarao sa čelnim ljudima naprednjaka, što na predstavljanju koalicije za predstojeće izbore potvrđuje i prisustvo člana Izvršnog odbora SNS Bojana Bajagića i članice Glavnog odbora Dragane Sotirovski. 3 Milija Miletić i Tito FOTO ALEKSANDAR KOSTIC Sa još jednim mandatom Miletić će obeležiti 2 decenije lokalne vladavine USS-a; foto: A. Kostić

Ponuda na stolu da lokalna lista u svom nazivu nema imena Ujedinjene seljačke stranke, ni njenog lidera, kao i da, po svemu sudeći, malo ko ostane od dugogodišnjih odbornika i osnivača na odborničkoj listi, očigledno je bila prihvatljiva za Miletića. Pristao je i da na zajedničkoj listi budu lokalni naprednjaci, uz uslov da on bude prvi na listi, a da za budućeg predsednika Opštine istakne svog kandidata, sadašnjeg direktora Kulturnog centra Miroslava Markovića.

Seljačkoj stranci bio je potreban siguran ostanak na republičkom nivou u koaliciji sa naprednjacima, na čijoj listi se u 2 mandata kao poslanik našao lider USS Milija Miletić, što će se verovatno desiti i ovog puta. Ovakvim manevrom Miletića takođe je vešto izbegnuto gašenje USS i utapanje lokalnih lidera u SNS, kao što je ranije bio slučaj sa Boškom Ničićem u Zaječaru ili nedavno sa Vladanom Vasićem u Pirotu.

Sa druge strane, svrljiškim naprednjacima, ranije podeljenim u nekoliko tabora, ostanak u vlasti garantovan je jedino uz Miletića, koji je i lokalni lider od 2004. godine, sa strankom čije je uporište upravo u Svrljigu, s obzirom na to da će samostalno na izbore u Svrljigu izaći još samo koalicija oko SPS-a, koja je i sada opozicija, i eventualno par manjih stranaka ili grupa građana.

Gotovo sigurno ovakav kompromis više je doneo Miletiću, nego lokalnom SNS-u, s obzirom na to da će, iako na republičkom nivou maloj stranci i sebi obezbediti treći poslanički mandat, da će u Svrljigu i dalje članovi USS ostati na ključnim pozicijama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    20:18 // 3. 3. 2020.

    Interesi i punjenje dzepova pomirise ih ! Ima mrsa za obojicu !

  • Mile Travar

    18:17 // 3. 3. 2020.

    Znači dogovorili se oko plena...

  • S.Nikolić

    18:01 // 3. 3. 2020.

    Za svaki slučaj neka uzme malo duže pertle da mogu da ga izvuku prilikom menjanja vlasti!! Bedno koliko su ljudi fokusirani na svoj lični interes a ne za udeale koje bi svaka stranka trebala da ima!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Na blokadi desetoro, na roštilju deset hiljada.

Bata Raka iz Niš čitalac

Tekst: Umesto uranka i roštilja, radnici u Kuršumliji pozivaju na blokadu puta

Pronađite nas na: