Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Kup Radivoja Koraća

  • KK Partizan

    Partizan pred Kup u Nišu mora da se odrekne dvojice stranaca, Mega u usponu, Spartak i Vojvodina autsajderi

    Od 15. do 18. februata Niš će 18. put biti domaćin Kupa Radivoja Koraća na kome će se i ove godine za trofej ”Žućkove levice” boriti 8 timova. Publika će već na startu turnira moći da gleda ekipu Partizana, osmostrukog osvajača Kupa, koja će zbog ograničenog broja stranaca u timu morati da se odrekne dvojice, što ne umanjuju njihovu ulogu favorita u meču protiv subotičkog Spartaka. Put ka trofeju koji su osvojili 2016. godine istog dana počeće i košarkaši Mege, a njihov protivnik biće novosadska Vojvodina.

    (2) detaljnije
  • Nebojša Čović

    Zvezda do utorka odlučuje da li će igrati na Kupu Koraća u Nišu

    Da li će branilac trofeja u Kupu Radivoja Koraća igrati na ovogodišnjoj završnici nacionalnog takmičenja koji je od 15. do 18. februara u Nišu, odlučiće u naredna dva dana, rekao je predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović gostujući na TV Prva.

    (7) detaljnije
  • svetislav pesic, kss, nis, foto kss

    Selektor Kari Pešić o mladim igračima i modernoj košarci na diskusiji u Nišu

    U danu finala Kupa Radivoja Koraća, koji se 18. put održava u Nišu, u velikoj sali Univerziteta u Nišu u subotu, 18. februara će biti održana panel diskusija "Košarka – aktuelni trenutak" na kojoj će glavni govornik biti selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Kari Pešić. Na panelu će govoriti i Miodrag Kocić, profesor košarke na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu i član Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije.

    (9) detaljnije
  • KRK

    Kompleti za Kup Koraća rasprodati posle par sati

    Kompleta karata za Kup Radivoja Koraća, čija je cena bila između 4.000 i 30.000 dinara, više nema u prodaji na sajtu tickets.rs. Prodaja je, prema informacijama iz Košarkaškog saveza Srbije, počela oko 13 sati, a nekoliko sati posle kompleta više nema u ponudi.

    (7) detaljnije
  • Pehar, Kup Radivoja Koraća

    Počela prodaja kompleta karata za Kup Koraća u Nišu

    Prodaja kompleta ulaznica za sva četiri dana Kupa Radivoja Koraća, koji će od 15. do 18. februara biti održano u hali "Čair" u Nišu, počela je na sajtu tickets.rs. Komplet za tribine je 4.000 dinara, dok se cene za parter kreću od 4.500 do 30.000 dinara.

    (5) detaljnije
  • Kup Koraća

    Za Kup Koraća iz budžeta Niša 9 miliona dinara, Niš domaćin i Kupa za žene

    Informaciju koju nisu objavljene na zvaničnom potpisivanju ugovora o organizaciji Kupa Koraća u Nišu, objavila je gradonačelnica Dragana Sotirovski na svojoj Fejsbuk stranici. Uz obaveštenje da će "Niš biti domaćin i finalnog turnira za košarkašice 'Milan Ciga Vasojević' 19. i 20. marta ove godine u hali 'Čair'", gradoančelnica je objavila da je Grad izdvojio 9 miliona dinara za završnicu Kupa za košarkaše.

    (4) detaljnije
  • predrag danilovic i dragana sotirovski, potpisivanje ugovora, gradska kuca nis, foto ljubica jocic

    Kup Koraća u Nišu - ugovor potpisan, novac od Grada tajna, karte od 4.000 do 30.000 dinara

    Potpisivanje ugovora o organizaciji Kupa Radivoja Koraća, spremne izjave gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i predsednika Košarkaškog saveza Srbije Predraga Danilovića i fotografisanje organizatora održalo se danas u Gradskoj kući u Nišu. Koliko će Niš iz budžeta, osim 2 miliona dinara za kotizaciju, odvojiti za organizaciju, još nije poznato, poznato je samo da prodaja karata, koje će biti po kompletu od 4.000 do 30.000 dinara, počinje u petak, 3. februara.

    (23) detaljnije
  • Kup Koraća

    Partizan i Spartak otvaraju Kup Koraća, Zvezda razmišlja o (ne)dolasku u Niš

    Žrebom u Beogradu odlučeno je da će se prvog dana Kupa Radivoja Koraća, koji se od 15. do 18. februara održava u hali "Čair" u Nišu, u četvrtfinalu sastati beogradski Partizan i Spartak iz Subotica, a potom Mega i novosadska Vojvodina. Drugog dana parovi četvrtfinala su Crvena zvezda i Borac iz Čačka, odnosno FMP iz Železnika i Metalac iz Valjeva. Duel beogradskih "večitih" rivala moguć u polufinalu, a Zvezda pred žreb saopštila da možda ne dođe u Niš.

    (3) detaljnije
  • kos, kosarka, nis, cair, foto jv ljubica jocic

    Danas u Beogradu žreb za Kup Koraća koji je februara u Nišu

    Žreb za Kup Radivoja Koraća, nacionalni Kup koji će 18. put biti održan u Nišu, biće održan danas u 13 sati u Beogradu. Učesnici četvrtfinala su članovi ABA lige Crvena zvezda, Partizan, Borac, Mega, FMP Železnik, novosadska Vojvodina, subotički Spartak i Metalac iz Valjeva, a Kup Koraća biće održan od 15. do 18. februara u hali "Čair".

    (2) detaljnije
  • KK Zdravlje

    Vojvodina ostavila Zdravlje bez Kupa Radivoja Koraća

    Iako će tradicionalno završnica Kupa Radivoja Koraća biti odigrana u niškoj hali ”Čair”, tu ni ove godine neće biti timova sa juga, jer su košarkaši leskovačkog Zdravlja u odlučujućem meču poraženi od novosadske Vojvodine rezultatom 84:82 (18:18, 21:17, 26:22, 25:19).

    detaljnije
  • Kup Koraća 2018 hala Čair

    Grad Niš obećao glamuroznu organizaciju Kupa Koraća

    Značajan novac iz budžeta Grada kako bi organizacija bila glamurozna, kotizacija veća od propisane, koktel kod gradonačelnice, boravak predstavnika KSS-a, dodatni i specijalni program tokom i nakon utakmica, uključivanje gradskih službi, VIP saloni sa osveženjem, ogroman broj ljudi u stafu, hostese, pokloni, nagrade za igrače, dodatni treninzi u drugim halama, angažovanje vojnog orkestra, poznatih umetnika i izvođača, samo su deo ponude koju je Grad, preko gradonačelnice Dragane Sotirovski, dostavio Košarkaškom savezu Srbije kako bi organizaovao Kup Koraća naredne dve godine.

    (10) detaljnije
  • KRK

    Niš i naredne dve godine domaćin Kupa Radivoja Koraća

    Završni turnir Kupa Radivoja Koraća naredne i 2024. godine biće održan u niškoj hali "Čair", odlučeno je na 39. sednici Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije koja je održana elektronskim putem. Niš je rekorder po broju organizacije završnice nacionalnog Kupa, pa će naredne godine to uraditi 18. put.

    (13) detaljnije
  • KUP KOraća

    Niš želi organizaciju Kupa Koraća i 2023, ali se čeka KSS

    Grad koji je rekorder po organizaciji nacionalnog Kupa možda i naredne godine bude domaćin završnog turnira Kupa Radivoja Koraća. Niš je aplicirao da bude 18. put domaćin, rekla je na sednici Skupštine gradonačelnica Dragana Sotirovski, a odluku o organizaciji doneće Upravni odbor Košarkaškog saveza Srbije.

    (20) detaljnije
  • KUP KOraća

    Za Kup Koraća iz budžeta 9 miliona, na kraju ostalo 8 - Sotirovski kaže da je Grad u plusu

    Za Kup Koraća iz budžeta je izdvojeno 9 miliona svih Nišlija, što je uz prihode od prodaje karata i reklama ukupno 19.8 miliona dinara, a potrošeno je oko 11, pa gradonačelnica kaže da je Gradu ostalo oko 8 miliona koje će uložiti u sport. Novinar Ljubomir Filipov kaže da u toj računici i tumačenju prihoda nešto nije u redu jer je ipak za milion manji nego što su Nišlije platile.

    (13) detaljnije
  • knjiga

    Kari Pešić: Košarkaške ekipe sa juga se bude, ali fali neka niška

    Finalni turnir Kupa Radivoja Koraća u Nišu je završen, a na njemu opet nije bilo ekipa iz tog grada ili sa juga zemlje. Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Kari Pešić kaže za Južne vesti da se ipak ekipe sa juga bude, a da bi za Niš bilo dobro da se napravi jedna ekipa koja bi na pravi način predstavljala nišku košarku.

    detaljnije
  • bakljada kup radivoja koraća

    Finale Kupa Koraća kao bezbednosni rizik - bakljada, vatra i evakuacija iz lože

    U bakljadi tokom finala Kupa Radivoja Koraća u Nišu niko nije povređen, potvrđuju iz policije, ali jeste bilo intervencije vatrogasaca i evakuacije dela publike. Iz KSS-a poručuju da je ipak bilo lepo, iz Grada ne odgovaraju, a funkcioner koji je pre 5 godina pogođen bakljom navodi da bi se trebalo pozabaviti tom temom. Policija je dobila novi slučaj sa Kupa, a da ni prethodni nije rešen.

    (14) detaljnije
  • IMG_20220220_225918

    Košarkaši Crvene zvezde odbranili titulu Kupa Radivoja Koraća

    Košarkaši ”Crvene zvezde” odbranili su trofej Kupa Radivoja Koraća, osvojen prošle godine u Novom Sadu. Oni su u niškoj hali ”Čair” bili bolji od svog večitog rivala, ”Partizana”, koga su na kraju savladali sa ubedljivih 85:68 (20:13, 29:15, 18:18, 18:22).

    (13) detaljnije
  • CRVENA ZVEZDA - RADNICKI  KUP KORACA-10

    Večiti derbi odlučuje o pobedniku Kupa Radivoja Koraća

    Ni u jučerašnjim utakmicama polufinala nije bilo iznenađenja, pa će se večeras od 21 u niškoj hali ”Čair” za trofej Kupa Radivoja Koraća boriti košarkaši ”Partizana” i ”Crvene zvezde”.

    (4) detaljnije
  • KUP KOraća

    Partizan se mučio protiv FMP-a, ali zakazao finale protiv večitog rivala

    U nedelju od 21 sat u hali ”Čair” u finalu Kupa Radivoja Koraća sastaće se večiti rivali "Partizan" i "Crvena zvezda". Ekipa Željka Obradovića imala je tokom drugog poluvremena skoro 20 peona prednosti, ali je košarkaš "FMP-a" Nenad Nerandžić na kraju imao šut za produžetak koji nije pogodio, pa je utakmica završena rezultatom 92:89 (21:24, 31:19, 21:19, 19:29).

    (2) detaljnije
  • hala Čair Kup Radivoja Koraća 2019

    Crvena zvezda i Mega prvi polufinalni par, Partizan blagi favorit protiv FMP-a

    Nakon duela četvrfinala Kupa Radivoja Koraća u prethodna dva dana, u hali ”Čair” večeras se igraju polufinalne utakmice. Nije bilo iznenađenja, pa će od 17 sati snage odmeriti, branilac trofeja "Crvena zvezda" i "Mega Mozzart", dok će se od 21 sat sastati "Partitan" i "FMP".

    detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: