Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Savez za Srbiju

  • protest

    Opozicija podržala protest u Nišu i poziva građane da se priključe

    Inicijativu za održavanje protesta u Nišu 11. januara, kao i svih 9 zahteva demonstranata podržao je opozicioni blok Savez za Srbiju, kao i Pokret Dosta je bilo. Oni su pozvali nezadovoljne Nišlije da svoj bunt pokažu narednog petka na Trgu kralja Milana.

    (40) detaljnije
  • Gradska kuća

    SzS kreirao listu beščašća niškog SNS za 2018: Od poklanjanja aerodroma do izgorelih kola

    Hapšenje direktora Direkcije za javni prevoz, udarne rupe, poklanjanje Aerodroma “Konstantin Veliki” državi, saobraćajna nesreća u Donjem Međurovu, ali i pritisak na "Južne vesti" preko Poreske uprave, samo se neke od stavki sa top liste “beščašća niškog SNS režima” za 2018. godinu, koju je sačinilo niško “krilo” opozicionog bloka Savez za Srbiju.

    (18) detaljnije
  • savez za srbiju osnivanje

    Savez za Srbiju o niškom budžetu za 2019: Partijski i jedan od najgorih u istoriji

    Usvojeni budžet za 2019. godinu Savez za Srbiju ocenjuje kao predizborni, pun nerealnih obećanja kojim Nišlije dobijaju lepe želje, a stvarnu korist imaju jurišnici SNS-a i njihovi vazali u nastojanjima da i ubuduće zadrže, i potom koriste vlast u sopstvenom, a ne u interesu građana Niša.

    (2) detaljnije
  • miloš jovanović dss

    Miloš Jovanović DSS: Idemo ka Savezu ako Vučić počne da bije

    Ukoliko napad na opozicionara Borka Stefanovića postane pravilo i ukoliko Aleksandar Vučić počne da bije sve po ulici, prirodno je da će Demokratska stranka Srbije ići ka Savezu za Srbiju i ukrupnjavanju opozicije, kaže predsednik ove stranke Miloš Jovanović, koja zbog najavljenog prisustva glumice Mirjane Karanović nije učestvovala na subotnjim protestima opozicije.

    (5) detaljnije
  • goran cvetanovic

    Cvetanović: Savez za prevare čine istrošeni političari koje ništa ne povezuje

    Iako bi, kako kaže, lično voleo da postoji jaka opozicija, prvi čovek Leskovca i leskovačkih naprednjaka Goran Cvetanović smatra da je Savez za Srbiju osnovan kako bi “istrošeni političari” koji ga vode nastavili sa krađom i uništavanjem Srbije. O tome je govorio na konferenciji SNS nakon što su Leskovac posetili lideri SzS.

    (17) detaljnije
  • savez za srbiju leskovac

    SzS u Leskovcu bez Stefanovića: Živimo u zarobljenoj državi

    Iako je trebalo da učestvuje na večerašnjoj tribini Saveza za Srbiju, lider pokreta Levica Srbije Borko Stefanović, zbog povreda koje je zadobio juče u Kruševcu, u Leskovac ipak nije došao. Ostali članovi Saveza predstavili su svoj program Leskovčanima, poručivši da ih niko neće uplašiti i da će nastaviti da rade ono što su započeli.

    (3) detaljnije
  • LKC

    Tribina Saveza za Srbiju sutra u Leskovcu

    Nakon predstavljanja svog programa Nišlijama i Vranjancima, novoformirani opozicioni blok Savez za Srbiju održaće tribinu i u Leskovcu, u subotu, 24. novembra u 18:30 u Leskovačkom kulturnom centru.

    detaljnije
  • savez za srbiju leskovac

    I u Leskovcu formiran Savez za Srbiju

    Kako bi obnovili vladavinu prava i podigli Leskovac “na noge” ovdašnji opozicionari, kako kažu, ostavili su iza sebe političke i ideološke razlike i formirali lokalni odbor Saveza za Srbiju. Trenutno ga čine gradski ogranci Demokratske stranke, Srpskog pokreta Dveri, Narodne stranke i pokreta Levica Srbije. Do sada su odbori formirani u Nišu i Vranju, a inicijalni sastanak održan je i u Prokuplju.

    (5) detaljnije
  • zumiranje

    Novo "Zumiranje" o spoljnoj politici Srbije

    Kakvi su putevi i stranputice srpske spoljne politike, pokušali su da objasne lider Narodne stranke Vuk Jeremić i politički analitičar Boško Jakšić u novoj emisiji "Zumiranje" nedeljnika "Vreme".

    (2) detaljnije
  • savez za srbiju lideri

    Savez za Srbiju bojkotuje izbore u Doljevcu

    Zbog toga što su veštački izazvani i nezakonito raspisani, kako tvrde iz Saveza za Srbiju, ova opoziciona koalicija neće učestvovati na vanrednim lokalnim izborima u Doljevcu zakazanim za 16. decembar. U pitanju je “prljava igra režima”, kažu iz SzS, kojom se Doljevac zloupotrebljava kao “pokazna vežba dirigovanja izbora i pokoravanja birača”.

    (4) detaljnije
  • Djordje Ristic miroslav Aleksic i Dragan Pavlovic narodna stranka vranje foto i.m.

    Narodna stranka tvrdi da su vranjski funkcioneri brutalno pretučeni

    Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić danas je na konferenciji za novinare rekao da su njihovi funkcioneri, predsednik i potpredsednik stranke u Vranju Đorđe Ristić i Dragan Pavlović brutalno napadnuti od strane članova Srpske napredne stranke i da je skandalozno što se vrši zamena teza, nakon što je, kako je rekao, načelnik Gradske uprave rekao da su zapravo narodnjaci napali članove SNS-a.

    (2) detaljnije
  • savez za srbiju lideri

    Savez za Srbiju: Izbori farsa, nacionalni saveti pretvaraju se u ekspoziture SNS

    Nejednak medijski tretman, kupovina glasova novcem i paketima, nelegalno finansiranje kampanja, prevođenje Srba u nacionalne manjine, kako navodi Savez za Srbiju, obeležavaju ovonedeljne izbore za nacionalne savete manjina u Srbiji. SNS izbore pretvara u farsu, kažu iz SzS, a savete u svoje ekspoziture.

    (4) detaljnije
  • Savez za Srbiju Prokuplje foto lj.m

    Sredinom novembra formiranje prokupačkog Saveza za Srbiju

    Kako bi, kažu, pružili zajednički otpor aktuelnoj vlasti i te ljude poslali u političku prošlost, predstavnici prokupačkog DS, Dveri, Narodne stranke i Udruženog sindikata Sloga održali su sastanak Inicijativnog odbora za formiranje Saveza za Srbiju, pozivajući sve ostale nezadovoljne stranke, udruženja i pojedince da im se pridruže.

    (1) detaljnije
  • aerodrom opozicija

    Ko će još od opozicije biti u Savezu za Srbiju u Nišu?

    Iako je ranije najavljivano ujedinjenje celokupne niške opozicije, od toga za sada nema ništa. Niški Savez za Srbiju formiran je prošle nedelje, čini ga 5 stranaka i pokreta, pozvali su ostale stranke da se pridruže, ali preostali niški opozicionari su ili neodlučni ili čekaju rasplet situacije. Jedino se niški Dosta je bilo i Pokret slobodnih građana izričito protiv ulaska u Savez.

    (15) detaljnije
  • tamara milenković kerković

    Niški Savez za Srbiju: Građani pokazali hrabrost i dostojanstvo

    Zadovoljni brojem građana okupljenih u petak na mitingu, niški predstavnici Saveza za Srbiju kažu da su Nišlije pružile podršku jednoj novoj politici koja se zasniva na vladavini znanjem i obrazovanjem, a ne strahom i neznanjem. Kažu i da mnogi građani iz straha nisu došli.

    (16) detaljnije
  • dragan đilas 15 minuta

    Dragan Đilas: Usloviti subvencije minimalnom platom od 350 evra

    Strane firme koje dobijaju subvencije u Srbiji moraju biti uslovljene minimalnom platom od 350 evra, kaže jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas i veruje da bi one na to pristale, kao što su u Mađarskoj, ali im niko to ne traži. Srbija nije toliko siromašna zemlja, navodi Đilas, da plate lekara i medicinskih sestara budu 4 puta manje nego u Rumuniji.

    (16) detaljnije
  • Savez za Srbiju

    Lideri Saveza za Srbiju u Nišu održali miting pred nekoliko stotina ljudi

    Pesmom "Živeti slobodno" počeo je miting novog opozicionog bloka - Saveza za Srbiju, čiji lideri su pred nekoliko stotina okupljenih Nišlija upravo obećali život iz naslova pesme i zatražili izbore, ali fer i demokratske, na kojima će "kao druga najjača politička opcija" smeniti aktuelni režim. Istakli su i da je dobro što su "izbačeni na ulicu" i što im nije omogućeno da tribinu održe u Simfonijskom, jer su tako prvi put građanima Niša svoj program mogli da predstave kroz razgovor.

    (30) detaljnije
  • bulatović4:3

    Politički izlet iz fotelje gradonačelnika - Bulatović kritikovao SzS i Dveri

    Iako često ne odgovara ili nema komentar na pitanja koja su iz njegovog resora ili ga se lično tiču, kao što su hapšenje većnika ili incident na Kosovu, gradonačelnik Niša Darko Bulatović je na zvaničnom sajtu Grada kritikovao Savez za Srbiju i njihove političke stavove, kao i izjave poslanika Dveri Srđana Noga. Stručnjaci kažu da ima prostora za istragu Agencije za borbu protiv korupcije zbog mešanja funkcija.

    (12) detaljnije
  • SNS zastave foto Aleksandar Kostic jUZNE VESTI

    SNS Niš: Laž o zabrani tribine, nek Savez za Srbiju pokaže ugovor

    Povodom “zakazivanja” pa “otkazivanja” tribine Saveza za Srbiju u sali niškog Simfonijskog orkestra, Gradski odbor Srpske napredne stranke poziva predstavnike ovog opozicionog saveza da javnosti pokažu zahtev koji su navodno uputili Simfonijskom za salu, odnosno ponudu za zaključenje ugovora o zakupu sale.

    (7) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: