Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Aleksandar Vulin

  • Medicinski fakultet

    Kandidat za dekana niškog Medicinskog - stomatolog i član Izvršnog odbora Vulinove stranke

    Ako Savet fakulteta usvoji taj predlog, novi dekan Medicinskog fakulteta u Nišu biće Aleksandar Mitić, sadašnji prodekan za nastavu na Stomatologiji i v. d. direktora Klinike za dentalnu medicinu. On je i član izvršnog odbora Vulinovog Pokreta socijalista, iako prema Statutu fakulteta dekan ne može da bude u organu političke stranke, a prema Zakonu to ne sme ni direktor zdravstvene ustanove. Mitić za Južne vesti kaže da će se povući sa svih drugih funkcija ako bude izabran za dekana.

    (14) detaljnije
  • SNS Miting Leskovac

    Miting SNS u Vranju: Vučić obećava novih 1.500 radnih mesta, Vulin o "petooktobarskom ološu"

    “Nateraćemo naše lokalne funkcionere da ne razmišljaju - tašna, mašna, auto i sekretarica, nego da slušaju narod” - poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na SNS mitingu u Vranju. Obećao je i novog investitora u tom gradu, kao i osnaživanje firmi Jumko i Simpo. Obratio se i doskorašnji direktor BIA-a i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, koji je opoziciju nazvao “petooktobarskim ološem”.

    (13) detaljnije
  • Delta planet Niš

    Kulminacija lažnih dojava o bombama -"šta treba da se desi da shvatite da ste nestručni"

    Još aprila su bile prve najave o lažnim bombama u Nišu i Beogradu, a mesec dana posle toga došlo je do njihove kulminacije što je za generala Momira Stojanovića pokazatelj da u institucijama bezbednosti rade nestručni ljudi i da nemaju kvalitetnu opremu. Ministar policije Aleksandar Vulin je čitavu situaciju ocenio organizovanim hakerskim napadom na Srbiju, a niški programer kaže da su postojali načini da državni organi blokiraju mejlove sa kojih su stizale dojave.

    (11) detaljnije
  • vulin

    Vulin opet u "tajnoj" poseti Nišu, javnost obavestili samo saopštenjem

    Bez ikakve najave, bez prisustva medija i mogućnosti da postave pitanja Niš i Policijsku upravu u tom gradu posetio je ministar policije Aleksandar Vulin. U saopštenju koje su poslali piše da je razgovarao sa rukovodiocima o tome šta je urađeno u prethodna dva meseca od kada niška policija ima novog načelnika. Ovo nije prva takva poseta Vulina niškoj policiji, a sam načelnik koji je o radu izvestio ministra, niškoj javnosti se još nije obratio.

    (15) detaljnije
  • jarbol gradina

    Novi jarbol od 45 metara i 12,8 miliona dinara podignut na Gradini

    Šest meseci nakon raspisivanja javne nabavke na prelazu Gradina postavljen je novi jarbol sa zastavom Srbije, visok 45 metara, a iz Ministarstva navode da je sve to po naređenju ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina. Za to je Republička direkcija za imovinu platila oko 12,8 miliona dinara sa PDV-om.

    (12) detaljnije
  • Zandarmerija

    Prokuplje ustupilo bivšu vojnu bazu Žandarmeriji

    Kompleks bivše baze Vojske Srbije na oko 5 hektara Grad Prokuplje ustupio je Žandarmeriji i tu će biti izgrađen centar za specijalističke obuke te elitne jedinice policije, a povodom ustupanja su danas Memorandum potpisali gradonačelnik Milan Aranđelović i ministar Aleksandar Vulin. Kako je rečeno pored Žandarmerije, budući centar za specijalističke obuke koristiće i druge elitne jedinice MUP-a.

    (4) detaljnije
  • Protest Niš

    Prijave stižu i učesnicima protesta koji nisu legitimisani, pitaju da li su ih iz MUP-a nezakonito snimali

    Kako je policija identifikovala građane na protestima u Nišu i da li je to činila nezakonito pitaju učesnici skupa kojima stižu prekršajne prijave, a nisu legitimisani. Nekadašnji poverenik Rodoljub Šabić kaže da to asocira na zastrašivanje i da su iz MUP-a postupili protivzakonito, dok ministar Vulin tvrdi da nisu. U Prekršajni sud u Nišu stižu prijave za prošlu subotu, za dela gde je zaprećena kazna od 100.000 do 150.000 dinara.

    (39) detaljnije
  • Vulin, Leskovac

    Vulin: Smanjen broj razbojništava i krađa u Leskovcu, policija da maksimalno zaštiti obične ljude

    Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin najavio je danas u Leskovcu da u narednom periodu očekuje obračun sa uličnim kriminalcima, ali da ga posebno raduju podaci koji govore da je broj krađa i razbojništva u tom gradu smanjen, a da je povećan broj rasvetljenih slučajeva. Njemu je tokom vikenda u Sijarinskoj Banji dodeljena i ”hilandarska gramata” za pomoć u izgradnji kampa prijateljstva za decu koju je, umesto njega, primio njegov zamenik.

    (5) detaljnije
  • dba

    DBA: Nikola Sotirovski je i naš član, ne radimo za SNS

    "On je jedan od normalnijih naših članova, koji članstvo nikada nije zloupotrebio", kaže predsednik DBA o Nikoli Sotirovskom, suprugu gradonačelnice Niša koji je u sličnoj nevladinoj organizaciji IPO visoki oficir i savetnik Glavnog štaba. Stevan Đokić reagovao je na izjave da su povezani sa MUP-om i tvrdi da je saradnja jednostrana - DBA predlaže, ministarstvo ignoriše. Za Južne vesti govori kako se finansiraju, sarađuju sa državom, Srpskom naprednom i drugim strankama, o oružju, značkama, uniformama i drugim obeležjima i da li bi građani i kritičari vlasti trebalo da ih se boje.

    (49) detaljnije
  • Vulin policija

    Vulin: Vučić zamolio, Nacrt zakona o policiji se povlači iz procedure

    Nakon brojnih zamerki na Nacrt novog zakona o unutrašnjim poslovima, on je povučen iz procedure, kaže ministar Aleksandar Vulin, a na taj potez se odlučio, kako stoji u saopštenju MUP-a, nakon što ga je zamolio lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

    (10) detaljnije
  • vulin

    Opština Babušnica dodelila priznanje MUP-u i ministru Vulinu povodom Dana Opštine

    Zbog zasluga u pružanju pomoći prilikom vanrednih situacija, odbornici Skupštine opštine Babušnica doneli su odluku da se ministru policije Aleksandru Vulinu dodeli "visoko priznanje". Dodela tog, ali i drugih priznanja, upriličena je povodom obeležavana Dana Opštine, a priznanje je umesto Vulina preuzeo njegov pomočnik Vladimir Ilić.

    (22) detaljnije
  • Vulin u Pk

    Vulin u Prokuplju najavio izgradnju nove baze Žandarmerije i uvođenje kamera za kontrolu saobraćaja

    Kamere na nekoliko lokacija u samom centru, ali i na ulazu i izlazu iz grada, kao i najmanje jedna kamera za detekciju saobraćajnih prekršaja, uz najavu da se planira otvaranje baze Žandarmerije u okolini Prokuplja, neki su od projekata koje će Grad Prokuplje u saradnji sa Ministarstvom unutrašnji poslova realizovati u narednom perodu, a o kojima su razgovarali ministar policije Aleksandar Vulin i gradonačelnik Prokuplja Milan Aanđelović. Aranđelović kaže da je realno da ih realizuju tokom naredne godine.

    (19) detaljnije
  • Gradina prelaz

    Evropski graničari na srpskim prelazima, Vulin i Johanson danas u Dimitrovgradu

    Pripadnici Fronteksa - Evropske agencije za graničnu i oblasku stražu, ubuduće će pomagati srpskim graničarima u borbi protiv ilegalnih prelazaka granice, a prva njihova destinacija je granica sa Bugarskom i Granični prelaz Gradina.

    detaljnije
  • srpsko ruski centar

    Ruska strana najavljuje razvoj Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu

    Da će Ministarstvo na čijem je on čelu i dalje razvijati Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu, rekao je, saopštava Ministarstvo unutrašnjih poslova, Jevgenij Žiničev, ruski ministar za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda.

    (6) detaljnije
  • Aleksandar Vulin FOTO ALEKSANDAR KOSTIC

    Vulin povodom slučaja u Lebanu: Nije pravedno ići u zatvor zbog odbrane svog doma

    Povodom slučaja u Lebanu gde je 86-godišnjak osumnjičen za ubistvo u pokušaju jer je sinoć pucao iz pištolja na 34-godišnjeg muškarca, oglasio se saopštenjem ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji kaže da je reč o penzioneru koji je u svojoj kući ranio muškarca zato što je pokušao da ga opljačka. On će, kako navodi u saopštenju, predložiti ministarki pravde da povede raspravu o mogućoj promeni definicije nužne odbrane, jer smatra da nije pravedno ići u zatvor zbog odbrane svog doma.

    (43) detaljnije
  • Vulin Skupština

    Vulin: Srbija se na migrantskoj ruti najuspešnije bori protiv krijumčarenja ljudi

    Da je Srbija zemlja koja se na migrantskoj ruti najuspešnije bori protiv krijumčarenja ljudi, kao i da MUP ulaže napore kako bi se migranti sklonili sa ulica i smestili u prihvatne centre gde im je, kaže, sve obezbeđeno, rekao je pred poslanicima Skupštine ministar Aleksandar Vulin. On je naglasio i da je saradnja sa Severnom Makedonijom važna u borbi protiv krijumčarenja migranata.

    (7) detaljnije
  • Aleksandar Vulin

    Vulin najavio novi dolazak u Niš, tvrdi da se ništa ne zataškava oko nesreće u Duvaništu

    Ministar policije Aleksandar Vulin, kako je sam najavio, trebalo bi danas u Nišu da razgovara sa vrhom niške policije nakon saobraćajne nesreće u Duvaništu i protesta građana od pre nekoliko dana. On je rekao da se ništa ne zataškava i da nije problem da se neko smeni ako nije dobro radio.

    (22) detaljnije
  • Aleksandar Vulin

    Opozicija pita šta je razlog Vulinove posete dan nakon nesreće, iz Policije kažu reč o unapred najavljenoj poseti

    Nakon što su iz niške opozicije i Sindikata sloga zahtevali da nadleži saopšte puno ime i prezime 19-godišnjaka iz Beograda odgovornog za saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule dve osobe i tražili smenu odgovornih za katastrofalno stanje bezbednosti u Nišu, a od načelnika policije, između ostalog, zahtevali da odgovori na pitanje šta je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin radio u PU Niš jutro nakon tragedije, iz policije saopštavaju da je ministar bio u unapred najvaljenoj radnoj poseti. Takođe, kako kažu, navedeni su inicijali vozača, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

    (77) detaljnije
  • Vulin Kuršumlija; foto: MUP

    Vulin Kopnenoj zoni bezbednosti u Kuršumliji uručio vozila i opremu

    Policajce koji rade u Kopnenoj zoni bezbednosti u Kuršumliji obišao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji im je uručio dva vozila i novu balističku opremu, šlemove i pancire, sredstva osmatranja, uniforme i čizme. Kaže da će uz adekvatnu i novu opremu biti bezbedniji, jer je reč o policajcima koji čuvaju našu zemlju i čiji život je uvek u opasnosti.

    (8) detaljnije
  • Vučić

    Toplički centar podneo krivičnu prijavu protiv Vučića i Malog jer nisu bili u samoizolaciji

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar finansija Siniša Mali nedavno su bili u Mađarskoj, u vreme kada su na snazi bili vanredno stanje i mere samoizolacije. Pošto se oni po povratku iz inostranstva nisu izolovali, već je Vučić držao i konferencije za novinare, Toplički centar za demokratiju je protiv njih podneo krivične prijave.

    (29) detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: