Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Dragan Milić, kardiohirurg

  • lekari kardiohirurgija

    Milić: Pokrenut postupak protiv Klinike za kardiohirurgiju

    Protiv naše klinike pokrenuta je krivična prijava zbog ispitivanja tromboze kod kovid bolesnika standardnom metodom koju primenjujemo inače kod svih naših bolesnika, saopštio je večeras direktor niške Klinike za kardiohirurgiju dr Dragan Milić, ocenjujući pokretanje postupka kao još jedan bizaran, naručen, gotovo smešan pritisak orkestriran, kaže, iz ko zna kojeg kabineta.

    (18) detaljnije
  • klinicki centar

    Kolegijum niške Kardiohirurgije traži da nadležni hitno imenuju novog direktora Kliničkog

    Više od tri godine, umesto do 6 meseci, traje mandat vršioca dužnosti direktora Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu Zorana Perišića, a kolegijum Klinike za kardiohirurgiju je uputio zahtev državnim organima da hitno i bez odlaganja imenuju novog direktora, jer kažu da aktuelni uskoro ide u penziju. Takođe traže i formiranje novog Upravnog odbora, jer smatraju da je aktuelni neaktivan, nezainteresovan i potpuno otuđen od pacijenata i njihovih potreba, ali i zaposlenih radnika.

    (25) detaljnije
  • Dragan Milić

    Milić tvrdi da je dekanica potvrdila kršenje procedure njegovog izbora za redovnog profesora

    Nakon odgovora dekanice Medicinskog fakulteta u Nišu Dobrile Stanković Đorđević o proceduri izbora u zvanje redovnog profesora direktora niške Kardiohirurgije, doktor Dragan Milić je novinarima dostavio dokumentaciju na osnovu koje uverava da je time potvrdila brutalno kršenje procedure i pravilnika koje je bila u obavezi da poštuje. I dalje tvrdi da je selektivno postupala, kao i da pravila koja postoje nisu ispoštovana prilikom odlučivanja o njemu, zbog čega se i žalio Ministarstvu prosvete. Dekanica ovog puta novinarima ništa nije odgovorila.

    (56) detaljnije
  • medicinski fakultet niš

    Dekanica odgovara Miliću: U mom mandatu nikome ko ispunjava uslove nije osporen izbor u zvanje

    Na tvrdnje doktora Dragana Milića da sabotiraju njegov izbor u zvanje redovnog profesora, odgovara dekanica Medicinskog fakulteta u Nišu Dobrila Stanković Đorđević, koja uverava da u vreme aktuelne Uprave ni jednom nastavniku i saradniku nije osporen izbor u zvanje ako je ispunjavao uslove. Takođe kaže da sumnja u njegove navode da će biti "izbačen sa fakulteta" ako ne odustane od nekih svojih principa i poziva ga da kaže ko mu je to savetovao, jer u suprotnom znači da manipuliše.

    (44) detaljnije
  • Dragan Milić

    Milić tvrdi da sabotiraju njegov izbor u redovnog profesora zbog politike

    Doktor Dragan Milić konkurisao je za redovnog profesora Medicinskog fakulteta u Nišu, ali je objavio da se tokom izbora desio "skandal", da procedura nije sprovedena po zakonu, kao i da su mu skrenuli pažnju da će biti izbačen sa fakulteta ako, između ostalog, ne odustane od toga da učestvuje na izborima.

    (65) detaljnije
  • kardiohirurzi

    Na niškoj Kardiohirurgiji prvi put upotrebljena metoda koja "spasava" trombocite

    Lekari Klinike za kardiohirurgiju u Nišu prvi put su upotrebili metodu koja tokom operacije spasava ne samo crvena krvna zrnca, već i trombocite neophodne za kontrolu krvarenja, saopštio je rukovodilac Klinike Dragan Milić. Kako je rekao, na taj način pacijenti se brže i uspešnije oporavljaju i smanjuje se mogućnost komplikacija.

    (7) detaljnije
  • Dragan Milić

    Doktor Milić smenjen - nije više prodekan na niškom Medicinskom

    Manje od godinu dana pre isteka mandata, profesor doktor Dragan Milić smenjen je sa mesta prodekana za međunarodnu saradnju Medicinskog fakulteta u Nišu. Tu odluku donela je dekanica Dobrila Stanković Đorđević, koja nije odgovorila novinarima, ali Milić kaže da je kao razlog navela to što nije prisustvovao sednicama koje su zakazivali u njegovo radno vreme dok je na operaciji, a nisu prihvatili njegov zahtev da se termin sastanaka promeni.

    (45) detaljnije
  • Dragan Milić

    Budućnost srpsko-američkih odnosa: "Srbija je partner, ne poražena strana"

    Srpsko-američki odnosi su sve više prijateljski, jer su i naši ljudi svesniji da ne možemo da ostvarimo nacionalne interese bez SAD, smatra doktor Dragan Milić koji je pre skoro decenije osnovnao Srpsko-američki klub u Nišu. Kao najvažnije što je Klub ostvario izdavaja milionske donacije, najpoznatije na Kardiohirurgiji za koju kaže da ne bi ni postojala da nisu dobili opremu od Amerikanaca, a najavljuje i do sad najveću ikada donaciju američke Vojske u Srbiji vrednu milion dolara koja će otići u Prokuplje za izgradnju škole.

    (28) detaljnije
  • Dragan Milić

    Dragan Milić: Ozbiljno razmišljam o učešću na niškim izborima, ulazak u to blato je jedino rešenje

    Direktor niške Kardiohirurgije Dragan Milić kaže za "Južne vesti" da je spreman da “uđe u političko blato” Niša i da učestvuje na lokalnim izborima sledeće godine, sa grupom lekara. Ističe da se aktuelna vlast jedino pred izbore seti Niša, da nema kapitalnih investicija i da o sudbini Nišlija odlučuju Beograđani. Nabraja i brojne probleme niškog zdravstva i sve to navodi kao razloge ulaska u politiku.

    (72) detaljnije
  • lekari kardiohirurgija

    Niški kardiohirurzi traže od ministarke da povuče predlog o dužini bolovanja

    Kolegijum Klinike za kardiohirurgiju u Nišu uputio je poziv ministarki zdravlja Danici Grujičić da povuče predlog kojim se predviđa otvaranje bolovanja u trajanju od najviše dve nedelje. Oni smatraju da taj period mora biti duži ili će u suprotnom izgubiti poverenje pacijenata.

    (39) detaljnije
  • 800x600_operacija-2-operaciona-sala

    Centralizovane i donacije medicinske opreme, ko hoće da pokloni mora "preko Beograda"

    Donacije medicinske opreme zdravstvenim ustanovama više nisu moguće bez saglasnosti Ministarstva zdravlja, a tu odluku smatra besmislenom i kritikuje je direktor niške Kardiohirurgije Dragan Milić, jer napominje da bez američkih donacija ova klinika danas ne bi ni radila. Ipak, da to ne znači da će država zabraniti "poklone", zaključak je iz odgovora Ministarstva, jer uveravaju da je odobrenje potrebno kako se oprema ne bi duplirala i da bi se izbegle eventualne koruptivne radnje.

    (14) detaljnije
  • lekari kardiohirurgija

    Niški kardiohirurzi predlažu Zakon o nacionalnom značaju zdravstvenih radnika

    Platni razredi, zabrana zdravstvenim radnicima da rade i privatno i državno, zapošljavanje medicinara najviše tri meseca nakon položenog državnog ispita - neki su od predloga kolegijuma Klinike za kardiohirurgiju u Nišu. Oni su sve to, kako tvrdi direktor Dragan Milić, poslali nadležnima, u vidu inicijative za donošenje Zakona o nacionalnom značaju zdravstvenih radnika.

    (23) detaljnije
  • lekari kardiohirurgija

    Perišić diskreditovao rad svojih lekara, oni odgovaraju - partijom se može rukovoditi lažima, ne i UKC Niš

    Nakon tvrdnji v. d. direktora niškog UKC prof. dr Zorana Perišića da nisu eliminisane liste čekanja na Kardiohirurgiji, da je odrađen manji broj operacija od prijavljenih, kao i da su jedina klinika koja koristi kolektivni godišnji odmor i tada pacijente ne operiše, oglasio se i direktor Klinike prof. dr Dragan Milić koji u ime kolektiva saopštava da su to brutalne laži i nestine, kojom je javnost dovedena u zabludu, a njihov rad diskreditovan. Poručuju mu da političkom partijom može da se rukovodi i lažima i pretnjama i podmetanjima, ali Kliničkim centrom ne.

    (46) detaljnije
  • Dragan Milić

    Direktor Kardiohirurgije: Nudili mi da predvodim pokret u Nišu, ali nemam političke ambicije

    Profesor dr Dragan Milić koji rukovodi Kardiohirurgijom u Nišu tvrdi da nema političke ambicije, da je imao ponude i sakupljene potpise o formiranju pokreta i predlog da bude gradonačelnik Niša, ali da smatra da svako treba da radi svoj posao, a njegov su operacije. Ponavlja i da ne želi da bude direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti, ukoliko uopšte bude formiran u Nišu.

    (32) detaljnije
  • Kardiohirurgija KC Niš; foto: Vanja Keser

    Podvig niških lekara završiće na sudu

    Podvig niških lekara koji posle 12 neplaćenih radnih vikenda više nemaju liste čekanja, doveo je u sumnju dr Rade Panić iz Sindikata lekara i farmaceuta Srbije, time što je, između ostalog rekao, da su listu očistili tako što su “mudro slali komplikovanije slučajeve u viši centar“, da nisu svi pristali da rade besplatno, već su morali, kao i da su bez dozvole radili prekovremeno, a za to dobijali materijal. Direktor Klinike za kardiohirurgiju Dragan Milić je zbog ovih izjava najavio tužbu i da će svedočiti svih 120 zaposlenih.

    (63) detaljnije
  • Debata JV: Kardiohirurzi

    Niški kardiohirurzi odgovaraju ministarki Grujičić: Nema ozbiljnih i neozbiljnih operacija, ako nećete da pomognete, ne omalovažavajte nas

    Nakon izjave ministarke zdravlja da je eliminisanje liste čekanja na Klinici za kardiohirurgiju u Nišu diskutabilno - reagovali su niški lekari koji su operisali besplatno i vikendima i upozorili je da ne postoje ozbiljne i neozbiljne operacije, kao i da je neprimereno porediti Institut u Beogradu koji ima 7 kardiohirurških sala i 8 EKK mašina, naspram niške u kojoj su lekari operisali sa samo jednom i u jednoj sali. Napominju i da lista zakazivanja na klinici u Nišu u ovom trenutku iznosi svega 7 dana, te je još jednom mole da im obezbedi bolje uslove za rad, zarad njihovih pacijenata.

    (60) detaljnije
  • Danica Grujičić

    Grujičić: Eliminisanje liste čekanja u Nišu vrlo diskutabilno

    Ministarka zdravlja Danica Grujičić rekla je da je eliminisanje liste čekanja na Klinici za kardiohirurgiju u Nišu diskutabilno jer su lekari, kako kaže, uradili šezdesetak operacija dok su njihove kolege za to vreme uradile mnogo više.

    (95) detaljnije
  • lekari debata

    Niški lekari - nismo revolucionari i ne kritikujemo vlast, samo smo mislili na pacijente, a državu molimo za pomoć

    Organizacija zdravstvenog sistema u Nišu je loša, smatraju lekari niške Klinike za kardiohirurgiju, koji napominju da su dobili najveću nagradu kada su eliminisali liste čekanja, a nadaju se da su time bar malo vratili poverenje građana u zdravstvo. Priznanje koje traže je da od države konačno dobiju opremu za rad, pre svega EKK mašinu, jer rade sa jednom koju su dobili kao donaciju. Institut koji takođe smatraju da treba jugu Srbije omogućio bi pacijentima da za jedan dan i na jednom mestu dobiju dijagnozu, ali profesor Dragan Milić ističe da bi to razorilo privatno zdravstvo, koje živi upravo zahvaljujući listama čekanja za koje pacijenti nekad nemaju vremena.

    (49) detaljnije
  • Niški kardiohirurzi

    Debata JV: Stadion košta milione evra, a mi nemamo mašinu koja spasava živote

    Duže od 50 godina Niš čeka za prvi Institut, koji je moguće izgraditi za najviše godinu dana, a koji je neophodan pacijentima sa juga Srbije, poručili su niški kardiohiruzi, koji su nakon 100 dana i 12 neplaćenih vikenda iskorenili liste čekanja, u debati "Južnih vesti" i pitali da li je pametno utrošiti 315 miliona evra na Nacionalni stadion, dok niška Klinika za kardiohirurgiju ima samo jednu EKK mašinu, bez koje su operacije nemoguće.

    (27) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: