Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Kuršumlija

 • marihuana

  Carinici na Merdaru zaplenili više od 25 kg marihuane

  U koferu pronađenom u autobusu koji je putovao iz Prizrena za austrijski Linc, carinici su na administrativnom prelazu Merdare, nadomak Kuršumlije, otkrili više od 25 kg marihuane. Iako je osumnjičeni negirao da je kofer njegov, policija ga je uhapsila nakon što je vozač autobusa nedvosmisleno potvrdio čiji je sporni prtljag.

  detaljnije
 • Protesti u Kuršumliji večeras imali humanitarni karakter

  Večerašnje 11. po redu proteste u Kuršumliji obeležila je humanitarna akcija koju su organizatori osmislili kako bi pomogli porodici Gavrilović iz udaljenog kuršumlijskog sela Štava, a sve prikupljene stvari već sutra će im biti uručene. Okupljeni građani su još jednom u centru grada istakli ranije zahteve i, kako naglašavaju, javno iskazali svoj stav protiv torture Srpske napredne stranke i lokalne vlasti. Za sledeći četvrtak je najavljen i dolazak lidera SzS Dragana Đilasa.

  (2) detaljnije
 • protest kuršumlija

  Večerašnji protesti u Kuršumliji sa humanim karakterom

  Iako, kako kažu, nastavljaju nedvosmislenu borbu protiv režima Aleksandra Vučića i lokalne vlasti, organizatori večerašnjeg protesta u Kuršumliji organizovaće i humanitarnu akciju koja će biti namenjena porodici Gavrilović iz sela Štave, 40 kilometara udaljenog od Kuršumlije, gde, uprkos teškim uslovima za život, ova porodica opstaje. Organizatori pozivaju sve da, u skladu sa mogućnostima i nevezano za političko opredeljenje, ponesu bilo šta od životnih namirnica, garderobe, igračaka, kako bi im se toj porodici bar malo pomoglo.

  (6) detaljnije
 • kursumlija policija u skupstini foto lj..m

  Sukobi, izbacivanja i policija na sednici Skupštine u Kuršumliji

  Još jedna sednica kuršumlijske Skupštine, četvrta u nizu, završena je u kabinetu predsednika Opštine Radoljuba Vidića, nakon sukoba i teških reči odbornika opozicije i pozicije koje su pale u skupštinskoj sali. Pozvana je i policija, međutim oni nisu regovali, a posle nekog vremena napustili su zgradu Opštine. Predsednik Opštine ne odgovara na pozive novinara, a opozicija tvrdi da je povod plakat koji su zalepili na stubu u sali sa "pobrojanim svim lažnim investicijama lokalne vlasti“.

  (1) detaljnije
 • protest kuršumlija boško obradović

  Obradović u Kuršumliji: Opozicija će izaći na izbore, kada budu fer i pošteni

  Lider pokreta Dveri i Saveza za Srbiju Boško Obradović govoreći na večerašnjem protestu u Kuršumliji istakao je da Sporazum sa narodom koji je postigla opozicija predstavlja veliki iskorak na političkoj sceni Srbije, a da se tim dokumentom opozicija obavezala da "neće izlaziti na izbore dok ne budu fer i pošteni".

  (18) detaljnije
 • policija noć

  Obijene kuće u kuršumlijskom selu duž administrativne linije sa KiM

  Grupa za koju se sumnja da je došla sa Kosova i Metohije, prešla je administrativnu liniju i u kuršumlijskom selu Rastelica obila više napuštenih kuća iz kojih su ukradeni razni predmeti, lovačka puška, motorna testera i više drugih alata. Radnici koji su sinoć sekli šumu, kuršumlijskoj policiji prijavili su i da su čuli pucnje iz pravca KiM.

  (4) detaljnije
 • Kuršumličani na protestu poručili da ne odustaju od svojih zahteva

  Uz još jedno okupljanje i šetnju sa porukom Aleksandru Vučiću i njegovim "satrapima" da odu sa vlasti, u Kuršumliji je organizovan 9. po redu protest nezadovoljnih građana. Uz jasne poruke da neće odustati od svojih zahteva dok god je SNS na vlasti, Kuršumličani su večeras na protest simbolično poneli vešalice, odnosno ofingere, a za naredni četvrtak najavljen je dolazak lidera Dveri i SzS Boška Obradovića.

  (2) detaljnije
 • Protest Kuršumlija

  Novi protesti večeras u Kuršumliji, zahtevi isti

  Građani Kuršumlije koji se od Nove godine okupljaju svakog četvrtka u centru grada i najavljuju da će tako biti dok god ne padne režim Aleksandra Vučića i lokalna SNS vlast, i večeras će od 18 sati izaći na protest kako bi još jednom ukazali na sve nepravde koje, kako tvrde, sprovode institucije koje su podređene vladajućoj stranci.

  (6) detaljnije
 • Protest Kuršumlija

  Kuršumličani ponovo šetali, prvi put kolona krenula ka putu Niš - Priština

  Kao što su ranije i najavili, prvi put od kako se od Nove godine organizuju protesti gradjana protiv lokalne vlasti i predsednika države Aleksandra Vučića, Kuršumličani su protestnu šetnju organizovali do izlaza iz ovog grada.

  (4) detaljnije
 • protest kuršumlija

  Organizatori protesta u Kuršumliji najavili blokadu puta Niš - Priština

  "Koliko već sutra, prijavićemo novu trasu jer mi više nemamo šta i koga da čekamo jer je, očigledno, državnom vrhu Srbije i Vučiću stalo samo do glasača SNS-a i zato ćemo od naredne nedelje krenuti sa najavljenom radikalizacijom", poručili su organizatori protesta u Kuršumliji. Nekoliko stotina okupljenih je večeras prvi put moglo čuti stav i planove ujedinjene opozicije koje im je prenela Marija Janjušević, poslanica iz Inđije.

  (5) detaljnije
 • protest trg

  Za demonstrante sa juga Sporazum sa narodom - dobar početak

  Kao odgovor na pitanje “šta posle Vučića” opozicija je ponudila Sporazum sa narodom u 7 tačaka, a organizatori višestrukih protesta “1 od 5 miliona” sa juga Srbije kažu da je ponuđeni dokument put ka stvaranju jedinstvenog fronta koji treba da porazi predsednika Srbije, a vlast vrati narodu.

  (25) detaljnije
 • 3 Protest Kuršumlija 2 foto lj.m

  U četvrtak novi protesti u Kuršumliji, pridružuju im se i sindikati

  Iako je za ovu nedelju najavljena radikalizacija protesta i blokada prelaza Merdare, organizatori protesta, Pokret mladih Kuršumlije, odlučili su da i ovog četvrtka od 18 sati mirno šetaju gradskim ulicama, a da će tokom protesta prisutne upoznati sa daljim koracima i najavljenom blokadom saobraćajnica. Za sutrašnje proteste najavljena je podrška predstavnika sindikata policije i vojske.

  (5) detaljnije
 • protest kuršumlija

  Protest u Kuršumliji: Oslobađanje od okupatora i domaćih izdajnika

  Nekoliko stotina Kuršumličana večeras se okupilo u centru grada, a nakon toga i prošetalo glavnom ulicom, iskazujući šesti put od Nove godine svoje nezadovoljstvo režimom. Pridružio im se i novinar Milojko Pantić, koji je rekao "da je u Srbiji dogorelo i da se narod mora izvući iz diktature".

  (24) detaljnije
 • 3 Protest Kuršumlija 2 foto lj.m

  Na večerašnjim protestima u Kuršumliji i novinar Milojko Pantić

  Nezadovoljni lokalnom, ali i državnom vlašću i nesagledavanjem njihovih problema, građani Kuršumlije će i večeras od 18 sati održati protest u centru grada, a pridružiće im se, kako najavljuju organizatori iz Pokreta mladih, i proslavljeni sportski novinar Milojko Pantić.

  (3) detaljnije
 • protesti kursumlija 1

  Na protestima u Kuršumliji najavljena blokada Merdara

  Manje od 7 dana je ostalo da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić odgovore na ranije upućene zahteve nezadovoljnih građana Kuršumlije koji od 28. decembra organizuju proteste u ovom gradu. Ukoliko odgovori izostanu, organizatori će, kako najavljuju, već sledećeg četvrtka protestovati na Merdaru, gde će blokirati administrativni prelaz sa Kosovom i Metohijom.

  (4) detaljnije
 • 3 Protest Kuršumlija 2 foto lj.m

  I večeras protesti u Kuršumliji, poslednji pre najavljene blokade Merdara

  Na večerašnjem protestu koji je zakazan za 18 sati u centru grada, okupljeni će još jednom uputiti javni apel nadležnima da reaguju, da reše probleme pre radikalizacije protesta. Ukoliko do narednog četvrtka predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne odgovori na zahteve koji su mu pre 7 dana poslali predstavnici i organizatori protesta, nezadovoljni građani Kuršumlije će, najavljuju, blokirati administrativni prelaz sa Kosovom i Metohijom kod sela Merdare.

  (1) detaljnije
 • sneg njiva foto aleksandar kostic

  Sneg štiti ječam i pšenicu od smrzavanja

  Snežni pokrivač koji se zadržao već desetak dana na teritoriji Topličkog okruga, po mišljenju poljoprivrednih stručnjaka, pogoduje i štiti ozime kulture i useve od mraza. Stručnjaci naglašavaju da je sneg najbolja zaštita kako bi usevi sa što manje posledica dočekali proleće.

  detaljnije
 • Prokuplje foto aleksandar kostic

  Od subote protesti protiv vlasti i u Prokuplju

  Nakon Kuršumlije, koja je krajem decembra prošle godine prva u Topličkom okrugu započela proteste, od ove subote će i građani Prokuplja iskazati svoje nezadovoljstvo radom lokalne vlasti i režimom Aleksandra Vučića, najavljeno je putem društvenih mreža i flajera izlepljenih po gradu. Okupljanje je zakazano od 18 sati na platou ispred Trga Topličkih junaka u ovom gradu.

  (6) detaljnije
 • protest

  Na protestu u Kuršumliji poručili: Ako Vučić ne odgovori, za 14 dana blokada na Merdaru

  Najmasovniji, 4. po redu protesti u Kuršumliji protiv lokalne vlasti i režima Aleksandra Vučića, okupio je stotinak građana ove opštine. Nakon što su pre nekoliko dana predsedniku Republike i Vlade Srbije uputili konkretne zahteve, večeras je najavljeno da će u slučaju da ne dobiju odgovor, za 14 dana proteste organizovati na Merdaru, administrativnom prelazu sa Kosovo i Metohijom.

  (6) detaljnije