Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

kulturna manifestacija

  • ulica iznad parka u Prokuplju

    Prokuplje čeka Vučića: Ulice se zatvaraju, a centar grada ubrzano sređuje

    Da je prethodnih dana u Prokuplju sve predodređeno dolasku Aleksandra Vučića u nedelju 24. marta, kada će se obeležiti 25. godišnjica NATO agresije na SRJ, govori užurbano “šminkanje” centra grada. Iz centrale SNS-a uporno danima pozivaju građane za skup, dok radnici privatnog preduzeća "Demetra" sređuju park, seku korene drveća i nivelišu glavnu ulicu. Telekom uređuje instalacije na banderama u centru, a deo Kosovske ulice iznad parka zatvoren je od danas u 10 sati pa sve do ponedeljka 25. marta do 9 sati.

    (14) detaljnije
  • Salon knjiga i grafike Pirot foto arhiva JV

    Salon knjige i grafike u Pirotu i ove godine, raspisan tender vredan 3 miliona dinara

    Salon knjige i grafike biće 25. put održan u Sportskoj dvorani “Kej” u Pirotu od 7. do 14. februara, pa je Dom kulture raspisao tender vredan 3 miliona dinara, preko kojeg traži firmu koja će štampati propusnice, postere, bilborde i plakate, ugovoriti reklamiranje na lokalnim televizijama i portalima, obezbediti nagrade i dovesti najmanje pet domaćih pisaca.

    detaljnije
  • Nova godina Niš (1)

    "Novogodišnji dani" u Nišu - program na tri lokacije

    Predstave za decu, plesni i muzički program, sportske aktivnosti, animirani zabavljači, kao i degustacija tople čokolade, čajeva i kolača, očekuju građane tokom obeležavanja “Novogodišnjih dana” koji će biti održani od 26. decembra do 7. januara na tri lokacije - Trgu kralja Milana, Keju kola srpskih sestara i u parku ispred Gradske kuće.

    (6) detaljnije
  • zaplanjski orfej

    Poetske svečanosti posvećene Branku Miljkoviću u petak u Gadžinom Hanu

    27. Miljkovićeve poetske svečanosti biće održane u petak, 8. decembra, u sali Narodne biblioteke “Branko Miljković” u Gadžinom Hanu, a tada će biti i uručena nagrada “Zaplanjski Orfej” Radetu Tanasijeviću za pesmu “Mali tužni vrt”. Deca pesnici govoriće svoje stihove, a organizatori najavljuju i izložbu i pesničko veče sa desetoro učesnika.

    detaljnije
  • muzej prokuplje

    Dani evropske baštine u prokupačkom Muzeju

    Brojne aktivnosti vezane za tradiciju, kulturu, istoriju Topličkog kraja, ali i predavanja, radionice i izložbe, deo su bogatog kulturnog programa koji je pripremio prokupački Muzej tokom dva dana obeležavanja Dana evropske baštine u sredu, 27. i četvrtak, 28. septembra. Ulaz za sve aktivnosti koje su planirane da se organizuju u Muzeju, Galeriji Boža Ilić i na Hisaru je besplatan.

    detaljnije
  • manastir

    "Nemanjini dani" u Kuršumliji - spoj prošlosti i sadašnjosti uz koncert Trkulje

    Brojni programski edukativni, kulturni, dečiji i zabavni sadržaji, etno radionice, vitezovi i princeze, koncert Slobodana Trkulje i Balkanpolisa samo su neki od događaja koji će se organizovati u okviru ovogodišnjih "Nemanjinih dana“ koji se održavaju u Kuršumliji 14. i 15. septembra.

    detaljnije
  • vino

    Boban Zdravković na "Danima sićevačke berbe"

    Na ovogodišnjem festivalu vina i tradicije - "Dani sićevačke berbe" koji će biti održan 02. i 03. septembra u Sićevu, publiku će zabavljati Biljana Jevtić i Aca Ilić, kao i Boban Zdravković.

    (8) detaljnije
  • centar kuršumlije

    Riblja čorba i Aco Pejović na "Kulturnom letu" u Kuršumliji

    Nizom kulturno-zabavnih manifestacija prilagođenih svim uzrastima, a pre svega mlađioj populaciji u Kuršumliji će se 5. i 6. jula organizovati “Kulturno leto”. Centralni događaj manifestacije koja se održava u centru grada su koncerti Riblje čorbe i Ace Pejovića, koji su zakazani za 6. odnosno 7. jula od 22 sata.

    (4) detaljnije
  • dom kulture

    Počinje "Kulturno leto" u Prokuplju, program prilagođen svim uzrastima

    Svečanom akademijom kojom se obeležava 30 godina postojanja Književne omladine Prokuplja koja se od 19 sati održava u sali Doma kulture, večeras počinje kulturno-zabavna manifestacija “Kulturno leto” koja će trajati do 13. jula.

    (3) detaljnije
  • 355532960_217537717822904_3010180503025045857_n

    U takmičenju za najbolju mućkalicu i šopsku pobedila leskovačka "dva drugara"

    Posle nekoliko otkazivanja usled loših vremenskih uslova u dvorištu ”Šop-Đokićeve kuće” u Leskovcu je održana manifestacija ”Dani leskovačke mućkalice i šopskog folklora”, a u pripremanju oba specijaliteta pobedu su, po oceni stručnog žirija, odneli kuvari restorana ”Kod dva drugara”.

    detaljnije
  • ALE_4281

    Za ”Vlasina fest” od Ministarstva turizma i omladine 500.000 dinara

    U Vlasotincu će od 7. do 9. jula biti održan drugi ”Vlasina fest”, a posetioci će, zahvaljujući podršci Ministarstva turizma i omladine od 500.000 dinara, moći da uživaju u spustovima na vodi, raznim sportovima, kao i propratnim manifestacijama.

    detaljnije
  • STETOSKOP lekari zdravstvo KOSTA

    Prokupačka Podružnica organizuje 61. Susrete lekara Toplice 2023.

    Izložbom “Valjevo je 1914-1915. bilo grad-bolnica, a njen upravnik pukovnik dr Milan Pecić”, promocijom knjige i nizom stručnih predavanja iz medicine, kao i dodelom nagrada istaknutim institucijama i pojedincima, Podružnica Srpskog lekarskog društva u Prokuplju 9. juna organizuje 61. junske Susrete lekara Toplice.

    detaljnije
  • poljoprivredna škola

    Odložena "Pogačijada" u prokupačkoj poljoprivrednoj školi

    Okupljanje učenika na četvrtoj "Pogačijadi" koju organizuje Srednja poljoprivredna škola "Radoš Jovanović Selja" zakazano za petak, 5. maja, zbog tragedije u beogradskoj osnovnoj školi i proglašene trodnevne žalosti u državi, otkazano je do daljeg, a novi termin će biti naknadno određen.

    detaljnije
  • leskovac

    Manifestacija "Sa tehnologijom na ti" u organizaciji Tehnološkog fakulteta u Leskovcu

    Manifestacija “Sa tehnologijom na ti” koju drugi put zaredom organizuje Tehnološki fakultet u Leskovcu i ima za cilj da kroz interaktivne postavke, naučno popularne eksponate i modele tehnoloških procesa predstavi trendove u različitim oblastima tehnologije, približi nauku mladima, učini je razumljivijom i probudi interesovanje za učenjem i istraživanjem, održava se u petak 5. maja na centralnom gradskom trgu u Leskovcu od 12 do 18 sati.

    (1) detaljnije
  • pk-biblioteka2-foto-ljmitic

    Nizom manifestacija prokupačka Biblioteka obeležava svoj dan

    Nizom kulturnih manifestacija, od dodele priznanja i zahvalnica najaktivnijim članovima, promocije slikovnice koju je objavila ta ustanova, do književnog memorijala postavke o Radu Draincu i promociji knjige "Moralni svedok - savremena poetika memoara" koju je napisala Mirjana Bojanić Ćirković, Narodna biblioteka "Rade Drainac“ u Prokuplju danas obeležava svoj dan.

    detaljnije
  • Dom kulture Aleksinac

    “Protina beseda” i ove godine u Aleksincu

    Svečana akademija “Protina beseda” biće održana u nedelju, 22. januara, od 18 sati, u Velikoj sali Doma kulture u Aleksincu.

    (2) detaljnije
  • muzej prokuplje

    "Dani evropske baštine" ove nedelje u prokupačkom Muzeju

    Predavanja i radionice o prošlosti, klimatskim promenama, topličkim piscima, istorijskim ličnostima iz Toplice, projekcije dokumentarnih filmova, organizacija likovne radionice i poetske večeri samo su deo bogatog kulturnog programa koji je pripremio prokupački Muzej u saradnji sa školama, udruženjima, ustanovama i prokupačkom Crkvom, a biće organizovan tokom dva dana obeležavanja "Dana evropske baštine" u utorak, 27. i sredu, 28. septembra. Ulaz je besplatan.

    detaljnije
  • Narodno pozorište Niš

    Manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" i u Nišu

    Od 8. do 14. septembra u gradovima širom zemlje obeležava se jubilarna deseta manifestacija "Dani Srpske u Srbiji", koja će predstavom "Kovid ljubav" biti obeležena i u Nišu. Komad će biti izveden na sceni Narodnog pozorišta, 13. septembra sa početkom u 19:30.

    detaljnije
  • nemanini dani

    "Nemanjini dani" u Kuršumliji 9. i 10. septembra

    Koncert Danice Crnogorčević, akademsko veče na temu “Nemanjini manastiri u Kuršumliji-duhovna i svetovna riznica srednjevekovne Srbije”, kulturno-umetnički program, dečije radionice i viteške borbe, samo su neki od događaja koji će se organizovati u okviru ovogodišnjih "Nemanjinih dana“ koji se organizuju u Kuršumliji 9. i 10. septembra.

    detaljnije
  • Završeni "Dani šljive" u Blacu, potrošeno preko 5 miliona dinara

    U senci niske otkupne cene šljive koja je ove godine upola manja od prošlogodišnje, u Blacu je završena jubilarna 20. po redu trodnevna privredno-turistička manifestacija “Dani šljive”. Za 3 dana trajanja manifestacije potrošeno je iz gradske kase, prema zvaničnim podacima, najmanje 5 miliona dinara, koliko vredi čak 250.000 kilograma ovog najzastupljenijeg voća u toj opštini, jer je ovogodišnja otkupna cena šljive 20 dinara za kilogram.

    (5) detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: