Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

štrajk

  • leskovac ciscenje ulica

    Štrajk sezonskih radnika vranjskog “Komrada”

    Petnaestak sezonskih radnika u JKP “Komrad”, angažovanih za iznošenje smeće preko Agencije za zapošljavanje, odlučili su se na štrajk jer su kako kažu, nezadovoljni platom i time što nisu potpisali ugovor o radu kako su se nadali, nego su opet angažovani preko Agencije. Direktor javnog preduzeća kaže da ne postoji mogućnost da budu zaposleni preko “Komrada”, a da će zakonski minimalac imati od marta kada stupaju na snagu novi uslovi zapošljavanja preko Agencije.

    (1) detaljnije
  • posta

    I niški poštari ponovo rade

    Nakon što su kasno sinoć radnici Pošta Srbije koji su prethodnih dana štrajkovali postigli dogovor sa Vladom, i niški poštari kažu da se vraćaju svojim redovnim aktivnostima. Oni nisu bili u zvaničnom štrajku, ali je deo zaposlenih obustavio rad zahtevajući bolje uslove.

    (4) detaljnije
  • pošta

    Sindikat “Sloga” i SzS podržavaju štrajk niških poštara

    Uz osudu pritisaka i pretnji usmerenih prema zaposlenima u preduzeću “Pošta Srbije”, koji danima štrajkuju zbog malih primanja, u Sindikatu “Sloga” kažu da su uz štrajkače. Radnici Pošte imaju podršku i Saveza za Srbiju, u kojem tvrde da su obezbedili pravnu zaštitu za sve radnike čije su prava ugrožena.

    (20) detaljnije
  • pošta

    “Pošta” obećava redovnu isplatu penzija i pored štrajka dela zaposlenih

    Zbog štrajka zaposlenih u “Pošti Srbije” već kasne pošiljke, ali u ovom preduzeću tvrde da će u narednim danima uspeti da normalizuju isporuku, ali i omogućiti redovnu isplatu penzija. U upravi preduzeća štrajk radnika zbog niskih plata smatraju nezakonitim i obećavaju da će, uprkos tome, u narednom periodu isporučiti i zaostale pošiljke.

    (9) detaljnije
  • posta

    Niški poštari delimično obustavili rad, nema ko da nosi penzije

    Poštari u Nišu nisu u zvaničnom štrajku, ali jesu delimično obustavili rad. Kako novinari saznaju od zaposlenih, ne rade kuriri Post ekspresa, a svoje korisnike ne obilaze ni pojedini poštari. Dok se spekuliše da ih popisuju policajci, dovodi se u pitanje podela penzija koja bi trebalo da počne 11. decembra.

    (18) detaljnije
  • pošta

    Na jugu Srbije nema štrajka zaposlenih u “Pošti", ali pošiljke ne stižu

    Premda na jugu Srbije nema obustave rada u poštama, zbog štrajka zaposlenih iz Beograda u “Pošti Srbije”, pošiljke i u ovom delu zemlje kasne i ne stižu. Jedan od niških poštara objašnjava da od utorka nema isporuka, jer, kaže, sve to stiže iz Beograda.

    (13) detaljnije
  • Radio S oficijalna radio stanica pirotske bolnice

    Pirotski lekari odustali od najavljenog štrajka

    Štrajk dela zaposlenih u pirotskoj Opštoj bolnici koji je bio najavljen za danas, odložen je. U štrajkačkom odboru kažu da su odlučili da daju još vremena nadležnima da reše njihov problem sa direktorom Goranom Petrovićem, ali kako novinari Južnih vesti saznaju od izvora iz pirotske Bolnice, štrajkački odbor i sindikati su podlegli pritisku predstavnika Ministarstva zdravlja.

    (4) detaljnije
  • Ne odustaju od zahteva

    Nastavlja se obustava rada u pirotskoj Bolnici, kolege podržavaju suspendovanog anesteziologa

    Deo zaposlenih u pirotskoj Opštoj bolnici nastavio je sa jednočasovnom obustavom rada, a u periodu od 12 do 13 sati u amfiteatru Bolnice održavaju sastanke i planiraju štrajk koji će krenuti u utorak 12. novembra. I dalje nema nikakvog komentara direktora Gorana Petrovića koji se ne javlja na pozive i ne odgovara na SMS poruke novinara Južnih vesti .

    (12) detaljnije
  • Radio S oficijalna radio stanica pirotske bolnice

    Danas bez obustave rada u pirotskoj Bolnici, jednočasovni štrajk se nastavlja sutra

    Zbog dolaska državnog sekretara Berislava Vekića, svakodnevna obustava rada dela lekara, medicinskih sestara i tehničara u pirotskoj Opštoj bolnici danas će biti prekinuta, a ona će se, kako kaže anesteziolog Milan Živić, nastaviti sutra i trajaće najmanje do naredne nedelje, za kada je planiran štrajk. Štrajkači su i dalje bez kontakta sa direktorom Petrovićem, koji ne odgovoara i na pozive i poruke novinara.

    (2) detaljnije
  • Radio S oficijalna radio stanica pirotske bolnice

    Pirotski lekari najavljuju: Dok štrajkujemo učićemo nemački

    Od 12 do 13 sati deo lekara i medicinskih sestara i tehničara zaposlenih u Opštoj bolnici u Pirotu obustavio je rad. Nezadovoljni radom direktora Gorana Petrovića, koji je u ovoj godini 2 puta hapšen zbog nameštanja tendera, lekari kažu da će štrajkovati do njegove smene ili ostavke. Direktor o problemima i dalje ćuti.

    (12) detaljnije
  • Radio S oficijalna radio stanica pirotske bolnice

    Zaposleni u pirotskoj Bolnici počinju štrajk

    Od petka, 1. novembra, pa sve dok se ne ispuni njihov zahtev - smena direktora pirotske Bolnice Gorana Petrovića hapšenog zbog nameštanja tendera, sa kojim zaposleni, kako tvrde, imaju lošu saradnju, deo njih organizovaće jednočasovni štrajk. Petrović o lošim odnosima na koje se žale njegovi zaposleni i situaciji u ustanovi koju vodi, ćuti.

    (2) detaljnije
  • Radio S oficijalna radio stanica pirotske bolnice

    Deo zaposlenih traži ostavku direktora pirotske Bolnice

    Zbog lošeg rukovođenja Opštom bolnicom u Pirotu, problema koji se ne rešavaju i sve većeg nezadovoljstva pacijenata, deo zaposlenih lekara i tehničara traži smenu aktulenog direktora Gorana Petrovića koji je 2 puta hapšen zbog korupcije. Zaposleni tvrde da se operacije odlažu zbog aparata koji nisu bezbedni, a da direktor o tome sa njima i ne želi da priča. Petrović na navode zaposlenih ćuti. Nezdovoljni rukovođenjem, 16 od 20 načelnika odeljenja, ali i zamenik direktora Nenad Zdravković, podneli su ostavke.

    (6) detaljnije
  • škola

    Prosvetari i ovu školsku godinu počeli štrajkom, skraćeni časovi i na jugu

    Časovima od 30 minuta počela je još jedna školska godina, a prosvetari kažu da je reč o upozorenju za nadležne koji nisu ispunili obećanje da će napraviti platne razrede. Od 736 škola njih 670 je danas imalo skraćene časove, a među njima i većina škola na jugu Srbije.

    (12) detaljnije
  • Leoni foto LJ.M.

    Radnici "Leonija" obustavili rad na pola sata, prvi put od kada posluju u Srbiji

    Umanjena plata za 5.000 do 10.000 dinara, koja je tokom jučerašnjeg dana uplaćena na račun zaposlenih u "Leoniju" u pogonima u Prokuplju, Malošištu i Nišu, samo je jedan od razloga zbog koga su radnici popodnevne smene obustavili rad na pola sata. Zaposleni kažu da je posao spontano obustavljen i da nije bilo nikakve organizacije, dok u kompaniji "Leoni" negiraju da je bilo obustave posla, ali da je juče grupa zaposlenih, kažu, zatražila razgovor sa rukovodstvom.

    (8) detaljnije
  • blokada puta kursumlija

    Kuršumličani ponovo blokirali put Niš - Priština

    Duže od 3 sata trajala je blokada državnog puta Niš - Priština na izlazu iz Kuršumlije, koji su, kao i pre 2 meseca, blokirali poverioci ŠIK Kopaonika i građani ove opštine, a tokom protesta je napravljena kilometarska kolona iz jednog i drugog pravca. Saobraćaj je normalizovan nešto posle 15 sati, nakon što je, kako tvrde učesnici protesta, direktor BIA Bratislav Gašić u telefonskom razgovoru jednom od organizatora protesta obećao sastanak i razgovor predstavnika štrajkača sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem.

    (6) detaljnije
  • protest-ŠIK-foto-LJ.-M

    Kuršumličani na sat vremena blokirali put Niš - Priština

    Nakon što su istekli svi rokovi koje su poverioci "ŠIK Kopaonika" iz Kuršumlije dali nadležnima da im isplate sva dugovanja za koje poseduju pravosnažne sudske presude, oni su sa građanima ove opštine na nešto vise od sat vremena blokirali državni put Niš - Priština, na izlazu iz Kuršumlije kod mesta Kosanička Rača. Policija je obezbeđivala i regulisala saobraćaj, ali nije ometala protestante u svojoj nameri.

    (2) detaljnije
  • vanpijačna-prodaja-foto-T.R

    Pijačni prodavci na Bulevaru štrajkovali zbog vanpijačne prodaje, rešenja i dalje nema

    Nakon prošlonedeljnog štrajka zakupaca tezgi na pijaci “Krive livade” na Bulevaru Nemanjića u Nišu, prodaja sada funkcioniše normalno. Štrajk je trenutno obustavljen, a u Komunalnoj policiji kažu da bi uskoro trebalo da se nađe neko rešenje, ali ne i koje.

    (12) detaljnije
  • katastar vrata

    Katastar prekinuo štrajk, počela da radi i niška služba

    Posle 72 dana štrajka postignut je sporazum oko plata zaposlenih u Republičkom geodetskom zavodu, a radnici u ovoj službi počeli u sa normalnim radom. Kako je saopšteno iz Sindikata zaposlenih, jedinice u svim gradovima počinju regularno da rade od danas, a ovo su potrvdili i u niškom Katastru.

    (3) detaljnije
  • katastar vrata

    Sindikat: Štrajk u Katastru i dalje traje, tražimo smenu direktora

    Skoro dva meseca traje štrajk u Republičkom geodetskom zavodu, na šta podsećaju zaposleni u Katastru i tvrde da on nije obustavljen kao što je rekao njihov direktor. Mobing, diskriminacija i zarade koje nisu povećane po zakonu, samo su deo problema na koji ukazuju, a kao glavnog krivca označavaju direktora Borka Draškovića i zato traže njegovu smenu.

    (6) detaljnije
  • gradska uprava

    Niški odbornici napustili Skupštinu: Osujetili smo plan opozicije

    Nakon dva dana provedenih pod ključem u Skupštini Grada, u Srpskoj naprednoj stranci obaveštavaju da su odbornici vladajuće većine rešili da je vreme da prestanu sa tim. Iako protest “1 od 5 miliona” održan u Nišu nije ni prošao pored gradskog parlamenta u kome su se, tim povodom, odbornici vladajuće koalicije zatvorili, oni smatraju da su tim potezom osujetili planove opozicije.

    (23) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: