Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Istražujemo

 • dejan

  Andrejević ne ispunjava uslove za direktora niškog Vodovoda

  Iako se u medijima bliskim Srpskoj naprednoj stranci kao glavni kandidat za poziciju direktora Javnog komunalnog preduzeća “Naisus” pominje dosadašnji direktor Dejan Andrejević, prema konkursnoj dokumentaciji, on ne ispunjava uslove za tu funkciju. Njemu, piše u dokumentima u koje su novinari imali uvid, nedostaje neophodno radno iskustvo sa visokom školom. U organizaciji "Transparentnost Srbija" smatraju da je njegova prijava morala biti odbijena.

  (16) detaljnije
 • Skupština Branislav Jovanović

  Neizvesno ko će prenositi sednice Skupštine Grada Niša

  Pošto je obustavljen tender za direktni televizijski prenos sednica Skupština Grada Niša, jer na njemu nije bilo nijedne ponude, Gradska uprava raspisala je novi, a za tu uslugu, nudi 3,5 miliona dinara, što je za oko milion i po više od prethodnog tendera.

  (5) detaljnije
 • dejan

  Poverenik naložio niškom Vodovodu da dostavi ugovore o zaposlenima

  Iako je direktor Javnog komunalnog preduzeća “Naisus” Dejan Andrejević odbio da dostavi ugovore o radu sedmoro zaposlenih na neodređeno, koji su posao dobili uprkos zabrani zapošljavanja i bez saglasnosti Vlade Srbije, Poverenik za informacije od javnog značaja mu je naložio da to učini u roku od 5 dana od prijema rešenja.

  (15) detaljnije
 • škoda

  Direktor niške pošte slupao službeni auto, centrala "Pošte" ćuti, policija ne dostavlja zapisnik

  Službenu “škodu oktaviju” niške pošte, direktor ovog preduzeća Miroslav Janojlić slupao je početkom avgusta kod sela Lalinac nadomak Niša. I dok radnici "Pošte" u Nišu tvrde da je Janojlić tada bio na godišnjem odmoru i da je je kola vozio bez službenog naloga, portparol "Pošte" ćuti. U policiji su potvrdili nezgodu, ali novinarima nisu dostavili zapisnik, uz obrazloženje da ga uopšte i nemaju, iako su izašli na teren.

  (15) detaljnije
 • slupana škoda

  Predsednik Skupštine u Panteleju službena kola slupao svojom krivicom?

  Iako je predsednik Skupštine opštine Pantelej Srđan Nešić rekao da je službenu "škodu superb" slupao krivicom "mladog vozača" koji je na njega naleteo kolima, vozač tog automobila demantuje, a njegova saputnica, koja je u udesu i povređena, kaže da je krivac upravo Nešić, jer se u njihov auto zakucao sa bočne strane.

  (8) detaljnije
 • Novi Klinički centar

  Ministarstvo zdravlja i dalje ćuti o nameštenom tenderu za opremu KC Niš

  Iako su u Ministarstvu zdravlja još maja ove godine rekli da "čekaju odluku Komisije za zaštitu prava ponuđača u postupcima javnih nabavki" o poništenom tenderu za nabavku medicinske opreme vredne skoro dve milijarde dinara za novu zgradu Kliničkog centra u Nišu, do danas odbijaju da kažu o kakvoj odluci je uopšte reč. Pored toga, u Ministarstvu ćute i o tome da li će neko snositi posledice zbog spornog tendera.

  (4) detaljnije
 • Miloš Banđur

  Agencija Banđura prijavila sudu zbog neprijavljivanja imovine

  Aktuelni zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur, nije na vreme prijavio prihode koje je dobijao dok je bio član Gradskog veća, zbog čega je Agencija za borbu protiv korupcije predložila Prekršajnom sudu u Beogradu da protiv ovog niškog funkcionera pokrene postupak.

  (10) detaljnije
 • dejan jovanovic

  Jovanović ponovo na sudu zbog falsifikovane Vukovićeve biografije

  Predsednik Opštine Niška Banja i bivši predsednik Odbora za imenovanja niške Skupštine Dejan Jovanović ponovo će morati na optuženičku klupu, jer je, prema rešenju Višeg suda u Nišu, ukinuta nepravosnažna odluka Osnovnog suda da se oslobodi optužbe da je 2012. falsifikovao biografiju kandidata za v. d. upravnika Narodnog pozorišta Ivana Vukovića. Ovakvo rešenje usledilo je nakon žalbe Osnovnog javnog tužilaštva u kojem kažu da je “apsolutno neprihvativa” Jovanovićeva tvrdnja da nije morao da proverava Vukovićevu biografiju.

  (3) detaljnije
 • radna knjizica

  Direktor niškog Biroa rada i dalje ćuti o partijskom zapošljavanju

  Iako su u Nacionalnoj službi za zapošljavanje rekli da o tome ko će i po kojim kriterijumima biti zaposlen u niškoj filijali odlučuje njen direktor Boban Matić, on nedeljama izbegava da odgovori na pitanja novinara kako su do posla došli funkcioneri SNS. Matić ne odgovara ni na pitanje da li je u vezi nedavno zapošljenje ćerke direktorke Narodne biblioteke, sa zaposlenjem njegove žene u biblioteci.

  (7) detaljnije
 • škoda oktavia

  Direktor niškog "Parking servisa" slupao službeni auto

  Pošto se na raskrsnici u MIN-ovom naselju nije zaustavio kod znaka “stop”, prvi čovek niškog "Parking servisa" Marko Janković se službenom “škodom oktaviom” sudario sa “tojota” džipom. Nezgoda koja se dogodila novembra 2013, tek sada je dospela u javnost, a iako se sve odigralo u 20:35, u "Parking servisu" tvrde da je tada Janković bio na “redovnim poslovnim aktivnostima”.

  (18) detaljnije
 • Miloš Sekulić

  Miloš Sekulić "opomenut" zbog duplih funkcija

  Zbog toga što je istovremeno bio odbornik u Skupštini Grada Niša i predsednik Upravnog odbora Doma srednjoškolaca, Agencija za borbu protiv korupcije je funkcionera SNS Miloša Sekulića "upozorila" da se "ubuduće u svemu pridržava Zakona". Postupak je vođen po prijavi koju je navodno podnela Sekulićeva "koleginica" iz SNS.

  (29) detaljnije
 • radna knjizica

  Partijsko-rodbinska zapošljavanja u niškom Birou rada i Biblioteci

  Dok je gradska odbornica PUPS-a i supruga direktora niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Aleksandra Matić dobila posao za stalno u Narodnoj biblioteci “Stevan Sremac”, ćerka direktorke Biblioteke dobila je posao upravo u niškoj filijali NSZ-a. Inače, direktor filijale Boban Matić, njegova supruga, kao i direktorka Biblioteke Sonja Šuković su stranačke kolege iz PUPS-a. Stručnjaci ocenjuju da se radi o “partijsko-rodbinskom transferu za radna mesta”.

  (19) detaljnije
 • ugovori

  SNS kadar ostaje da radi u niškom Birou rada

  Iako su u Nacionalnoj službi za zapošljavanje prvobitno rekli da će funkcioneri Srpske napredne stranke, koji su u poslednjih nekoliko meseci dobili poslove u niškoj filijali NSZ, raditi “najduže 6 meseci”, njima su ipak produženi ugovori za još pola godine. Iz centrale NZS tvrde da je to odluka direktora niške filijale, a on izbegava odgovor.

  (24) detaljnije
 • Fabrika "Olimpias group"

  Radnici "Benetona" u slučaju nužde moraju prvo da traže ključ od toaleta

  Zaposleni u fabrici "Olimpias" u Nišu, koja radi za italijanski "Beneton", žalile su se na to da ne mogu da koriste toalete kada god imaju potrebu, jer su zaključani pa mogu da idu samo tokom pauze. Iako je i inspekcija zaista zatekla zaključane taolete, poslodavac na ovaj način, objašnjavaju, nije prekršio zakon.

  (18) detaljnije
 • Gradski autobus

  Direkcija za javni prevoz krije podatke o “ekološkom autobusu”

  Ni nakon mesec i po dana otkako su novinari Južnih vesti od Direkcije za javni prevoz Niš tražili podatke o autobusu na gas koji je kupljen od kragujevačke firme za 9.5 miliona dinara, iz ovog javnog preduzeća nema odgovora.

  (8) detaljnije