Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Dragan Stojković Piksi

  • piksi

    Dres sa Piksijevim autogramom na licitaciji Lokalne fondacije Niš

    Na novoj licitaciji koju organizuje Lokalna fondacija Niš našao se dres sa potpisom selektora fudbalske reprezentacije Srbije i najpoznatijeg niškog fudbalera Dragana Stojkovića Piksija. Početna cena je 10.000 dinara, licitacija traje do 11. jula, a prikupljena sredstva biće prosleđena u fond kojim Lokalna fondacija Niš pomaže inovativne lokalne ideje.

    (6) detaljnije
  • Stadion Čair

    Anketa JV: Podeljena mišljenja čitalaca da li stadion "Čair" treba da nosi Piksijevo ime

    Na pitanje u anketi Južnih vesti "Da li "Čair" treba da promeni ime u "Dragan Stojković Piksi?" glasala su ukupno 1.002 čitaoca, a rezultati pokazuju da su Nišlije podeljene po tom pitanju - razlika između opcije "da" i "ne" je u samo 11 glasova, a ipak više je onih koji nisu za promenu imena stadiona.

    (19) detaljnije
  • stojković

    Piksi: Trenutno nema igrača u klubovima na jugu koji zaslužuju poziv u A tim

    Da trenutno ne vidi igrača iz Radničkog i timova sa juga zemlje koji bi mogli da budu na njegovom spisku, rekao je u Nišu selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković Piksi. Trojica rođenih Nišlija koji igraju u inostranstvu su na poslednjem spisku za prijateljske utakmice u Japanu, pa uz selektora, Niš ipak ima četvoricu predstavnika u A timu.

    (13) detaljnije
  • stojković

    Palilulci traže da se stadion "Čair" nazove po Piksiju

    Inicijativu da se gradski stadion, gde utakmice igra i Fudbalski klub Radnički, preimenuje i ubuduće nazove po Draganu Stojkoviću Piksiju, podnelo je Udruženje za očuvanje tradicije i ulepšavanje Palilule "Sokak", a podržao je i predsednik Gradske opštine Palilula Bratislav Vučković koji je i na čelu tog Udruženja, kao i gradonačelnica Dragana Sotirovski. Stojković je tu inicijativu vrlo emotivno primio, nije mogao da sakrije suze u očima, a rekao je da će uzvratiti ljubavlju prema klubu i gradu.

    (61) detaljnije
  • piksi

    Piksi: Ogromna čast što ponovo predstavljam svoju zemlju

    Fudbalska reprezentacija Srbije okuplja se ove nedelje i kreće u nove avanture, sa novim selektorom - Nišlijom Draganom Stojkovićem Piksijem. Maestralni fudbaler ponovo nosi državni grb, ali ovog puta na sakou, ne na dresu kao nekad. Ipak, kaže da je to za njega ogromna čast, a zajedno sa igračima, tvrdi, daće sve od sebe da ne razočaraju navijače.

    (15) detaljnije
  • piksi

    Trojica Nišlija na prvom Piksijevom spisku reprezentacije

    Za predstojeće 3 utakmice reprezentacije u kvalifikacijama za Prvenstvo sveta u Kataru 2022. godine, novopostavljeni selektor Dragan Stojković izabrao je 30 igrača, a mesto među njima zaslužila su i trojica igrača rodom iz Niša - Andrija Živković, Nemanja Radonjić i Ivan Ilić.

    (12) detaljnije
  • Pasi Poljana teren

    Između zarđalih stativa, smeća i žbunja teren na kojem je Piksi zaigrao fudbal odavno bez utakmica

    Tek povremeno se zaigra fudbal u Pasi Poljani, rodnom mestu novog selektora fudbalske reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija, kako meštani svedoče samo onda kada je letnji turnir i ponekad vikendom. Na travnatom igralištu, na kojem je Dragan Stojković Piksi počeo fudbalsku karijeru, kažu komšije, lopta se poslednji put šutirala pre više od 3 decenije. Godine neodržavanja na tribine su umesto publike uselile šiblje i žbunje, na beloj tački su pocepane patike, a okolo delovi keramičkih pločica, cigli, maltera i izlizane automobilske gume.

    (17) detaljnije
  • piksi

    Piksi zvanično postavljen za selektora fudbalske reprezentacije

    Odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije Nišlija Dragan Stojković Piksi imenovan je za selektor A reprezentacije, a njegovo predstavljanje obeleženo je samo obaveštenjem na sajtu FSS-a. Ugovor na 3 godine nekadašnji igrač Radničkog potpisao je na svoj 56. rođendan.

    (11) detaljnije
  • piksi-vilin-grad

    Piksi novi selektor fudbalera Srbije, glavni cilj plasman na Svetsko prvenstvo

    Da će Nišlija Dragan Stojković Piksi biti novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije, potvrdio je zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije, Marko Pantelić, a prenosi RTS .

    (13) detaljnije
  • ulica

    Kapetana Dragana Stojkovića Piksija - novo ime ulice na Ledenoj steni

    Pre nedelju dana Ulica Ledena stena u istoimenom niškom naselju preimenovana je u Ulicu kapetana Dragana Stojkovića Piksija, a novi naziv je zbunio stanovnike jer, kako kažu, mislili su da je greška pa da je reč o nekadašnjem kapitenu i fudbaleru koji je poreklom iz Niša. Objašnjenje Komisije za nazive delova ulica je da je ime dobila po pripadniku 63. padobranske brigade koji je poginuo pre 27 godina u Sarajevu.

    (19) detaljnije
  • Dragan Stojkovic Piksi

    Piksi: Ne bežim od izazova u Evropi, ako se ukaže prilika doći ću

    Mnogo toga treba da se poklopi kako bi jedan fudbalski klub za trenera doveo Dragana Stojkovića Piksija - ambijent, grad, finansijski aspekt, da oseti satisfakciju, ali je važan i stil života. Sve to je našao u Kini, priča legendarni fudbaler, gde je strani trener sa najdužim stažom, ali ne beži od izazova zvanog Evropa. Ovih dana Nišlija bodri košarkašku reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu i pleni pažnju publike i novinara.

    (8) detaljnije
  • Dragan Stojkovic Piksi

    Piksi novi selektor Srbije?

    Legendarni fudbaler i trener iz Niša Dragan Stojković Piksi mogao bi da od Mladena Krstajića preuzme mesto selektora fudbalske reprezentacije Srbije, koja je izborila plasman u Ligu nacija B, prenosi Maxbet sport.

    (8) detaljnije
  • Screenshot-Dragan-Antic-Fejsbuk2

    Bulatović sa Piksijem u austrijskom “Hiltonu”

    U danu kada je fudbalska reprezentacija Srbije igrala utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. protiv Austrije u Beču, gradonačelnik Niša Darko Bulatović sreo se u hotelu “Hilton”, sa Draganom Stojkovićem Piksijem, a sa njima je bio i trener FK “Dinamo” Vranje Dragan Antić. Opozicija kritikuje gradonačelnika, a Bulatović kaže da je put i troškove u Beču platio iz svog džepa.

    (12) detaljnije
  • 490x370-dragan-stojkovic-piksi.jpg

    Snima se dokumentarni film o Piksiju

    Prvi deo dokumentarnog filma fudbaleru Draganu Stojkoviću Piksiju snimljen je u njegovom rodnom Nišu, a jedan od stvaralaca Branislav Trifunović ističe da je film "u slavu poslednjeg romantičara jugoslovenskog fudbala".

    (1) detaljnije
  • 490x370-Dragan-Stojkovic-Piksi.jpg

    Piksiju uručen carski orden Japana

    Legendarnom niškom fudbaleru Draganu Stojkoviću Piksiju ambasador Japana u Srbiji uručio je prolećno carsko odlikovanje za 2015. godinu, za izuzetan doprinos u uspostavljanju i unapređenju prijateljskih odnosa sa  Zemjom izlazećeg sunca.

    (4) detaljnije
  • 490x370-dragan-stojkovic-piksi.jpg

    "Piksijeva nagrada" sportisti generacije Ekonomske škole

    Nagrada za sportistu generacije niške Ekonomske škole, koja se dodeljuje već 15 godina, poneće ime bivšeg učenika ove škole - fudbalske legende Dragana Stojkovića Piksija.

    detaljnije
  • dragan-stojkovic-piksi.jpg

    Piksiju orden Vlade Japana

    Legendarnom niškom fudbaleru i treneru Draganu Stojkoviću Piksiju dodeljen je "Orden izlazećeg sunca sa zlatnim zracima" koji se dobija za "izuzetan doprinos u uspostavljanju i unapređenju prijateljskih odnosa sa Japanom".

    (12) detaljnije
  • dragan-stojkovic-piksi.jpg

    Piksi pre 13 godina završio reprezentativnu karijeru

    Na današnji dan, 2001. godine rođeni Nišlija Dragan Stojković Piksi odigrao je poslednji meč u dresu reprezentacije kada je Jugoslavija izgubila od Japana rezultatom 1:0 (0:0) na Kirin kupu.

    (1) detaljnije
  • Dragan Stojković Piksi

    Gardian: Piksi u 100 najboljih fudbalera u istoriji

    Legendarni niški fudbaler Dragan Stojković Piksi našao se na 92. mesetu liste 100 najboljih fudbalera u istorji svetskih prvenstava, koju je sastavio ugledni britanski dnevni list.

    (19) detaljnije
  • piksi.jpg

    Piksi dovodi Tojotu u Srbiju?

    Ima šanse da Japanci grade fabriku u našoj zemlji, rekao je Dragan Stojković Piksi Večernjim novostima.

    (13) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: