Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

rukomet

  • Rukometna lopta ilustracija flickr

    Rukometaši Vranja se duplom pobedom vratili u ARKUS ligu

    Pobedom i u drugoj utakmici finala plej-ofa Super B lige Istok - Zapad, rukometaši Vranja 1957 plasirali su se u ARKUS ligu, najelitniji srpski rukometni rang.

    detaljnije
  • 350377358_1149667285883142_5877951373089222277_n

    Rukometaši Vranja na korak od plasmana u ARKUS ligu

    Pobedom nad ekipom Goč Merkura (27:26), u prvoj utakmici finala plej-ofa Super B lige Istok - Zapad, rukometaši Vranja 1957 došli su na korak od plasmana u ARKUS ligu.

    detaljnije
  • Rukometne sudije, Nikolić - Stojkković

    Leskovčanin i Nišlija odbili da sude finale rukometnog prvenstva Srbije

    Večeras će u Beogradu biti odigran drugi finalni meč rukometne ARKUS lige između Partizana i Vojvodine, a poziv da sude tu utakmicu dobili su Leskovčanin Nenad Nikolić i Nišlija Dušan Stojković. Međutim, čak 9 puta najbolji sudijski par u Srbiji odbio je arbitražu te utakmicu, a razlog tome je, kako navode, to što se od strane čelnika RSS-a i komesara za delegiranje njih dvojica predstavljaju kao smetnja daljeg razvoja sudijske organizacije koja se već godinama urušava.

    (5) detaljnije
  • RK Vranje

    Rukometaši Vranja u finalu plej-ofa za ulazak u ARKUS ligu

    Nakon što su regularni deo Super B rukometne lige Istok - Zapad završili na 2. mestu, rukometaši Vranja 1957 su u oba meča polufinalne serije bili bolji od Metalca iz Kraljeva i tako izborili nastup u finalu plej-ofa.

    detaljnije
  • Rk Dubočica

    Rukometaši Dubočice pobedom nad Vojvodinom sezonu u ARKUS ligi završili na 5. mestu

    U zaostaloj utakmici 24. kola ARKUS lige rukometaši Dubočice savladali su u leskovačkoj Hali sportova rezervni sastav Vojvodine rezultatom 33:25 (15:10). Izabranici Đorđa Teodorovića su tom pobedom sezonu u najjačem rangu zauzeli 5. mesto i tako ostvarili istorijski uspeh.

    detaljnije
  • RK Dubočica

    Rukometašima Dubočice bod protiv Vojvodine neophodan za 5. mesto na tabeli

    U poslednjoj utakmici sezone rukometaši Dubočice će sutra, 9. maja, od 19 sati dočekati višestrukog šampiona Vojvodinu. Leskovčanima je u toj utakmici neophodan bod kako bi stigli do 5. mesta na tabeli ARKUS lige, a trener Đorđe Teodorović ističe da su njegovi izabranici silno motivisani da ostvare cilj.

    detaljnije
  • RK Topličanin

    Topličanin se pobedom oprostio od ARKUS lige, Dubočica stigla do 5. mesta

    Pobedom nad Proleterom sa 31:28 (17:16) rukometaši Topličanina oprostili su se od ARKUS lige, pošto su na kraju zauzeli tek 15. mesto i ispali iz lige. Do pobede koja im garantuje 5. mesto na kraju prvenstva stigli su rukometaši Dubočice koji su u Leskovcu rezultatom 42:28 (24:15) savladali Kikindu.

    detaljnije
  • rk topličanin

    Topličanin se od ARKUS lige oprašta protiv Proletera, u Leskovcu gostuje Kikinda

    Rukometaši Topličanina izgubili su sve šanse za opstanak u ARKUS ligi, pa utakmica protivProletera u sredu, 3. maja, od 19 sati neće imati rezultatski značaj. U isto vreme utakmicu 26. kola u leskovačkoj ”Hali sportova” odigraće Dubočica i Kikinda.

    detaljnije
  • Mini rukomet

    Turnir mini-rukometa ”Južna pruga” u subotu u Leskovcu

    Više 20 ekipa i 250 dečaka i devojčica sa juga Srbije okupiće se u subotu, 29. aprila, na rukometnom turniru ”Južna pruga” koji će biti odigran u leskovačkoj hali ”Partizan”. Turnir organizuje rukometni klub Dubočica, odakle ističu da su turniri mini-rukometa izuzetno važni za sve mališane koji tek počinju da se bave tim sportom.

    detaljnije
  • zrk naisa, foto arkus liga

    Poraz Naise na kraju sezone u kojoj je u finišu izboren opstanak u eliti

    U utakmici koja nije imala takmičarski značaj jer su obe ekipe obezbedile opstanak u ARKUS ligi slavio je kragujevački Radnički pošto je u Nišu pobedio Naisu rezultatom 30:29 (14:18). Nišlijke su imale vođstvo do 56. minuta, ali poslednja četiri minuta nisu postigle gol i gošće su preokrenule i pobedile. Naisa je kolo pre kraja odbranila status člana najvišeg ranga u teškoj sezoni.

    (3) detaljnije
  • Naisa, rukomet

    Naisa pobedom nad Vojvodinom obezbedila opstanak u ARKUS ligi

    Ubedljivom pobedom nad novosadskom Vojvodinom rezultatom 32:21 (16:7), ali i porazom ekipe Bora od Jagodine, rukometašice Naise pred poslednje kolo ARKUS lige obezbedile su opstanak pa će i naredne sezone biti deo elitnog ranga takmičenja.

    (2) detaljnije
  • RK Topličanin

    Dubočica rutinski do pobede nad Topličaninom u komšijskom derbiju

    Sa pobedama u drugom delu sezone rukometaši Dubočice nastavili su i na gostovanju u Prokuplju, gde su u 23. kolu ARKUS lige rutinski savladali Topličanin sa 32:24 (18:15). Leskovčani su sa nova dva boda stigli do željenog 5. mesta na tabeli, dok je tim iz Prokuplja novim porazom šanse za opstanak u ligi sveo na domen teorije.

    detaljnije
  • rk zeleznicar, lopte, rukomet, foto jelena misic

    "Želja" u najnižoj ligi, Grad samo nemi posmatrač

    Ekipa Rukometnog kluba Železničar iz Niša nije otišla u Loznicu na meč 17. kola Super B lige i, prema propozicijama, biće suspendovana iz daljeg takmičenja i na kraju sezone odlazi dva ranga niže. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je rekla da je Grad dao "popriličnu sumu novca Železničaru i da su tu samo nemi posmatrači", a da je na rukovodstvima svih klubova da opravdaju svaki potrošeni dinar.

    (16) detaljnije
  • Ženski sport

    Žene u sportu obeležile vikend, niški klubovi još čekaju novac iz budžeta

    Prvi vikend aprila doneo je dosta radosti Nišu na različitim sportskim terenima - košarkašice Studenta su se vratile u najviši rang, njihove imenjakinje iz odbojke su obezbedile mesto koje vodi u Prvu ligu, streljačka ekipa kluba Niš 1881 najbolja je u Srbiji u disciplini vazdušna puška, dve kik-bokserke Niša, zajedno sa saborcem, osvojile su zlatne medalje na Evropskom kupu, a Naisa je produžila nadu u borbi za opstanak u eliti. Sezone su u nekim sportovima završene, negde u finišu, a koji klub će koliko dobiti novca iz budžeta Niša, nezvanično niži nego planiran, još nije određeno.

    (1) detaljnije
  • RK Dubočica

    Dubočica srušila Metaloplastiku u Šapcu

    Rukometaši leskovačke Dubočice savaldali su na gostovanju Metaloplastiku u Šapcu rezultatom 27:26 (14:13) i sa nova dva boda preskočili kragujevački Radnički za 6. mesto tabale ARKUS lige.

    detaljnije
  • RK Topličanin

    Crvena zvezda u drugom poluvremenu slomila otpor Topličanina

    Treći uzastopni poraz pretrpeli su rukometaši Toličanina koji su sinoć u 22. kolu ARKUS lige poraženi od Crvene zvezde rezultatom 26:20 (12:11). Prokupčani su tako ostali na pretposlednjem mestu tabale sa mininimalnim šansama da izbore opstanak u ligi.

    detaljnije
  • naisa, nis, foto jelena misic

    Naisa produžila nadu u borbi za opstanak

    Pobeda nad Borom rezultatom 27:21 (15:9) u 20. kolu ARKUS lige omogućila je rukometašicama Naise da i dalje budu u borbi za opstanak u najjačem rangu. Nišlijke sada imaju bolji međusobni skor sa Borankama, ali i dalje imaju dva boda manje i potrebno je da slave u preostala dva meča.

    detaljnije
  • rk topličanin

    Topličanin večeras igra protiv Crvene zvezde

    Poslednja dva poraza u prvenstvu protiv Šamota, a onda i prošlog vikenda u Prokuplju od Partizana, umnogome su smanjila šansu rukometaša Topličanina da mogu do kraja sezone sačuvati prvoligaški status pa na večerašnjem gostovanju u glavnom gradu Srbije protiv Crvene zvezde idu rasterećeni, sa željom da pokvare planove favirizovanim domaćinima. Utakmica u Beogradu počinje u 17:30.

    detaljnije
  • Student i Naisa

    Petak dan odluke za dva niška kluba - Student u borbi za elitu, Naisa za opstanak

    U poslednjem kolu Druge lige za košarkašice u petak, 31. marta ekipa niškog Studenta dočekuje devetoplasirani Srbobran, a pobeda bi joj osigurala povratak u Prvu ligu. Istog dana rukometašice Naise imaju priliku da produže nadu u borbi za opstanak u Superligi jer dočekuju Bor i neophodna im je pobeda.

    detaljnije
  • RK Dubočica

    Južnjački rukometni pregled: Leskovčani porazili Zvezdu, Prokupčani izgubili od Partizana

    Rukometaši Dubočice bez većih problema rezultatom 34:26 nadigrali su u leskovačkoj Hali sportova Crvenu zvezdu u 21. kolu ARKUS lige. Bez bodova na još jednoj utakmici ostali su i rukometaši Topličanina koji su sa 40:27 poraženi od Partizana i sve su bliži ispadanju iz lige, a u neugodnoj situaciji u borbi za opstanak su i rukometašice Naise koje su poražene u Jagodini rezultatom 24:19.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: