Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:35, 9. 9. 2016.

| Politika

Šest izbornih lista u Beloj Palanci, deo opozicije u bojkotu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
bela palnaka
Bela Palanka čeka novo rukovodstvo; foto: N1

Pored Srpske napredne stranke, na izborima u Beloj Palanci učestvovaće i njihovi koalicioni partneri PUPS, SPS-JS, zatim Srpska radikalna stranka i dve grupe građana. Deo opozicije bojkotuje izbore i ukazuje na neregularnosti.

Do izbora u Beloj Palanci ostalo je još desetak dana, a sada je izvesno da će se na listićima naći 6 partija i grupa građana.

Dugo je jedini kandidat bila Srpska napredna stranka, a onda su u nekoliko poslednjih dana i poslednjih sati do isteka roka za predaju lista svoje kandidature podneli i PUPS, SPS-JS, SRS i grupe građana “Pobeda, Dosta je bilo” i “Demokratska opozicija za Belu Palanku”.

Takozvanu punu listu, sa 29 kandidata, koliko ima i odbornika u lokalnom parlamentu, jedino imaju SNS i SPS, dok ostali imaju dvotrećinske liste sa po dvadesetak kandidata.

Naprednjake predvodi aktuelni predsednik Privremenog organa i bivši predsednik Opštine Goran Miljković, koji je sa dobrim delom članstva pre nekoliko meseci napustio SDS i prešao u SNS.

Prvi na listi PUPS-a je Slobodan Đorđević, dok socijaliste predvodi Rade Mitrović.

Kako kaže lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, ova partija učestvuje na izborima u Beloj Palanci kao jedina opozicija, jer su dve grupe građana, prema njegovim rečima, bliske SNS.

U Beloj Palanci više ne postoje odbori prozapadnih opozicionih stranaka, a na izborima, osim srpskih radikala, učestvuju jedino režimske partije i dve grupe građana koje su bliske Srpskoj naprednoj stranci. SRS očekuje da će nakon izbora formirati jaku odborničku grupu koja će biti u stanju da kontroliše vlast i oštro kritikuje sve nepravilnosti - rekao je Šešelj.

Da su grupe građana “podvala SNS” kažu i u opocizionim DS, SDS i LDP koje su odlučile da bojkotuju izbore u Palanci.

Cilj je da se glasači zbune i glasaju za tu listu misleći da glasaju za nas, a da sutra, kada osvoje samo 100 glasova, SNS kaže da je opozicija doživela debakl - kažu u DS.

Sličan stav imaju i u Pokretu “Dosta je bilo” gde kažu da SNS pokušava da birače dovede u zabludu time što je formirana grupa građana koja ima sintagmu “Dosta je bilo” u svom imenu.

Kompletne liste sa imenima kandidata i stranka i grupama građana koje učestvuju na izborima možete preuzeti na kraju teksta.

Podsetimo, u Beloj Palanci se sada glasa, jer je to jedina lokalna samouprava u Srbiji u kojoj izborni proces u aprilu nije doveden do kraja. Izbori su zbog brojnih nepravilnosti poništeni, ali novi zbog odbijanja i neažurnosti Opštinske izborne komisije nikada nisu održani.

U međuvremenu je i aktuelnom rukovodstvu istekao mandat, pa je opština neko vreme bukvalno bila bez vlasti. Nakon toga je Vlada Srbije imenovala Privremeni organ i na njegovo čelo postavila donedavnog predsednika Opštine Gorana Miljkovića koji je u međuvremenu sa većinom članova SDS prešao u SNS.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Zbirna izborna lista (preuzmi) - 7.49 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lj

    07:25 // 10. 9. 2016.

    "....sa većinom članova SDS prešao u SNS" ovaj navod govori o karakteru PALANCANA. Vlast, valast i smo valst.
    Sto je najgore, mnogi su dosli i u Nis pa se i NISLIJE sada tako ponasaju. Opasna boest koja se siri.
    U ova vremena mora covek da koristi DIOGENOV FENJER.

  • Persa Vučić

    18:39 // 9. 9. 2016.

    A na krajuće biti: sto babica - kilavo dete, iliti: mnogo stranaka - kilava vlast.

  • Ljakse

    14:17 // 9. 9. 2016.

    Kuga boli briga za selendru!

    • GRADSKA FACA

      17:20 // 9. 9. 2016.

      Halo prekinite vise sa ovim glupostima,bas nas briga sta se desava sa palancani,,,,Tamo je I BOG kazao laku noc.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: