Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Darko Bulatović

  • bulatović kina

    Nova najava za "Niš - pametni grad" - 3 komunalna servisa prva u projektu

    Od 7 koliko će biti testirana, kako navode iz Kabineta gradonačelnika, 3 komunalna servisa biće izabrana za projekat "Niš - pametni grad" koji treba da realizuju Vlada Srbije i kineska kompanija "Huavej". Rokovi nisu precizirani, kao ni to koji su komunalni servisi u igri za ovaj ambiciozni projekat. Kineska delegacija dolazi u Niš da "snimi" stanje na terenu.

    (27) detaljnije
  • bulatović kina

    “Niš - pametni grad” za sada samo u kinesko-srpskom memorandumu

    Memorandum o razumevanju između Vlade Srbije i kompanije “Huavej” za projekat “pametni gradovi” potpisan je u Pekingu. To je prvi korak ka tome da "Huavej" postane strateški partner Gradu i digitalno transformiše Niš.

    (12) detaljnije
  • darko bulatovic

    Narodna stranka strahuje šta bi Bulatović mogao da potpiše u Kini

    S obzirom na to da Darka Bulatovića na funkciju gradonačelnika nisu birali građani, već Srpska napredna stranka, u Narodnoj stranci “strahuju” šta bi on mogao da potpiše u Kini, gde je juče otputovao sa najvišom državnom delegacijom.

    (10) detaljnije
  • bulatovic

    Bulatović deo delegacije Srbije u Kini - razgovori o tome da Niš postane pametan grad

    Kao jedini član delegacije Srbije sa lokala, kako kažu u Kabinetu gradonačelnika Niša, prvi čovek grada Darko Bulatović otputovao je u Kinu na Samit “Jedan pojas, jedan put”. Tamo će, tvrde, razgovarati o projektu za potpunu digitalizaciju Niša. Ukoliko se projekat realizuje, Niš bi, kažu u Gradskoj kući, bio prvi srpski "pametni" grad.

    (22) detaljnije
  • aerodrom

    Kako nesposobnjakovići mogu bilo šta da predlažu?

    Sada imamo jedan galimatijas gde Država od lokalnog rukovodstva, koje smatra nesposobnim i koje sa aerodromom trenutno nema ništa, traži da joj predloži 10 linija do kojih bi Nišlije najradije letele. A sama Država, koja će u Nišu imati 2 svoja avio-preduzeća, i koja se pre nekoliko meseci postavljala kao jedino rešenje za spas niške vazdušne luke, izgleda nije sposobna sama to da uradi.

    (2) detaljnije
  • Zorana Mihajlović

    Ministarka demantuje Bulatovića o “aerodromskom” dugu vojsci

    Iako je gradonačelnik Niša Darko Bulatović tvrdio da je otpisivanje “aerodromskog” duga Grada prema Ministarstvu odbrane u proceduri, ovakve tvrdnje negira ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović, koja ističe da je taj ugovor veliki problem i predlaže da Grad Niš i Ministarstvo odbrane formiraju komisiju koja će se njime pozabaviti.

    (22) detaljnije
  • ugovor

    Ministarstvo odbrane ćuti o navodnom opraštanju “aerodromskog” duga

    Da li, kada i pod kakvim uslovima će zbog poklanjanja Aerodroma “Konstantin Veliki” državi biti raskinut ugovor između Ministarstva odbrane i Grada Niša, kako je ranije tvrdio gradonačelnik Darko Bulatović, u Ministarstvu ne odgovaraju novinarima.

    (6) detaljnije
  • gradska kuća

    Novi pomoćnik gradonačelnika opet stiže sa mesta u JP, ali ga se ne odriče

    Dok je Miloš Milošević zbog stupanja na dužnost pomoćnika gradonačelnika Niša dao otkaz u Gradskoj toplani, što je gradonačelnik Darko Bulatović isticao kao veoma značajno, novi pomoćnik Goran Milosavljević svoje radno mesto u Objedinjenoj naplati je zamrzao. Doktor lokalne samouprave, nekadašnji gradski i funkcioner SPS-a Mile Ilić objašnjava da je zamrzavanje funkcije po Zakonu i iznenađen je zašto je Milošević dao otkaz, jer se funkcija pomoćnika završava sa Bulatovićevim mandatom.

    (25) detaljnije
  • bulatovic

    Bulatović tvrdi da će "aerodromski" dug prema vojsci biti oprošten, NKD sumnja

    Dok niški gradonačelnik Darko Bulatović uverava da poklanjanje Aerodroma "Konstantin Veliki" državi znači opraštanje duga koji Grad ima prema Ministarstvu odbrane, u Nacionalnoj koaliciji za decentralizaciju kažu da ne postoji nijedan dokument koji to potvrđuje. Od prenosa vlasništva prošlo je 5 meseci, a pitanje duga aktuelizovano je nakon informacija da Gradu uskoro stižu "penali" i rate od 6.000 evra dnevno.

    (3) detaljnije
  • goran milosavljević

    Master istoričar novi pomoćnik gradonačelnika Niša

    Gradonačelnik Darko Bulatović je za svog pomoćnika iz oblasti ekonomskog razvoja i razvoja lokalne zajednice izabrao nekadašnjeg člana Srpskog pokreta obnove i master istoričara, inače bivšeg portparola u "Objedinjenoj naplati" Gorana Milosavljevića.

    (77) detaljnije
  • protest

    Nekoliko hiljada nezadovoljnih Nišlija protestovalo protiv režima i tražilo Bulatovićevu smenu

    Uz brojne parole i transparente poput “AV, AV”, “lopovi, lopovi” i “Darko Vučiću” i govor dve profesorke niškog Univerziteta, više od 3.000 Nišlija je po hladnom vremenu pokazalo revolt prema režimu Aleksandra Vučića i SNS. Demonstranti okupljeni na Trgu kralja Milana su pošli u šetnju centralnim niškim ulcima - od Lešjaninove, do Gradske uprave, Narodnog pozorišta i šetnju završili pred Gradskom kućom. Tu su zakazali novi protest “1 od 5 miliona” za naredni petak.

    (247) detaljnije
  • protest

    Protest “1 od 5 miliona” se od narednog petka širi na Niš

    Nezadovoljni načinom na koji niška vlast vodi grad, a koji se, kako kažu organizatori, između ostalog, ogleda u nerasvetljenim kriminalnim slučajevima, cenzurisanim medijima, partijskom zapošljavanju i poklanjanju aerodroma, nezadovoljne Nišlije najavile se protest za 11. januar, na Trgu kralja Milana. Protest se organizuje pod parolom “Stop teroru - za Niš bez straha” i deo je već omasovljenih beogradskih demonstracija protiv režima Aleksandra Vučića “1 od 5 miliona”.

    (228) detaljnije
  • Bager

    Bulevar heroja sa Košara “čeka” proleće za nastavak radova, Bulatović kaže da je već završen

    Premda još nisu završeni trotoari, signalizacija, pa ni postavljeno kompletno osvetljenje, gradonačelnik Niša Darko Bulatović tvrdi da je Bulevar heroja sa Košara “završen, ali još nije pušten u saobraćaj”. Bulevar nije asfaltiran do kraja zbog toga što je, dodaje Bulatović, u međuvremeno odlučeno da se izgradi kružni tok, ali za njega nema građevinske dozvole. Gradonačelnikov pomoćnik Miloš Milošević kaže da će se radovi nastaviti na proleće.

    (17) detaljnije
  • udes

    Niška vlast ćuti o odgovornosti Grada za saobraćajnu nesreću u Donjem Međurovu

    Nakon što je direktor Policije Vladimir Rebić, između ostalog, upro prstom i u nišku upravu kao potencijalnog krivca za sudar voza i autobusa u Donjem Međurovu kod Niša, reakcije iz Gradske uprave nema. Dok je gradonačelnik Darko Bulatović izbegao da odgovara na novinarska pitanja na konferenciji za medije u holu Skupštine, njegov pomoćnik Miloš Milošević rekao je da će se o tome goviriti nakon istrage.

    (14) detaljnije
  • dveri

    Niške Dveri traže ostavke ministarke Mihajlović i Bulatovića zbog nesreće u Međurovu

    Zbog “terora vlasti” koji je, kako kažu u Dverima, kulminirao kada je 21. decembra na pružnom prelazu u Donjem Međurovu kod Niša voz prepolovio autobus, Gradski odbor ovog Pokreta zatražio je smenu ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović, gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, Odbora direktora "Infrastruktura železnica Srbije", kao i šefa Odseka za saobraćaj Uprave za komunalne delatnosti Niša.

    (17) detaljnije
  • otpadne vode

    Pri kraju otkup parcela za izgradnju fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Nišu

    Nad 500 od oko 600 parcela u Nišu, gde bi trebalo da se izgradi fabrika za prečišćavanje otpadnih voda je, prema rečima gradonačelnika Niša Darko Bulatovića obavljena eksproprijacija, pa se očekuje da posao oko obezbeđivanja lokacije za izgradnju fabrike uskoro bude završen. Prema ranijim najavama izgradnja postrojenja bi treblao da otpočne naredne godine.

    (1) detaljnije
  • Skupština grada

    Niški budžet za 2019. godinu između optimizma vlasti i mogućeg zaduživanja

    Dok vlast tvrdi da je budžet za narednu godinu konačno razvojni jer se štedelo poslednjih godina, opozicija odgovara da je budžet planiran kao deo predizbornih obećanja i izbora koji dolaze 2020. Gradska kasa planirana je na 10,8 milijardi dinara, za izgradnju oko 2,5 milijardi, vlast očekuje veći prihod od poreza na zarade, ne isključuje i kredit, a opozicija sve te cifre ocenjuje nerealnim.

    (5) detaljnije
  • rovče

    Rovče u niškoj Tvrđavi rekonstruisano bez dozvola

    Novoizgrađene tribine na terenima i postavljanje vodovodne i kanalizacione mreže samo su neki od radova u Rovčetu koji su obavljeni bez dozvole za izgradnju ili rekonstrukciju. Dok u KLERP-u tvrde da im dozvola nije ni bila potrebna, u Sekretarijatu za izgradnju Niša kažu da su bez dozvole mogli samo da sređuju postojeće objekte.

    (12) detaljnije
  • budzet leskovac

    Gradonačelnik Niša poziva građane da učestvuju u kreiranju budžeta

    Građani, civilna društva i mediji, kako kaže gradonačelnik Niša Darko Bulatović, od 7. do 10. decembra imaće prilike da predlozima aktivno učestvuju u stvaranju niškog budžeta za 2019. godinu, a sve što treba da urade je da popune formular i pošalju na naznačene mejl adrese.

    (16) detaljnije
  • škoda superb

    Dok nove "škode" stoje na parkingu, gradonačelnik Niša se prevozi starom

    Iako su juna ove godine za 43.000 evra kupljene 3 "škode" da bi se zamenila stara vozila, ona skoro da se ne isteruju sa parkinga, a gradonačelnik Niša Darko Bulatović i predsednik niškog Parlamenta Rade Rajković se i dalje voze kolima starijim od 10 godina. Odgovor zbog čega se nove "škode" štede, dok prvi čovek Niša potencijalno rizikuje život u starim kolima, novinari nisu dobili ni od Bulatovića, niti od načelnika Gradske uprave Ljubiše Janića.

    (13) detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: