Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Darko Bulatović

  • bulatovic i milosevic

    Miloš Milošević postao novi pomoćnik gradonačelnika Niša

    Bivši gradski većnik za planiranje, izgradnju i energitiku Miloš Milošević, koji je tu funkciju napustio nakon zapošljavanja u Toplani, postavljen je na mesto pomoćnika gradonačelnika Niša Darka Bulatovića u oblasti izgradnje grada. On je na tu funkciju, kako kažu u Kabinetu gradonačelnika, stupio nakon što je dao otkaz u Toplani, gde je radio na neodređeno.

    (46) detaljnije
  • Skat-i-Bulatović;-foto:-JV

    Ambasador Skat spreman da podrži dolazak američkih investitora u Niš

    Gradonačelnik Niša Darko Bulatović pohvalio je niški budžet ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država Kajlu Skatu, koji je u razgovoru sa njim rekao da je spreman da podrži nameru američkih investitora da dođu u Niš.

    (14) detaljnije
  • Branislav Jovanović

    Bane Jovanović: Svojevremeno sam vozio Bulatovića da vidi Tomu Nikolića

    Kada je 2011. godine, tadašnji lider SNS Tomislav Nikolić odlučio da štrajkom glađu dođe do raspisivanja izbora, niški odbornik Branislav Jovanović je tada kao gradski funkcioner, kako kaže, kolima je vozio sadašnjeg gradonačelnika Darka Bulatovića i odbornika SNS Dragana Đorđevića da ga posete. Priče o ranijem druženju funkcionera i opozicije potvrdio je i Đorđević rekavši da je i on službenim kolima vozio razne funkcionere, ali da tog druženja više nema.

    (6) detaljnije
  • dragoslav cirkovic

    Ćirković za skupštinskom govornicom pokazivao svoje fakultetske diplome

    Pošto je odbornik Dragoslav Ćirković u rečima gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, da su “neki bez diplome bili direktori 2002. godine”, prepoznao da se radi o njemu, on je na današnjoj sednici niške Skupštine pokušao da demantuje te tvrdnje, mašući fakultetskim diplomima sa govornice. Bulatović je rekao da nikada nije izgovorio Ćirkovićevo ime, ali nije ni demantovao da je mislio baš na njega.

    (19) detaljnije
  • škoda superb

    Ni traga od “škoda” koje je kupila Gradska uprava u Nišu

    Peti je mesec otkako je Gradska uprava Niša na spornom tenderu kupila 3 nove “škode” kao kapitalnu investiciju po ceni od oko 43.000 evra, a niko ne govori ko ih koristi i u koje svrhe. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović kaže da “novinari treba da pitaju načelnika Gradske uprave Ljubišu Janića", ali Janić mesecima ne odgovara na pitanja novinara. Pored toga, zaposleni u Gradskoj upravi kažu da “škode” uopšte i ne viđaju.

    (12) detaljnije
  • branislav kačar

    Suđenje Kačaru: Radio po nalogu Bulatovića, "za dobrobit Nišlija"

    Iako je u Osnovnom javnom tužilaštvu niški većnik za omladinu i sport Branislav Kačar tvrdio da se ne seća telefonskih razgovora sa šefom Službe za zajedničke poslove Acom Jankovićem, kome je rekao da izmeni konkursnu dokumentaciju “da ne bi imao problema jer to dolazi sa vrha”, nakon preslušanih snimaka razgovora u sudnici, većnik se svega setio. Kačar je istakao da nije kriv, da je sve radio u interesu građana i po nalogu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića. Ipak, tužilac je u njegovom iskazu, našao nekoliko nelogičnosti.

    (65) detaljnije
  • bulatović4:3

    Politički izlet iz fotelje gradonačelnika - Bulatović kritikovao SzS i Dveri

    Iako često ne odgovara ili nema komentar na pitanja koja su iz njegovog resora ili ga se lično tiču, kao što su hapšenje većnika ili incident na Kosovu, gradonačelnik Niša Darko Bulatović je na zvaničnom sajtu Grada kritikovao Savez za Srbiju i njihove političke stavove, kao i izjave poslanika Dveri Srđana Noga. Stručnjaci kažu da ima prostora za istragu Agencije za borbu protiv korupcije zbog mešanja funkcija.

    (12) detaljnije
  • rentgenova

    Gradonačelnik Niša obećao uređenje Rentgenove i okolnih ulica na proleće

    Da će od proleća krenuti sređivanje međublokovskog prostora koji okružuju Pasterova, Rentgenova, Ulica Dragiše Cvetkovića i Bulevar dr Zorana Đinđića, najavio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović i istakao da je to samo početak velikog projekta uređenja.

    (21) detaljnije
  • skupština

    "Pucanje po šavovima" u vladajućoj koaliciji ili umor od preduge sednice?

    Na poslednjoj sednici niške Skupštine, gradonačelnik Niša i odbornici SNS optuživali su koalicione partnere iz SPS da ne brane svoje kandidate za direktore od kritika opozicije. Pored toga, šef Odborničke grupe PS-USS, koja je deo većine, Dobrivoje Ljujić je čak i pretio koalicionim odbornicima. Prvi čovek SPS Žarko Ranković, ipak kaže da koalicija funkcioniše bez problema i da su odbornici verovatno bili iziritirani zbog duge sednice.

    (13) detaljnije
  • branislav jovanovic

    Skupštinski obračun Bulatovića i Jovanovića - od hapšenja saradnika do invaliditeta

    Nakon što je odbornik niške Skupštine Branislav Jovanović rekao da saradnici gradonačelnika Niša Darka Bulatovića nameštaju tendere i bivaju hapšeni, Bulatović je odgovorio da je Jovanović “obična kukavica koja zloupotrebljava skupštinsku govornicu”. Usledila je i “2. runda” u kojoj je Jovanović optužio Bulatovića da nezakonito obavlja funkciju jer je “invalid rada”, na šta mu je ovaj odgovorio citatom koji je pročitao sa mobilnog telefona.

    (17) detaljnije
  • fotelja

    "Mediana" i "Naissus" konačno dobili direktore, 3 preduzeća i dalje u v. d. stanju

    V. d. direktora "Mediane" Dragoslav Pavlović na sednici Skupštine grada izabran je za direktora ovog javnog preduzeća, a vršilac dužnosti Igor Vučić za direktora "Naissusa". Ipak, “maratonski” konkurs za niške direktore koji traje od juna prošle godine, premda obustavljen, formalno još nije završen, jer su Direkcija za javni prevoz, "Gorica" i "Nišstan" u v. d. statusu.

    (8) detaljnije
  • bata-vuckovic23.jpg

    Bata Vučković i zvanično većnik, opozicija sumnja na “trgovinu” funkcijama

    Bivši direktor Javnog komunalnog preduzeća "Mediana" Bratislav Vučković na sednici Skupštine grada Niša sa 40 glasova "za" i 5 "protiv" i formalno je izabran za gradskog većnika za planiranje i izgradnju. Opozicija negoduje na ovakvu odluku, jer smatraju da se radi o “trgovini” - direktorsko mesto u "Mediani" za većničku fotelju.

    (16) detaljnije
  • bata-vuckovic-medijana

    Bata Vučković postaje novi većnik Grada Niša

    Dok u Kabinetu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, koji i predsedava Gradskim većem, kažu da još ne znaju ko će zameniti većnika u ostavci Miloša Miloševića, niti da postoji širi krug potencijalnih kandidata, bivši direktor Javnog komunalnog preduzeća "Mediana" Bratislav Vučković, koji je nedavno povukao svoju kandidaturu za ovo direktorsko mesto, kaže da će najverovatnije sesti u većničku fotelju.

    (21) detaljnije
  • Vučić

    Vučić: Bulatović privatno bio na Kosovu, da čuje svog predsednika i prijatelja

    Iako kaže da ne zna dovoljno o privođenju gradonačelnika Niša Darka Bulatovića na Kosovu, koje se dogodilo u noći između 8. i 9. septembra, predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da mu je zahvalan, jer je jedan od retkih koji je "u privatnom aranžmanu" otišao da čuje "svog predsednika i prijatelja" o tome šta misli o kosovskom problemu, kao i da mu je žao ako je tamo doživeo bilo kakvu vrstu neprijatnosti.

    (25) detaljnije
  • bulatovic

    Bulatović: Sa niškog aerodroma jedan let više

    Iako je mađarska avio-kompanija “Wizz Air” odlučila da ukine let iz Niša do Malmea, gradonačelnik Niša Darko Bulatović je komentarišući ove promene rekao da Niš nema jedan let manje, nego jedan let više, jer će od 15. novembra avioni pomenute kompanije leteti na realiciji Niš - Beč.

    (30) detaljnije
  • Gradska kuca

    Poverenik naložio gradonačelniku Niša da dostavi podatke o zaposlenima

    Premda u Službi za poslove gradonačelnika Niša Darka Bulatovića nisu želeli da novinarima Južnih vesti dostave podatke o ljudima zaposlenim pri gradonačelnikovom kabinetu, Poverenik za informacije od javnog značaja im je naložio da to učine u najkraćem roku.

    (8) detaljnije
  • skuptia

    Niška inicijativa insistira da Bulatović objasni šta se desilo na Kosovu

    Gradonačelnik Niša Darko Bulatović, navode u Niškoj inicijativi, mora da da progovori o onome što se dogodilo na Kosovu, uz napomenu da je “obrukao Nišlije” jer ne odgovara na novinarska pitanja vezana za ovaj incident. Pored toga, u Inicijativi zahtevaju od gradske vlasti da smene pohapšene funkcionere i ističu da se "bahatost" vlasti ogleda i u ponovnom "beskonačnom odlaganju sednice niške Skupštine".

    (10) detaljnije
  • gradilište

    I pre izdavanja građevinske dozvole gradili kružni tok kod "Cumtobela"

    Kružni tok na Bulevaru cara Konstantina i deo prilaza do fabrike “Cumtobel” u Nišu radnici su počeli da grade i pre nego što su za to dobili građevinsku dozvolu. Da li je razlog za protivzakonitu gradnju žurba da se radovi završe do kraja septembra, kada je predsednik Aleksandar Vučić najavio otvaranje “Cumtobela”, ili nešto drugo, kao i da li će neko za to odgovarati, pitanja su na koje novinari nisu uspeli da dobiju odgovor ni od izvođača radova, ni od gradonačelnika Niša, koji je odbio da komentariše.

    (20) detaljnije
  • Raša Nedeljkov

    "Prvi čovek Niša obavezan da informiše građane ako mu je bezbednost ugrožena"

    Osvrćući se na nedavni incident u koji je uključen gradonačelnik Niša Darko Bulatović prilikom posete Kosovu, kada je tamo bio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, programski direktor organizacije CRTA Raša Nedeljkov smatra da je prvi čovek grada dužan da obavesti građane ako mu je bezbednost ugrožena.

    (9) detaljnije
  • bulatovic i vucic

    I Vučić i Kancelarija za KiM ćute o Bulatovićevom privođenju na Kosovu

    Bez mišljenja i komentara u vezi sa incidentom na administrativnom prelazu Merdare, kada je, prema saopštenju kosovske policije priveden i kažnjen sa 150 evra gradonačelnik Niša Darko Bulatović, su i u Kabinetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali i u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

    (22) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: