Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Dimitrovgrad

 • Drogu sakrili u čarapu

  Na Gradini pronađena droga sakrivena u čarapi i donjem vešu

  Carinici su 14. jula na granici sa Bugarskom, u automobilu “BMW X6” u kome je bila tročlana porodica, kod 25-godišnjeg oca pronašli marihuanu i hašiš, umotane u čarapu, kažu u Upravi carina. Sutradan su u donjem vešu 31-godišnjeg vozača automobila “BMW M6” pronašli kutiju cigareta, u kojoj je bilo sakriveno nešto više od 15 grama heroina i oko 6 grama kokaina.

  detaljnije
 • preduzetnistvo

  Na selu stiču prvo radno iskustvo u struci

  Mogućnost da steknu iskustvo u profesiji za koju su se školovali, a da im pritom „teče“ radni staž i budu osigurani, ima 14 mladih iz Pirotskog okruga koji pripravnički staž obavljaju u ruralnim područjima.

  detaljnije
 • Za 2 dana na prelazu Gradina oduzeto preko 110.000 evra

  Carinici na graničnom prelazu Gradina u nekoliko odvojenih slučajeva sprečili su šverc preko 110.000 evra koje su putnici krili ispod sedišta, u ličnom prtljagu, ali i u donjem vešu.

  detaljnije
 • Mladi aktivizam ilustracija

  Otvoren 8. konkurs za omladinske projekte na jugu Srbije

  Formalne i neformalne organizacije mladih, koje imaju kreativnu ideju o tome kako mogu da omoguće kvalitetniji život svojim vršnjacima, mogu se do 18. jula prijaviti na konkurs za finansiranje i pomoć u njihovom sprovođenju.

  detaljnije
 • Pronađeno 5 kolača i još droge ispod filtera za vazduh

  Kolači od kanabisa i 25 grama marihuane zaplenjeno na Gradini

  Nesvakidašnju “poslasticu” u vidu kolača sa marihuanom, carinici su na Gradini pronašli 21. juna u “folksvagenu” turskih tablica, koji je vozio 35-godišnji Francuz. Sa njim je bio još jedan muškarac, a putovali su iz Francuske za Tursku. Carinici su u kolima pronašli 5 kolača sa kanabisom i 25 grama marihuane.

  detaljnije
 • bugarska

  Demokratski savez Bugara za Zajednicu bugarskih opština u Srbiji

  Po ugledu na Zajednicu srpskih opština na Kosovu, koja bi trebalo da se formiraju na osnovu pregovora Beograda i Prištine, i bugarska manjina u Srbiji traži zajednicu svojih opština. Ideja je potekla zbog toga što je, kako kaže predsednik Glavnog odbora Demokratskog saveza Bugara Dragoljub Ivančov, “položaj ove manjine katastrofalan i zato što joj preti uništenje”.

  (2) detaljnije
 • U blizini Poganovskog manastira

  U kanjonu Jerme sredinom avgusta festival za avanturiste

  Penjanje, planinarenje, planinsko trčanje, biciklizam i joga, neke su od zanimljivih aktivnosti u kojima će moći da se oprobaju ljubitelji sporta i avanturisti koji žele deo leta da provedu u aktivnom odmoru. Prvi avanturistički festival na otvorenom održaće se od 16. do 20. avgusta, u specijalnom rezervatu prirode Jerma.

  (1) detaljnije
 • Zaplenjen novac na Gradini

  Carinici zaplenili 20.000 evra sakrivenih u kutiji od inhalatora

  Dvojica turskih državljana pokušala su iz Srbije da iznesu 20.000 evra koje nisu prijavili, kažu u Upravi carina, a pare su sakrili u metalnoj kutiji od inhalatora. Carinici su novac pronašli na Gradini, u “poršeu kajen” nemačkih tablica.

  detaljnije
 • Policija KOSTA

  Piroćanac uhapšen zbog više pljački u Pirotu i Dimitrovgradu

  Zbog sumnje da je u četvrtak opljačkao Srednju školu u Pirotu, ali i prodavnicu građevinskog materijala i zlataru u Dimitrovgradu, uhapšen je mladić iz Pirota. Protiv još dvojice pomagača podnete prijave u redovnom postupku.

  detaljnije
 • kopije rolexa foto uprava carina

  Kopije “Rolexa” sakrili u pojasu oko struka

  Carinici na graničnom prelazu Gradina sprečili su šverc ukupno 17 kopija ručnih satova “Rolex” koji su bili sakriveni u pojasu vezanom oko struka žene, dok je nekoliko satova pronađeno u džepovima njenog supružnika.

  (2) detaljnije
 • zaplenjeni lekovi foto uprava carina

  Carinici u autobusima zaplenili lekove i cigarete

  Na graničnom prelazu Preševo carinici su 1. maja u turističkom autobusu otkrili 627 kutija lekova za mentalne bolesti, a dva dana kasnije, takođe u autobusu na prelazu Gradina otkriveno je i zaplenjeno 1.380 paklica cigareta bez akciznih markica.

  detaljnije
 • policija

  Novi džipovi za policajce na granici sa Bugarskom i Makedonijom

  Japan je donirao 11 džipova i 3 kombija srpskoj policiji, a vozila će, kako je rekao ministar policije Nebojša Stefanović biti prosleđena policajcima koji su raspoređeni na granicama sa Bugarskom i Makedonijom, gde su i najveći izazovi s migracijama.

  (1) detaljnije
 • Pištolji

  Na Gradini zaplenjen tovar oružja i zlato vredno 2 miliona

  Na ulazu u zemlju na granici sa Bugarskom, carinici su, kako je saopšteno, pronašli veliku količinu oružja i municije u kamionu novopazarskih tablica kojim je upravljao 27-godišnjak iz Kruševca.

  detaljnije
 • Zlato procenjeno na preko milion dinara; foto: Uprava carine

  Na Gradini zaplenjeno više od 750 grama zlata

  U automobilu “seat alhambra” bosansko-hercegovačkih tablica, u kojima je bilo troje državljana BiH, carinici su 17. aprila na graničnom prelazu Gradina pronašli zlato, čija je vrednost procenjana na više od milion dinara, kazali su u Upravi carina.

  detaljnije
 • Oprema za čitanje kartica

  Na Gradini zaplenjena oprema za zloupotrebu kreditnih kartica

  Carinici su na granici sa Bugarskom sprečili krijumčarenje opreme za očitavanje kreditnih kartica koja je poznatija kao “libanska klopka” i koristi se za zloupotrebu kartica na bankomatima.

  detaljnije
 • Demokratska stranka

  Raspisani unutarstranački izbori u DS širom Srbije

  Zbog toga što im je istekao mandat, Izvršni odbor Demokratske stranke zakazao je izbore za 55 lokalnih odbora partije širom Srbije. 10. juna će novo stranačko rukovodstvo demokrate birati u Leskovcu, četiri niške opštine, ali i u Aleksincu, Beloj Palanci, Surdulici, Svrljigu, Vranjskoj banji, Preševu, Bujanovcu i još 12 opština.

  (4) detaljnije
 • pistolji

  Pokušao da prošvercuje pištolje i municiju na Gradini

  Jedan vazdušni i jedan gasni pištolj sa municijom pronađeni su u “fordu” kruševačkih tablica, koji je na Granični prelaz Gradina kod Dimitrovgrada došao iz Bugarske.

  detaljnije
 • zaplenjena oprema za zubnu protetiku foto uprava carina

  Švercovali opremu za zubnu protetiku

  Carinici na prelazu Gradina pronašli su i zaplenili u autu bugarske registracije materijal i opremu za zubnu protetiku čija je vrednost procenjena na oko 12.500 evra.

  detaljnije
 • zaplenjeni pasosi i cipovi EU za kucne ljubimce foto Uprava carina

  Švercovali pasoše i čipove za kućne ljubimce

  Carinici su na graničnom prelazu Gradina pronašli 200 čipova i pasoša Evropske unije za kućne ljubimce sakrivenih u autu bugarske registracije. Zbog velike vrednosti švercovane robe, privremeno oduzet i automobil bugarskim državljanima.

  detaljnije
 • Zaplenjeni lekovi

  Zaplenjeni lekovi i steroidi na granici sa Bugarskom i prelazu sa Kosovom

  Na punktu Merdare carinici su u autobusu koji vozi na relaciji Prizren-Beč pronašli 500 tableta „alpraksa“ koji, kako su saopštili, sadrži psihoaktivne supstance. Na prelazu Gradina su u „BMW“-u pronašli 40 pen uložaka „genotropina“ čiji se uvoz strogo kontroliše zbog česte zloupotrebe od strane bodibildera.

  (1) detaljnije