Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Komisija za izbor direktora

  • jp pijaca leskovac

    Raspisan konkurs za direktora leskovačke “Pijace”

    Oni koji misle da mogu da vode leskovačko preduzeće “Pijaca”, a pritom imaju završen fakultet i najmanje 3 godine radnog iskustva na poslovima povezanim sa komunalnim preduzećima, mogu se prijaviti na konkurs za ovo direktorsko mesto. Konkurs je otvoren do 14. oktobra.

    detaljnije
  • fotelja

    Uskoro konkurs za direktore nekoliko niških javnih preduzeća

    Zbog toga što Saši Petronijević ističe četvorogodišnji direktorski mandat u Direkciji za javni prevoz, gradska vlast odlučila je da raspiše konkurs za ovu poziciju. Pored Direkcije , direktore bi trebalo da dobiju "Gorica", "Mediana", "Naissus" i "Nišstan" kojima trenutno rukovode vršioci dužnosti direktora.

    (10) detaljnije
  • niš

    Ko su novi direktori niških preduzeća?

    Iako je Komisija za izbor direktora od novinara i očiju javnosti krila čitav postupak i svu dokumentaciju koja se tiče izbora direktora niških javnih preduzeća, ona je na kraju dostavljena odbornicima niške Skupštine, pa su sada javnosti, konačno dostupne i rang liste i biografije budućih direktora niških preduzeća.

    (24) detaljnije
  • skupstina

    Niška preduzeća dobila nove direktore

    Odbornici niške Skupštine, nakon višesatne diskusije i brojnih osporavanja predloženih kandidata, većinom glasova usvojili su predlog Gradskog veća sa imenima direktora i vršioca dužnosti direktora 10 niških javnih preduzeća.

    (14) detaljnije
  • gradsko veće

    “Mediana”, “Naissus” i “Nišstan” dobijaju privremene direktore

    Nakon skoro 3 meseca od raspisivanja konkursa za direktore javnih preduzeća u Nišu, ovom procesu nazire se kraj, jer je Gradsko veće usvojilo većinu predloga Komisije za izbor direktora, dok su u javnim preduzećima “Mediana”, “Naissus” i “Nišstan”, i pored toga što takva odluka nema uporište u zakonu, imenovali v.d. direktore.

    (17) detaljnije
  • djb

    DJB: Niški SNS za direktore javnih preduzeća izabrao partijske jurišnike

    Nakon što je, prema nezvaničnim informacijama, niški SNS mimo odluke Komisije za izbor direktora i Zakona o javnim preduzećima izabrao svoje kandidate za direktore niških preduzeća, iz Pokreta "Dosta je bilo" poručuju da je to presedan, nezabeležen u istoriji Grada Niša.

    (12) detaljnije
  • sns

    Umesto Komisije, imena novih direktora odlučio SNS

    Iako bi izbor direktora javnih preduzeća trebalo da bude vanstranački, u Nišu je Srpska napredna stranka, nakon puno problema sa nedavnim konkursom za izbor direktora i odlukom Komisije, izabrala imena 11 ljudi koji će voditi niška preduzeća. Poverenik niškog SNS negirao da će konkurs biti poništen.

    (49) detaljnije
  • komisija

    Komisija: O prigovorima kandidata za direktore može da odlučuje jedino sud

    Iako je zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur rekao da Gradsko veće još nije izabralo kandidate za direktore niških preduzeća, jer je stiglo puno prigovora i zbog nepravilnosti u izboru kandidata, iz Komisije za izbor direktora odgovraju da ni oni, kao ni Veće, nemaju pravo da odlučuju o prigovorima. Dodaju i da Veće može samo da predloži prvorangiranog kandidata Skupštini Grada.

    (20) detaljnije
  • veće

    Gradsko veće: Komisija nije dosledno primenila Uredbu Vlade prilikom izbora direktora

    Iako još nema konkretnog rešenja, prema rečima zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura, Gradsko veće još nije usvojilo predloge za nove direktore niških preduzeća koje im je prosledila Komisija za izbor direktora. Razlog su, kako kaže, brojne primedbe na rad Komisije, a i utvrđeno je da se prilikom izbora kandidata odstupilo od preporuka Vlade Srbije.

    (21) detaljnije
  • trznica2-JV-arhiva-P-B

    Niška preduzeća bez direktora, ne zna se kada će Gradsko veće predložiti nove

    Iako je Konkursna komisija još pre desetak dana dostavila predloge za nove-stare direktore niških javnih preduzeća, Gradsko veće o tome nije odlučivalo. U međuvremenu su većini aktuelnih direktora istekli mandati, a poverenik niškog odbora Srpske napredne stranke Zvezdan Milovanović kaže da se na narednoj sednici Skupštine očekuje imenovanje novih rukovodilaca.

    (16) detaljnije
  • prazne stolice

    I pored brojnih primedbi, izbor direktora na narednoj sednici niške Skupštine?

    Iako je Komisija za izbor direktora javnih preduzeća u Nišu predložila kandidate još pre nedelju dana, Gradsko veće još nije odlučivalo o njima. Zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur kaže da se kasni, jer ima mnogo primedbi na konkurs, ali da se nada da će predlog kandidata biti usvojen do sednice Skupštine Grada, zakazane za 4. oktobar.

    (6) detaljnije
  • fotelja

    Sindikalisti traže poništenje konkursa za direktore i podnose krivične prijave

    Konkurs za izbor direktora niških javnih preduzeća, kako kažu u Sindikatu "Nezavisnost" niškog JKP "Naisus", nije sproveden po zakonu i zbog toga su podnete krivične prijave protiv svih članova Komisije, a sindikalisti traže i da se ceo postupak poništi.

    (6) detaljnije
  • fotelja

    Komisija za izbor direktora konačno transparentna - objavljene rang liste

    Nakon 3 meseca postupka izbora direktora javnih preduzeća u Nišu, koji po mišljenju mnogih nije bio dovoljno transparentan, konačno su poznata imena kandidata za čelnike gradskih preduzeća. Gradsko veće treba da izabere po jednog kandidata i uputi ga Skupštini Grada na usvajanje.

    (9) detaljnije
  • Radovan Milojević

    Član Komisije za izbor direktora ucenjivao kandidata?

    Direktor "Tržnice" i jedan od kandidata za novi direktorski mandat Radovan Milojević tražio je od Komisije za izbor direktora izuzeće člana Srđana Jovkovića, inače poverenika SNS Opštine Medijane, jer je, kako kaže, Jovković od njega tražio da mu nevenčanu suprugu zaposli kao savetnika direktora, što je ovaj odbio. Milojević smatra da je zbog toga, ocenjivanje bilo “neobjektivno i pristrasno”.

    (23) detaljnije
  • dejan

    Andrejević ne ispunjava uslove za direktora niškog Vodovoda

    Iako se u medijima bliskim Srpskoj naprednoj stranci kao glavni kandidat za poziciju direktora Javnog komunalnog preduzeća “Naisus” pominje dosadašnji direktor Dejan Andrejević, prema konkursnoj dokumentaciji, on ne ispunjava uslove za tu funkciju. Njemu, piše u dokumentima u koje su novinari imali uvid, nedostaje neophodno radno iskustvo sa visokom školom. U organizaciji "Transparentnost Srbija" smatraju da je njegova prijava morala biti odbijena.

    (16) detaljnije
  • izbor direktora

    Završen konkurs za direktore u Nišu, portal blizak SNS jedini zna njihova imena

    Dok u Kabinetu gradonačelnika kažu da im još nije stigao spisak kandidata za direktore javnih preduzeća u Nišu, u Skupštini Grada objašnjavaju da oni tek posle Gradskog veća glasaju o imenima, a predsednica Komisije za izbor direktora se tradicionalno ne javlja novinarima, portal u vlasništvu funkcionera niškog SNS objavio je imena, navodno budućih direktora.

    (18) detaljnije
  • izbor direktora

    Počinju razgovori sa kandidatima za direktore, imena i dalje tajna

    Izbor za direktore niških preduzeća koja su u vlasništvu Grada, koji bi trebalo da bude javan, i dalje je u tajnoj fazi. Imena kandidata poznata su Komisiji za izbor direktora, ali ne i javnosti. Usmeni intervjui sa kandidatima koji su ušli u “uži izbor” biće obavljeni, kako je rekla predsednica Komisije Olivera Igić, od 9. do 20. septembra.

    (11) detaljnije
  • Već 7. sednica Komisije koja bira direktore je tajna

    Niko ne ispunjava uslove za direktora “Gorice”, sednice Komisije i dalje tajne

    Za direktorsku fotelju u JKP "Gorica" prijavila su se dva kandidata, ali prema odluci Komisije za izbor direktora niških javnih preduzeća, niko od njih ne ispunjava uslove. Od 120 kandidata koji su se prijavili za 11 preduzeća, njih 59 ispunili su formalne uslove. Ipak, to je jedino što se zna, jer Komisija za izbor direktora niških javnih preduzeća i dalje zaseda iza zatvorenih vrata.

    (5) detaljnije
  • Opet zasedali iza zatvorenih vrata

    O direktorima javnih preduzeća i dalje na tajnim sednicama

    Iako je konačno poznato koliko se kandidata prijavilo za poziciju direktora svakog od 11 niških javnih preduzeća, gradska komisija koja bira nove direktore je opet zasedala iza zatvorenih vrata, pa se i dalje ništa ne zna o kandidatima. Od 120 njih, čak 21 se prijavio za direktorsku fotelju u Parking servisu , a samo dvoje za Goricu .

    (13) detaljnije
  • Novinarima dozvoljeno samo da prisustvuju početku sastanka

    I dalje se ništa ne zna o kandidatima za direktore javnih preduzeća

    Iako je navodno sednica Komisije za izbor direktora niških preduzeća, posle mnogo muke i telefonskih poziva novinara, bila otvorena za javnost, predsednica Komisije Olivera Igić je zatražila da novinarka Južnih vesti napusti sednicu nakon što je izbrojala prijave na konkurs. Zbog toga su svi detalji oko pristiglih kandidatura za direktore javnih preduzeća i dalje tajna.

    (10) detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: