Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ministarstvo građevinarstva

  • auto-put

    Ministarka Mihajlović: U četvrtak potpisivanje ugovora za izgradnju auto-puta Niš - Priština

    Ugovor za izgradnju dugonajavljivanog auto-puta Niš - Priština, kako kažu u Ministarstvu građevine, biće potpisan 11. septembra. Ministarka građevine Zorana Mihajlović kaže da će se prvo raditi na deonici Niš - Pločnik.

    (9) detaljnije
  • Novi rok za završetak početak jeseni

    Zorana Mihajlović: Istočni krak Koridora 10 biće gotov do jeseni

    Kako bi se ubrzali radovi na završetku istočnog kraka Koridora 10, ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović obišla je radove na izgradnji auto-puta na deonici od Bancareva do Crvene reke, a početak jeseni je postavila kao novi rok za završetak radova i puštanja u saobraćaj auto-puta ka Bugarskoj. Neće biti delimičnog puštanja u saobraćaj završenih deonica, već će građani morati da sačekaju kompletan završetak radova, kako bi brzo putovali ka Bugarskoj.

    (13) detaljnije
  • U Beloj Palanci od 17. do 21. jula

    Zorana Mihajlović premešta kabinet u Belu Palanku

    Kako bi kontrolisala radove na istočnom kraku Koridora 10, ali i imala sastanke sa predstavnicima lokalnih samouprava, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović na 4 dana, do 17. do 21. jula svoje prostorije imaće u kampu u Beloj Palanci. Tokom posete jugu Srbije, boraviće i u Vranju i obićiće radove kroz Grdeličku klisuru.

    (9) detaljnije
  • izgradnja

    Zaduživanje razlog za osnivanje 3 državne firme za stanove u Nišu

    U Nišu su osnovane čak 3 privremene firme SPV Nišava, a razlog je, kako kažu u Ministarstvu građevine, ograničenje zaduživanja po preduzeću kod Poštanske štedionice, pa će sa više firmi biti moguće da se više novca uzme. U Ministarstvu dodaju da će se ove firme, pored investiranja, baviti i prodajom stanova za bezbednjake.

    (3) detaljnije
  • gradiliste stanovi

    Stopirana gradnja stanova za bezbednjake u Nišu, bomba eksplodirala na već razminiranom terenu

    Gradnja stanova za bezbednjake u Nišu je stopirana, kažu u Ministarstvu građevinarstva, a ponovo se proverava ima li kasetne municije, kao i dokumentacija koja je garantovala da je bezbedno da radovi u naselju Stevan Sinđelić počnu. Prema podacima Ministarstva, teren na kome se grade stanovi bio je skoro 100 % razminiran, ali pre dva dana je na gradilištu eksplodirala bomba i tri radnika su lakše povređena.

    (5) detaljnije
  • Stanovi za bezbednjake

    Stanovi za bezbednjake u plamenu i korupciji

    Za državni projekat koji je podrazumevao izgradnju jeftinih stanova za ljude koji rade u organima bezbednosti, a deo njih trebalo bi da bude izgrađen i u Vranju, Vlada Srbije 2018. godine raspisala je tender i izabrala izvođače. Od tog dana desilo se mnogo toga, ali ne u korist izgradnje već suprotno - osporavanje tendera, hapšenja zbog korupcije i na kraju paljenje voznog parka privatne građevinske firme. Ipak, ovo nisu prvi kamioni koji su goreli na jugu Srbije.

    (2) detaljnije
  • zorana mihajlovic

    Mihajlović: Pre leta puštamo auto-put kroz Grdeličku klisuru

    Dugonajavljivani auto-put kroz Grdeličku klisuru čiji je rok za izgradnju pomeran nekoliko puta, prema najnovijem obećanju ministarke Zorane Mihajlović koja je danas obišla najduži tunel Manajle, biće pušten u saobraćaj pre leta. U Vranju je najavila da će se ove godine u Pčinjskom okrugu raditi na obnovi puteva, kao i na izgradnji kanalizacione mreže i kolektora.

    (7) detaljnije
  • zorana mihajlovic

    Zorana Mihajlović: Za puteve u Jablaničkom okrugu 20 miliona evra

    U planu je u 2019. godini rekonstrukcija postojećih, ali i izgradnja novih puteva u ovom okrugu, kao i rekonstrukcija mostova i završetak obilaznice oko Leskovca, najavila je danas u Medveđi ministarka Zorana Mihajlović.

    (5) detaljnije
  • Trg kralja Milana

    Firma koja je u trci za rekonstrukciju Trga kralja Milana platila poreski dug

    Firma "Bauvezen" iz Lazarevca koja se nadmeće za posao rekonstrukcije samog centra Niša, prema podacima koje su dostavili Južnim vestima, više nema poreski dug. Na sajtu Poreske uprave i dalje stoji podatak objavljen početkom prošle godine da za porez duguju 102 miliona dinara, a iz ove firme kažu da je taj dug izmiren i da više nisu ni na crnoj listi Ministarstva građevine.

    (3) detaljnije
  • rovče

    Ministarstvo građevine tvrdi da su tereni u Rovčetu morali da budu srušeni

    Dok su u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLERP) objasnili da su sportski tereni u Rovčetu u niškoj Tvrđavi ozakonjeni juna 2018, kada je građevinska inspekcija i donela rešenje o rušenju od koga se odustalo, u Ministarstvu građevine tvrde da takva procedura nije po propisima. U Sekretarijatu za ozakonjenje i za inspekcijske poslove ne odgovaraju novinarima i još skrivaju sva rešenja vezana za rekonstrukciju Rovčeta.

    (8) detaljnije
  • bager kašika foto aleksandar kostic

    Firma koja je rušila u Savamali gradi sa Turcima jeftine stanove u Nišu i Vranju

    Posao državne stanogradnje obavljaće i "Milenijum tim", firma koja je rušila objekte u Savamali kako bi rasčistila teren za "Beograd na vodi". Iz Ministarstva građevinarstva saopšteno je da će baš oni zajedno sa turskom kompanijom Tašjapi, sa kojom je ugovor potpisan u krajem 2018. godine, graditi 376 jeftinih stanova u Nišu i Vranju za službenike snaga bezbednosti Srbije.

    (5) detaljnije
  • Zorana Mihajlović

    Mihajlović: Postavićemo video-nadzor na svim gradilištima Koridora 10

    Višedecenijski projekat izgradnje auto-puta Koridor 10, koga su pratili brojni problemi, probijanja rokova za izgradnju i odlaganja, ulazi u novu etapu - video-nadzor. Naime, kako bi u svakom trenutku moglo da se vidi "da li se radi i kako se radi", rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, do kraja sledeće nedelje video-nadzor biće postavljen na svim gradilištima.

    (25) detaljnije
  • Izgradnja kasni zbog više faktora

    Opet probijen rok za Koridor 10 ka Makedoniji - još posla oko kosina

    Uprkos uveravanjima da će građani Srbije 2019. godinu dočekati sa završenim auto-putem i da će do Makedonije voziti novom deonicom, i najnoviji rok za završetak ovog kraka Koridora 10 je probijen. Da li je obrušavanje potporne konstrukcije na brdu kroz Grdeličku klisuru ipak usporilo radove iz Ministarstva građevinarstva nisu precizirali, ali kažu da se trenutno obezbeđuju i ova i druge kosine.

    (7) detaljnije
  • zgrada

    Jeftine stanove za snage bezbednosti u Nišu i Vranju grade Turci

    Kompanija "Tašjapi" iz Turske sa čijim je predstavnikom pre nekoliko dana potpisan ugovor u Vladi Srbije, biće izvođač radova u Nišu i Vranju, te će Turci graditi ukupno 376 stanova koja će u ovim gradovima biti dostupni onima koji rade u snagama bezbednosti - vojsci, policiji, Bezbednosno-informativnoj agenciji. Nedavno osnovana državna preduzeća će, kako kažu u Ministarstvu građevinarstva, u ovom projektu biti investitori.

    (10) detaljnije
  • Zorana Mihajlović sastanak

    Mihajlovićeva i u Nišavskom okrugu najavila rekonstrukcije puteva

    Rekonstrukciju takozvanog Sokobanjskog puta i obilaznice oko Aleksinca, proširenje mosta na državnom putu od Svrljiga ka Staroj planini, obnovu starog auto-puta kod Gadžinog Hana i lokalnog puta od Sopotnice do Kaletinca, najavila je za 2019. godinu ministarka građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović na sastanku sa predstavnicima Nišavskog upravnog okruga - Niša, Svrljiga, Gadžinog Hana, Aleksinca i Merošine.

    (2) detaljnije
  • bulevar nikole pasica

    Umesto ove, obilaznica oko Leskovca gotova tek tokom sledeće godine

    Iako je najavljivano da će obilaznica oko Leskovca biti završena do kraja 2018. taj rok je ipak pomeren za narednu godinu. Javni poziv za izbor izvođača radova, prema rečima ministarke Zorane Mihajlović, biće raspisan u toku decembra, a radovi bi trebali da krenu na proleće sledeće godine. Procenjena vrednost radova je 250 miliona dinara.

    (4) detaljnije
  • Zorana Mihajlović Grdelička klisura

    Mihajlovićeva u Grdelici: Ne postoji prirodnije mesto na kom bi trebalo da budem

    Potez da se ove nedelje preseli u Grdeličku klisuru i nadzire izgradnju južnog kraka Koridora 10, ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović objašnjava time što je taj projekat najvažniji za Vladu i samu zemlju Srbiju, te da za nju kao resornu ministarku ne postoji prirodnije mesto na kome treba da bude.

    (10) detaljnije
  • grdelica

    Mihajlovićeva seli Ministarstvo građevine u Grdeličku klisuru

    Narednih nedelju dana će ministarka Zorana Mihajlović i njeni saradnici iz Ministarstva saobraćaja i građevine živeti u Grdeličkoj klisuri, gde se sazvršava Koridor 10. Time želi da se uveri da će auto-put zaista biti završen do kraja godine kako je obećala, navodi se u saopštenju, ali i da će ovaj deo puta biti bezbedan za građane.

    (11) detaljnije
  • sastanak

    Kineska kompanija zainteresovana da gradi "auto-put mira"

    Za izgradnju auto-puta koji treba da poveže Niš i Drač, a za koji se još ne zna ko će na njemu raditi sledeće godine, kako je saopšteno iz Ministarstva građevine, zainteresovana je kineska kompanija "Pauer Čajna", koja je uključena u projekat izgradnje obilaznice oko Beograda.

    (5) detaljnije
  • Koridor 10 Levosoje Srpska kuca foto i.m. juzne vesti

    Zorana Mihajlović: Koridor 10 gotov do kraja godine

    Čitav putni pravac Koridora 10 trebalo bi da bude gotov do kraja godine i pušten u saobraćaj, najavila je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović prilikom obilaska deonice Srpska kuća - Levosoje.

    (13) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: