Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

javna preduzeća

 • fotelja

  Gradsko veće i dalje ne zna šta će biti sa direktorima javnih preduzeća

  Iako je direktorima niških javnih preduzeća istekao mandat još 2. oktobra, kako kaže načelnica Službe za poslove Gradskog veća Marina Janković, još se ne zna kada će ovo telo uopšte odlučiti o kandidatima i kada će odluka stići do Skupštine Grada na usvajanje. Do tada, dodaje Jankovićeva, bivši direktori će obavljati funkcije kao i pre isteka njihovog mandata.

  (11) detaljnije
 • fotelja

  Komisija za izbor direktora konačno transparentna - objavljene rang liste

  Nakon 3 meseca postupka izbora direktora javnih preduzeća u Nišu, koji po mišljenju mnogih nije bio dovoljno transparentan, konačno su poznata imena kandidata za čelnike gradskih preduzeća. Gradsko veće treba da izabere po jednog kandidata i uputi ga Skupštini Grada na usvajanje.

  (9) detaljnije
 • dejan

  Andrejević ne ispunjava uslove za direktora niškog Vodovoda

  Iako se u medijima bliskim Srpskoj naprednoj stranci kao glavni kandidat za poziciju direktora Javnog komunalnog preduzeća “Naisus” pominje dosadašnji direktor Dejan Andrejević, prema konkursnoj dokumentaciji, on ne ispunjava uslove za tu funkciju. Njemu, piše u dokumentima u koje su novinari imali uvid, nedostaje neophodno radno iskustvo sa visokom školom. U organizaciji "Transparentnost Srbija" smatraju da je njegova prijava morala biti odbijena.

  (16) detaljnije
 • izbor direktora

  Završen konkurs za direktore u Nišu, portal blizak SNS jedini zna njihova imena

  Dok u Kabinetu gradonačelnika kažu da im još nije stigao spisak kandidata za direktore javnih preduzeća u Nišu, u Skupštini Grada objašnjavaju da oni tek posle Gradskog veća glasaju o imenima, a predsednica Komisije za izbor direktora se tradicionalno ne javlja novinarima, portal u vlasništvu funkcionera niškog SNS objavio je imena, navodno budućih direktora.

  (18) detaljnije
 • PROKUPLJE zgrada opstine prokuplje lj.m foto

  Prokupčani ipak menjaju odluku o višku zaposlenih u javnom sektoru

  Iako su pre samo mesec dana doneli odluku koju je potvrdila i lokalna Skupština o otpuštanju 23 radnika više nego što je to država tražila, prokupačko Veće u sredu je ponovo promenilo tu odluku, pa će, umesto 90 radnika na neodređeno iz javnih preduzeća i ustanova, otkaz u naredna 2 meseca dobiti njih 67.

  (2) detaljnije
 • Amfiteatar kej

  "Građanin na udaru sistema" - tribina o problemima građana na nišavskom keju

  O problemima sa kojima se suočava većina građana, kao što su oni sa Elektrodistribucijom i javnim komunalnim preduzećima, na amfitetaru na Keju pored Nišave, 31. avgusta od 18 sati govoriće predstavnici niškog Udruženog pokreta slobodnih stanara, ali i članovi brojnih organizacija širom Srbije, među kojima su i oni iz "Ne da(vi)mo Beograd", vojnog i policijskog sindikata.

  (2) detaljnije
 • Već 7. sednica Komisije koja bira direktore je tajna

  Niko ne ispunjava uslove za direktora “Gorice”, sednice Komisije i dalje tajne

  Za direktorsku fotelju u JKP "Gorica" prijavila su se dva kandidata, ali prema odluci Komisije za izbor direktora niških javnih preduzeća, niko od njih ne ispunjava uslove. Od 120 kandidata koji su se prijavili za 11 preduzeća, njih 59 ispunili su formalne uslove. Ipak, to je jedino što se zna, jer Komisija za izbor direktora niških javnih preduzeća i dalje zaseda iza zatvorenih vrata.

  (5) detaljnije
 • Opet zasedali iza zatvorenih vrata

  O direktorima javnih preduzeća i dalje na tajnim sednicama

  Iako je konačno poznato koliko se kandidata prijavilo za poziciju direktora svakog od 11 niških javnih preduzeća, gradska komisija koja bira nove direktore je opet zasedala iza zatvorenih vrata, pa se i dalje ništa ne zna o kandidatima. Od 120 njih, čak 21 se prijavio za direktorsku fotelju u Parking servisu , a samo dvoje za Goricu .

  (13) detaljnije
 • Novinarima dozvoljeno samo da prisustvuju početku sastanka

  I dalje se ništa ne zna o kandidatima za direktore javnih preduzeća

  Iako je navodno sednica Komisije za izbor direktora niških preduzeća, posle mnogo muke i telefonskih poziva novinara, bila otvorena za javnost, predsednica Komisije Olivera Igić je zatražila da novinarka Južnih vesti napusti sednicu nakon što je izbrojala prijave na konkurs. Zbog toga su svi detalji oko pristiglih kandidatura za direktore javnih preduzeća i dalje tajna.

  (10) detaljnije
 • Prvo zasedanje Komisije u tajnosti

  O novim direktorima niških preduzeća na tajnoj sednici

  Iako je konkurs završen još 15. jula, i dalje se ne znaju ni imena prijavljenih kandidata za direktore niških preduzeća, a po svemu sudeći javnost njihova imena neće saznati ni na sutrašnjoj sedinici Komisije za izbor dirketora, jer predsednica Komisije Olivera Igić nije želela novinarima da otkrije lokaciju i vreme održavanja sednice. Direktori javnih preduzeća, kako stvari stoje, biraće se iza zatvorenih vrata.  

  (6) detaljnije
 • opstina prokuplje foto lj.m.

  Prokupčani otpuštaju više radnika nego što to država traži

  Iako je Ministarstvo naložilo Opštini da broj radnika na neodređeno smanji sa 802 na 735, prokupački odbornici usvojili su odluku po kojoj se taj broj smanjuje za još 23, pa će u naredna 2 meseca otkaz dobiti 90 radnika iz javnih preduzeća i ustanova. Za 2 i po godine otkazi za još 230 radnika u sistemu lokalne samouprave.

  (3) detaljnije
 • Otkazi za 90 radnika u prokupačkim javnim preduzećima i ustanovama

  Oko 90 radnika na neodređeno u prokupačkoj lokalnoj samoupravi biće otpušteno u naredna 2 meseca ukoliko Skupština usvoji odluku Opštinskog veća o maksimalnom broju zaposlenih. Opština tvrdi da je to nalog ministarstva, sindikati kažu da su "sigurni samo naprednjaci i preletači".

  (5) detaljnije
 • javni konkurs

  Raspisan konkurs za direktore niških preduzeća

  Pošto dosadašnjim direktorima ističe mandat, konkursi za odabir novih rukovodioca raspisani su za 11 javnih preduzeća u Nišu. Prema javno dostupnoj konkursnoj dokumentaciji, između ostalog, kandidati moraju da dostave i dokaz da ne pripadaju nijednoj političkoj stranci ili da su im zamrznute stranačke funkcije.

  (8) detaljnije
 • Gradska toplana

  Najavljen konkurs za direktore javnih preduzeća u Nišu

  Pošto direktorima 11 niških preduzeća ističe mandat u oktobru, na sledećoj sednici Skupštine Grada trebalo bi da se odlučuje o raspisivanju konkursa za izbor novih rukovodioca javnih i javno-komunalnih preduzeća, kažu iz gradskog Sekretarijata za komunalne delatnosti.

  (4) detaljnije
 • bela palanka

  Javna preduzeća spojena, direktor jednog od njih ostao neraspoređen

  Skupština opštine Bela Palanka odlučila je da Javno preduzeće “Bela Palanka-net” pripoji preduzeću “Centar za kulturu”. I dok su svi zaposleni iz jednog prešli u drugo preduzeće, direktor “Bele Palanke-net”, iako je bio na spisku onih koji prelaze u drugo preduzeće, ostao je neraspoređen. Dok on misli da je za sve kriva politika, predsednik Opštine kaže da je sve po zakonu.

  (4) detaljnije
 • Objedinjena naplata

  Troškovi prinudne naplate dugova za komunalije ubuduće manji

  Gradsko veće Niša naložilo je javnim preduzećima da ubuduće u postupcima izvršenja ne angažuju advokate, čije troškove na kraju plaćaju građani kojima se prinudno naplaćuju komunalne usluge. Ovo će, kazao je gradonačelnik Darko Bulatović, smanjiti trošak za 6.000 dinara. 

  (12) detaljnije
 • Najavili protestne šetnje koje će se završavati ispred Gradske kuće; foto: JV

  Stanari “nastavljaju dalje”, najavljuju protestne šetnje, jer gradska vlast ćuti

  Zbog toga što niko nije reagovao na njihove zahteve, ali i zato što "razloga za nezadovoljstvo ima na pretek", Udruženi pokret slobodnih stanara najavljuje nove proteste. Ovoga puta šetaće niškim ulicama i prolaziti pored većine javno-komunalnih preduzeća. Počinju u petak 24. februara.

  (7) detaljnije
 • Fiat Pande, JKP Niš stan

  "Nišstan" kupio 10 automobila

  Vozni park preduzeća za stambene usluge "Nišstan" modernizovan je sa 10 "fiat pandi" koje su plaćene, kako kaže direktor Nenad Hafner, oko 3 miliona dinara, a njihovu nabavku je još krajem prošle godine odobrila Skupština Grada.

  (16) detaljnije
 • Potpisan sporazum sa Simensom

  "Simens" besplatno savetuje niška preduzeća

  U narednih pet godina niška preduzeća, ustanove i firme, moći će potpuno besplatno da dobiju neophodne informacije i savete od kompanije "Simens" kada žele da reše neki problem u pojedinim oblastima ili da prođu efikasnije, jeftinije, kvalitetnije prilikom donošenja neke odluke.

  (2) detaljnije
 • vece

  I Gradsko veće može da predlaže smene direktora preduzeća

  Iako ni Statut Grada nije mogao da bude izmenjen tako da Gradsko veće Niša ima veću kontrolu nad dirketorima javnih preduzeća, ova mogućnost je na neki način, kako kažu u Upravi za komunalne delatnosti, predviđena izmenama Zakona o javnim preduzećima.

  (6) detaljnije