Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ljuba Kostić

Aktivista "Niškog kulturnog kluba".

"Bubanjac, Palilulac, Bulevarac, Durlanac... ukratko Nišlija"

  • Strategija Bumerang

    Trebalo je da prođe gotovo čitav vek da bi Srbi shvatili da su naše stare čatmare zapravo ''ekološke kuće od zemlje''. Za to vreme lutanja, eksperimentisanja, prostačkog kopiranja, propustili smo da unapredimo, usavršimo i promovišemo ono što smo nasledili. Trebalo je da umesto nas to uradi neko drugi, pa da nam, po starom dobrom običaju, potom isto i proda.

    detaljnije
  • Ćutanje je blato

    Pa zar takvo društvo, u kome zajedničko ćutanje polako postaje opšte prihvaćeni jezik kada treba govoriti glasno o pitanjima zajednice, zar takvo društvo onda zalužuje neke bolje bogove od ovih malih moćnika koje trenutno slavimo?!

    (9) detaljnije
  • VAK-0833

    Zimska debila po Niš

    Ima od razne mašine da se kupi gospodo drugovi, legalno, na vreme. Nemo čekate ta famozna javno-privatna partnerstva, da razbucavate lokalna javna preduzeća pa će kao privatni kapital sve to da reši… Sa vas takvi azdisali ni pet privatna preduzeća ne mož` ništa da reše od komunalni problemi po ovaj Niš.

    (22) detaljnije
  • Nova "Nova godina"

    Eto. Nije baš u lažno-slavljeničkoj novogodišnjoj atmosferi i po nepisanim pravilima… ali je bar realno. Barem ja tako mislim. Meni ovde nema mesta nekom opštenarodnom slavlju i veselju. Lično, čovek treba da slavi svaki dan. I što je živ i zdrav  - ako je tako.

    (2) detaljnije
  • Protesti u našoj zemlji zbog njihove države

    Pre ravno dvadeset godina, u niškim protestima koji su obilovali energijom da konačno promene tu odurnu, ali istinitu činjenicu ''lepa zemlja ali ružna država'', bio sam samo još jedan iz mase, student prve godine prava, deo one nabujale reke koja je verovala, jer je imala razloga da veruje, da ova divna zemlja konačno zaista može postati i normalna država.

    (6) detaljnije
  • Pitanja za premijera

    U slučaju da zbog svojih brojnih obaveza, prevelikog broja ljudi koji žele isto što i ja, da olakšaju dušu, stisnu herojsku desnicu, pogledaju to skoro natčovečansko lice vođe iz bliza, ne uspem da lično vidim premijera, neka bar ostanu ovi redovi na ovom drskom portalu - pa ako me se sete za Dan bezbednosti – sete.

    (7) detaljnije
  • Toma Ideale  - slikao i obradio Lj.K.

    Deca raskršća

    Ukoliko ne želimo da ulice i raskršća Niša postanu poput onih u Bogoti, gde vozači uvek drže stakla zatvorenim jer u suprotnom rizikuju da zbog dečijih bandi ostanu bez sata na ruci koju bi normalno izbacili kroz prozor, moramo preuzeti odgovornost i postati ozbiljno i suštinski odgovorno društvo.

    (2) detaljnije
  • Zgrada

    Mi smo kao i fasade našeg grada

    Fasade jednog grada isti prikazuju i preporučuju ga, kao što to i novinama čine njihove naslovne strane.

    (5) detaljnije
  • Trg žrtava narodne higijene

    Nišvilski susreti sa realnošću

    Mislim da nisam jedini koji je primetio da je novi gradonačelnik tokom predstavljanja svog ekspozea, inače punog lepih planova i obećanja, zračio unaokolo skoro pa premijerskom vrstom energije. 

    (3) detaljnije
  • Dom zdravlja Niš - Misija i vizija

    Zdravlje nacije kao nemoguća misija

    U niškom Domu zdravlja se najmlađi pacijenti leče na odeljenju predškolske pedijatrije gde 16 lekara radi u odsustvu gotovo osnovnih sredstava za rad! U dijagnostici 21. veka, u toliko pominjanoj Evropi, u najvećem zdravstvenom centru takve vrste u ovom delu Srbije.

    (3) detaljnije

Naši autori

Pronađite nas na: