Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:28, 30. 4. 2012.

Diplome kao potencijalna merna jedinica

fdsg
Autor

Istoričar, pesnik i publicista

Neko je nekom šapnuo da šapne onoj Aleksandri Jerkov pitanje koje je ona glasno postavila: koji fakultet je završio predsednički kandidat Tomislav Nikolić?

Klasično spinovanje je dalo rezultata i evo već nedelju dana,iz sata u sat, zasipaju nas obaveštenjima da li je Toma Nikoliić diplomirao, na kom fakultetu i kada. Dođe čoveku da potvrdi da je ovaj zaista diplomirao samo da se smanji ludilo koje se odavno probudilo.

A nije prvi put da je tuđa diploma predmet rasprave političkih oponenata. Negde se baš insistiralo na diplomi osnovnih studija, kao ovo sa Tomom Nikolićem, negde na diplomi magistra kao što je to slučaj sa Veljom Ilićem i Bogoljubom Karićem. Ovaj drugi je čak objavio svoj magistarski rad davne 1992. godine. Pa ipak, bili su dovoljno mudri da nikada ne stave onu čuvenu titulu mr ispred imena i prezimena jer bi to otvorilo brojna druga pitanja...

Dakle, niko  dobar, niko zadovoljan. Onima koji imaju diplomu - osporavaju istu, oni koji imaju titulu uz diplomu ne prijavljuju je iz različitih razloga. Nekako je najidealnija varijanta imati diplomu ali ne prikazivati. Oni koji malo duže pamte, znaju da je Zorica Brunclik svojevremeno ''stigla'' do II godine studija Prava u Nišu.

Pa vi sada vidite da li je diploma bitna ako postoji dobra volja...

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • vesna p

    19:03 // 6. 5. 2012.

    Ne priznajem namenski stecene ili kupljene diplome, na brzinu izabranog profila. Fakultet se zavrsava u mladosti, posle srednje skole ili eventualno oko tridesete godine. Sve sto je zbrda-zdola, kod svojih partijskih drugara i veza, "vezite macku o rep". Ali i necije "regularno" stecene diplome nisu nista jace od ovih "politickih".
    Uzmimo slucaj dr A.Visnjica, koji je u jednom ispitnom roku polozio 9 strucnih ispita, a kakav je kapacitet mozete videti ovde: YouTube,Tajkuni,mars iz srbije
    www.youtube.com

  • Sai Baba

    11:10 // 3. 5. 2012.

    I neka joj je sapnuo,pa jbt. taj covek se tripuje da bude predsednik drzave.Samo,ne svidja mi se slektivno spinovanje od nje same,pa je,recimo,zaboravila na coveka koji pretenduje da bude gradonacelnik,kako na Belle amieu kazu,prestonice jugoistocne Srbije,a covek je sa iste liste kao i ona,koji diplomira u "58oj" nedelju dana pred izbore.Ali sve je to u knjizi Arcibalda Rajsa obradjeno.Zato smo i tu gde smo,sa najvise funkcionalno nepismenih u Evropi.I zato nam funkcionalno nepismeni politicari vode drzavu.

  • JelenaK

    01:52 // 3. 5. 2012.

    Hajde da se ne pravimo ludi i da ne izvrćemo stvari! Ovde se radi i diplomama i titulama koje su stečene korupcijom, a svi oni se predstavljaju kao nekakvi "borci protiv korupcije"! I šta treba da radimo, da slušamo, ćutimo i pravimo se ludi iz pristojnosti?! Ja sam svoju diplomu stekla pošteno, radom i trudom i ne dozvoljavam da se ovakvi sa mnom izjednačavaju, a još manje da mi prodaju maglu i prave me budalom!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: