Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:43, 18. 5. 2012.

Još ga davaju

Autor

Istoričar, pesnik i publicista

Ima ona anegdota sa neke fudbalske utakmice, kada je jedan tim opsedao gol drugog skoro bez prestanka, ali nikako da se i konačno zatrese mreža.

Gledala to dva drugara pa kad jedan više nije mogao da izdrži, pokri oči. Na terenu šut na gol, odbrana lopta dolazi do drugog napadača ovaj šutira - lopta udara u nekog, odbija se, kreće ka golu, ali je u zadnji tren izbacuje bek do narednog napadača... U tom trenutku će onaj sa pokrivenim očima:

- Dadoše li ga?

- Još ga davaju! - dobi sažet odgovor.

Kada mi je nedavno stiglo još jedno obaveštenje da treba dana tog i tog da izađem na izbore, setih se ove priče.

Bojim se da ne popadamo u nesvest svi zajedno, bez obzira ko za koga glasa. Čini mi se da sam zaboravio i kada su izbori raspisani, i za koga glasamo, a naročito šta očekujemo od onih čije bismo ime zaokružili.

Lagano dolazimo u stanje zombiranosti kada nam je,što reče Bora Čorba, ''baš te boli šta ti rade, ko te laže, ko te krade'', a kada je tako, kako li je tek onima koji trče ovu izbornu trku. Ne bih se menjao sa njima.

Znam jednu stvar koja mi je bila i biće referentna kada je u pitanju moj glas.

Svaki političar koji je grupi "Pomoć ugroženim Nišlijama" pomogao, a samim tim i građanima Niša kojima je ta pomoć potrebna, imaće moj glas na ovim i sledećim izborima.

Jer, uzalud priča o nacionalnim interesima, o odbrani teritorijalnog integriteta. Zalud priča o vlastitom poštenju, ako onaj ko želi da se bavi politikom u ovom gradu nije onima o kojima bi trebalo da brine doneo kilogram soli i brašna.

Svi se mi merimo onim što smo učinili, ne onim što smo mislili da učinimo, a nismo. Mi iz grupe "Pomoć ugroženim Nišlijama" tačno znamo ko je i koliko, preko naših programa, pomagao građanima Niša i ja se nadam da će to biti jedino merodavno kada je glasanje za gradsku i opštinske liste u pitanju.

A oni neka ga još davaju...

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Mija Stojanović

    14:28 // 30. 5. 2012.

    "Još ga dava"-u pitanju je Vardić,jedan od najboljih navalnih igrača Radničkog,svih vremena.Veliki dribler,naročito u šesnaestercu(!),zbog čega su navijači okretali glave jer nisu mogli da izdrže njegove duge driblinge.Dugo je branio boje i Hajduka iz Splita ,zajedno sa takođe legendarnim Draganom Holcerom. /Veliki pozdrav od poštovaoca tvojih pisanija :)/

  • aca markov

    00:00 // 22. 5. 2012.

    E,Ozo stari druze...poz

    • Nebojsa Ozimic

      07:33 // 22. 5. 2012.

      Pozdav,Aco,prastari prijatelju

  • milance

    12:03 // 19. 5. 2012.

    Jeftin je to glas ako vredi kilogram soli i brasna. Nismo valjda na to spali?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: