Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Nebojša Ozimić

Istoričar, pesnik i publicista

  • Nobelova nagrada - lice i naličje

    Kao da svaki dan štancamo po nekog nobelovca, 'ladno napljuvaše Ćosića i to uglavnom oni koji ga pamte kao prvog predsednika SRJ, ne kao pisca.

    (5) detaljnije
  • SFRJ-V

    Istorija, SRFJ i mi

    Ovih dana su osvanuli naslovi po novinama ''SFRJ konačno izbrisana iz udžbenika'', pa i ti naslovi pokazuju stepen obrazovanosti onih koji su ih pisali.

    (7) detaljnije
  • LGBT parada, i to će proći

    Najgore i najprljavije što ispliva svakog oktobra sa LGBT pričom jesu dvostruki standardi.

    (32) detaljnije
  • Grad bez šerifa

    Zamislite bilo koji grad na dalekom Divljem Zapadu koji nema šerifa. Čemu će se nadati stanovnici tog gradića? I oni najtvrdokorniji ateisti će postati pobožni u neprestanom prizivanju Božje pomoći kada već druge nema.

    (13) detaljnije
  • Istorija i brojevi

    Barata se brojevima na jedan sraman način koji unižava žrtve a dovoljno govori o živima. Kao da se kao civilizacija trudimo da ostavimo za sobom što ružnije i netačnije tragove. 

    (4) detaljnije
  • Greška gospodina Kundere

    Ako bismo sledili Kunderinu filosofiju ispalo bi da treba da slušamo ludaka kako smo svi, recimo, ribe i da klimamo glavom: zaboga, on je lud, nećemo valjda sa njime da se prepiremo!

    (13) detaljnije
  • Različiti nazivi istog

    Lice vozača koji je došao po mene nije mi delovalo poznato ali me to nije sprečilo da mu kažem odredište: - Stari monopol. Klizi auto niz ulicu, dobuje kiša po njemu, vozač ćuti desetak sekundi pa postavlja neočekivano pitanje: - Gde? Ponavljam ubeđen da me nije razumeo: - Stari monopol. - Oprostite, ja sam novi. Počeo sam danas, pa se verovatno ne snalazim...Gde je to?

    (21) detaljnije
  • Velike muke malih privrednika

    Čisti mi tip ispred radnje i ja treba da mu dam 50 dinara. '' Neću da mi čistite ispred lokala, sam ću'', kažem im ja a onaj će '' U redu ali moraš svejedno da daš 50 dinara!''. Za šta bre da dam!

    (12) detaljnije
  • Babe, povrede i druge stvari

    Kada nazebemo stavljamo oko zglobova jabukovo sirće (i na grudi), trljamo se različitim mastima ali ''brufen'' nam baš nešto ne pada na pamet. Što je bolest teža, to više tražimo pomoć od baba. Na njih se niko nikada nije žalio.

    (2) detaljnije
  • Tramvaj u srcima Nišlija

    Čudno je i pomalo dirljivo koliko su Nišlije vezane za tramvaj koga u Nišu nema evo već 53 godine. Još kao klinac sam slušao od oca kako je to izgledalo voziti se tramvajem i kako je jedva čekao nedelju da istim sa društvom ide na izlet u Banju.

    (7) detaljnije

Naši autori

Pronađite nas na: