Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Nebojša Ozimić

Istoričar, pesnik i publicista

  • Još ga davaju

    Lagano dolazimo u stanje zombiranosti kada nam je,što reče Bora Čorba, ''baš te boli šta ti rade, ko te laže, ko te krade'', a kada je tako, kako li je tek onima koji trče ovu izbornu trku.

    (5) detaljnije
  • fdsg

    Diplome kao potencijalna merna jedinica

    Dakle, niko  dobar, niko zadovoljan. Onima koji imaju diplomu - osporavaju istu, oni koji imaju titulu uz diplomu ne prijavljuju je iz različitih razloga. Nekako je najidealnija varijanta imati diplomu ali ne prikazivati. 

    (12) detaljnije
  • Pravo na istinu

    U sred predizborne trke ”kad mu vreme nije” pojavili su se zahtevi za rehabilitacijama Dragoljuba Draže Mihailovića i Milovana Đilasa. Kao što se očekivalo, bilo je dosta ljudi koji su bili protiv ove inicijative. 

    (19) detaljnije
  • Srce i sve u vezi s tim

    Pre par dana mi je umro prijatelj, glumac Gole Velinović i to me je baš pogodilo. ''Odlazi moje društvo, i ja čekam na red...''... Da li sam došao na red, razmišljam dok ulazim na odeljenje kardiologije, ili ću ga i ovog puta preskočiti? 

    (16) detaljnije
  • Praznik i oko njega

    Oduvek mi je bilo čudno kada bih na današnji dan video oca da donosi one gladiole, koje su mi više ličle na topole nego na cveće i pomalo šeprtljasto predaje majci, čestitajući joj njen dan. 

    (5) detaljnije
  • Orden za vatrogasce

    U danima koji su, nadam se, za nama prepuni mraza i snega pojavili su se nevidljivi junaci koji su i u najudarnijim vestima bili nevidljivi - vatrogasci.

    (4) detaljnije
  • Grad je i dalje beze šerifa

    Sećam se, dok sam gledao kaubojske filmove, tamo je bivalo vrlo često da se narod, želeći da se što bolje osigura od mogućeg napada bandi i težnjom da grobaru zatvori radnju, organizuje i među sobom nađe nekog dovoljno hrabrog da se prihvati ovog posla. 

    (12) detaljnije
  • enciklopedija nisa

    Rodilo se, valja ga ljuljati

    ''Rodilo se, valja ga ljuljati'', kaže naš narod za ovakve situacije. Nešto mi govori da će ovo delo biti predloženo za nagradu Grada i da će je verovatno dobiti - onoliki novac i onoliki posao ipak moraju da budu nagrađeni.

    (5) detaljnije
  • Volite svoj narod

    U poslednje vreme sve češće čujem mišljenja da smo ''nikakav '' narod, prilepljuje se ovom izdržljivom življu oko Morava i Ibra da je ksenofobičan pa i homofobičan pa se stiče utisak da će još malo da mu se da šiba u ruke.

    (29) detaljnije
  • Ako nas išta spasi, biće to naša glupost

    Pustili smo da vidimo kako su se Španci i Mađari opekli, a kada je taj talas došao i do Grčke postavili smo, svako sebi, pitanje - jesmo li u pravu kada ovoliko insistiramo na toj zajednici država?

    (14) detaljnije

Naši autori

Pronađite nas na: