Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Petko Nišavac

Košarkaški trener u penziji.

  • Katastar

    Ako imaš golemog dušmanina, što te je za srce uapaja, što te je u crno zavija, što ti je život zagorčaja, nemoj da ga pcuješ pa u crno zavrzuješ, nemoj mu praiš mađije i ispraćaš ajduci da ga tepaju. Prokuni ga, pred  ikonu i kandilo, da se cel život pisuje u katastar.

    (3) detaljnije
  • Gnjila jabuka
    Izbori 2016

    Izborna lista

    S'g od k'd ni Bog i Amerikanci dadoše demokratiju, iskoči niki taze adet za glasanje. S'g se ne glasa za čoveka, nego za artišku vikanu lista. Tuj su pisani turli-turli imiki i na kusi i na repati.

    (2) detaljnije
  • Izbori

    Jedva čekam da po Srbiju pa bidnu niki izbori. T'g će se Beligrađani i Prečani setu da od Bubanj potok ponadole živu niki Srbi s's dobru dušu, kratak pamet i k'ko gi s's malko l'ganje i naplakuvanje pa mož' pretupaš da glasaju za teb. 

    (3) detaljnije
  • Što će ni televizija?

    Tam po Beligrad s'lte ćutu i glasaju. Da gi niki rekne, od ovija njiovi  prisednici, k'ko Ćele-kula mora da se prenese na Terazije, s's obe ruke bi glasali, s'lte da gi bije glas k'ko mlogo poštuju partiju i prisednika na partiju.

    (4) detaljnije
  • Na more idenje

    (1) detaljnije
  • Molitva

    Braćo Nišlije i sestre Nišlike, mislim se ništo na ovaj moj pamet kol'ko je toj ubavo i k'k'v je toj merak k'd si vlas'. Ideš takoj po sokak, a ono ti se pričinjava k'ko si pojak, k'ko si povisok, k'ko si poubav, k'ko si popametan. 

    (2) detaljnije
  • Kazandžisko sokače

    U ovuj srpsku politiku ne biva onaj filosofija na stari Grci, k'ko se niki neje dvaput banjaja u istu vodu. Jok! Srpska politika ti je k'ko ringišpil na Pantalejski vašar. Ukačiš se, pa se vrtiš. Č's te ima, č's te nema.

    (3) detaljnije
  • Rešenje

    Istin je, toj smo potpisuvali al' ga nesmo takoj razbrali. Sve će potpišemo al' ništo neće priznavamo bez "fus-notu".

    (1) detaljnije
  • Sveti Trifun

    Lele, 'edva dočeka taj  d'n. Uvatili me niki kondrci pa ič nemoga da spijem. Ustado pređi zoru, obriči se, umi oči s's svetenu vodu, zapali kandilo, kusnu slatko od smokve i toj od onoj u devet vode vareno, turi džezvu za kafu, pa vikam si ovuj moju domakicu da u drustvo popijemo jedno kafe.

    (3) detaljnije
  • Duvanski raj i Buridanovo mogare

    A jed'n d'n, ako Bog da, pa otvorimo kupleraji po čaršiju, će bidne rabota i za onija što su menjali partije k'ko gaće, pa se s'g zatekli u ovuj partiju što je na vlas'.

    (1) detaljnije

Naši autori

Pronađite nas na: