Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Petko Nišavac

Košarkaški trener u penziji.

  • Trajko Palilulac

    Vika mi ovaj moja žena si i domakica: "A, bre, ćorčo ćoravi, vidiš li koj sve neje bija direktor, i kuso i repato i ćoravo i sakato, s'lte ti će cel život da lepiš plakate i mandaš s's motke od transparenti. Dvajes godine se utepuješ s's politiku, sve partije si promenija a fajdu nesi videja".

    (10) detaljnije
  • Braćo Bligrađani, nek vi je alal aerodrum

    Eve, i novu krštenicu smo napraili na Cara Konsantina. Tam s'g pisuje k'ko se on neje rodija u Niš, nego u Beligrad, i toj na Petlovo brdo. Eve, sašili smo si u Beneton i poširokačke gaće i toj bez učkur, da gi za č's smaknemo, k'd vi se prioće.

    (27) detaljnije
  • Bez televiziju ništo ne biva

    A Rusi k'ko Rusi, će prenosu i i popus' će ni davaju al' na svi kamermani i na svi onija što se maju oko nji i oko televiziju, da davamo diplomatski status. I tuj se ne pogodimo.

    (1) detaljnije
  • Politika

    Narod ima dobru dušu i kratak pamet, za č's ga pretupaš. Razudaraš se u bubnjevi, razduvaš se u trube, razmandaš se s's barjaci i on bataljuje i ženu i decu, i kuću i imanje i ćoravački trči da ga utepaju za kralja i otadžbinu, za Tita i partiju, za Boga i veru, za svetu zemlju, za ništo.

    detaljnije
  • Đaci i profesuri

    Fala na Gospoda, ovija dni dobimo novu vladu. A u novu vladu i novog ministra za đaci i čkolju. Odma se čovek ufati u rabotu. Vidi se bre, vredan, učovan čovek, jevropejac.

    (2) detaljnije
  • Đavolska rabota

    K'd proodiš kroz Obrenovićev sokak, svaka druga kuća banka, nijedna naša, sve belosvetske. Načičkale se jedna do drugu, mamu te, vikaju te, "ulegni bre, uzmi kolko ti treba, će vrneš k'd imaš, s'lte potpiši ovde kude su ovaj najsitna slovca". I ti ulegneš, muka te naterala.  K'd ulegneš, k'ko u kljusu da si se uvatija.

    (3) detaljnije
  • Špardžije

    Fala ti Gospode što ni dade prisednika špardžiju. Dosta je bre bilo. Ovija što su pre njeg bili po opštinu, ametom ga beoše preterali s's arčenje na pare. Od Niš, Grčku napraiše. U Krive livade naftu da točimo a u Čair zlato da kopamo pa se neće kurtališemo od tija dugovi.

    (3) detaljnije
  • Ulica Todora Milovanovića

    Ovija iz Jevropu ni naredili da od pločke napraimo "stazu za slabovidni čoveci". Ubavo, takoj i treba ako iskamo Jevropa da bidnemo. Al'oćeš, ovija naši učovnjaci napraili "stazu za slaboumni čoveci", i s'lte lud čovek mož' da odi po njuma jer vodi pravo u jendek od kanalizaciju.

    (7) detaljnije
  • Preletači

    Čatim ovej novine, buljim u ovaj televizor, i nema d'n a da ne pisuju i zboru od niki preletači. K'kvi su bre tija preletači? Ja znajem za golubi, al' ovoj čoveci, pa preletači, nes'm znaja.

    (3) detaljnije
  • L'ganje do moganje

    Dokle će bre da me l'žu a ja da ćutim? Ajd što me l'gaše tatko i majka, dok beo dite, toj razbiram. Toj je bilo za moje dobro. A i dite, k'ko dite, za č's ga zalažeš s's niko čibuče ali igračku. 

    detaljnije

Naši autori

Pronađite nas na: