Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:25, 5. 10. 2011.

Kolko košta medij?

Pre nekoliko dana pročitao sam izveštaj jednog državnog organa o pritiscima na medije, i još ne mogu da verujem da je takav dokument uopšte objavljen! Valjda zbog toga i niko nije čuo za to.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Meda

    13:50 // 6. 10. 2011.

    "Na kraju, ne mogu da se otmem utisku da živimo u "strogo kontrolisanim uslovima", kako god to tumačili."

    Ko je rodjen u Srbiji/Jugoslaviji, rodjen je sa tim utiskom, zar ne?
    Da li je ikada bilo drugacije?
    Bilo gde u svetu?
    Ikada?

  • catch me

    19:53 // 6. 10. 2011.

    to me kao sad nesto zacudilo?! ne!!! samo cinjenica da je neko skupio kohones i najzad rekao, sastavio izvestaj! a opet niko nista ne izvestava ili pak niko se ne usudjuje. kolko bese proslo? 11 godina? mozda ali unazad...

  • Filip

    21:00 // 6. 10. 2011.

    Zasto je ova vest manje vidljiva na naslovnoj od one da je neki svaba umro do vijagre u nekom motelu? Jel manje vazna? Ili je smatrate manje vaznom?

  • Hex

    22:38 // 6. 10. 2011.

    Izvini Pedja ali me stvarno zanima ko tebe plaća? Od nečega moraš da hraniš decu. Da li Južne V mogu da žive od reklame?
    Uvek je jedno pitanje (bile to JV, B92, RTS, partije): KO IMA KORIST OD TOGA.
    Ko Čedi plaća vile i džipove? Zasigurno onaj ko ima koristi od njega.
    Tako, kao što tebe neko plaća i kontroliše, tako i naša vlast plaća i kontroliše medije koje može. One koje ne može, njih SIGURNO plaća neka druga vlast.
    Ovo jeste strašno, čist matrix. Ako je takva situacija sa našim bednim medijima koje treba da isperu mozak relativno malom broju ljudu, šta se onda dešava sa CNN-om, BBC-om, DW itd. Da li ti smatraš da su oni slobodni, demokratski, istraživački?
    Na kraju ti znaš ko tebe plaća, ne znam samo znaš li zašto te plaća? Što se tiče tebe i JV ja lično sam prilično zadovoljan i čestitam ti na ovome što radiš, ali se ne zavaravam da ste savršeni čistunci. Da li je jedan podoban tekst na mesečnom ili godišnjem nivou dovoljan da držiš radno mesto.
    Hoćeš li da objaviš ov

    • Predrag Blagojevic

      00:21 // 7. 10. 2011.

      Južne vesti, koliko god to nekome čudno zvučalo, veliki deo prihoda ostvaruju upravo od reklama! Sa 200.000 poseta mesečno već odavno smo najčitaniji medij sa juga Srbije, računajući i sve štampane medije odavde.
      Naravno, veći deo prihoda dolazi od stranih donatora (USAD, IREX, UN, EU), odnosno projekata koji su u 90% slučajeva usmereni upravo ka borbi protiv korupcije.
      Ja stalno pričam da medij ne može da bude "nezavisan". Naravno da medij zavisi i to uvek od novca, samo je pitanje čijeg!
      Misliš da je moguće da budeš objektivan kada treba da pišeš o onima koji te plaćaju? Gradonačelnik, direktori javnih preduzeća i sl?
      Južne vesti, primera radi, od svih državnih institucija i javnih preduzeća u Nišu zarađuju UKUPNO 5.000 dinara mesečno.
      Na kraju, vidiš da je i tvoj komentar objavljen :)

    • Milovan

      09:32 // 7. 10. 2011.

      @Predrag Blagojevic:
      Pre par meseci je bilo i sličnih pritisaka na niške medije u kojima ih gradonačelnik Simonović mr Miloš "obaveštava" da sarađuju isključivo sa jednim većnikom a da "zaobilaze" direkciju za izgradnju i njenog izvršnog direkotora u širokom luku.. Tada nije bilo ovoliko pompe i tada se sve brzo zaboravilo.. Međutim sada imamo sličnu priču ali sasvim drugačiji novinarski epilog!?

    • Predrag Blagojevic

      09:52 // 7. 10. 2011.

      @Milovan - iskreno, prvi put cujem za takvo "obavestenje" gradonacelnika. Da li imate primerak toga da nam posaljete?

    • Milovan

      10:44 // 7. 10. 2011.

      http://www.danas.rs/danasrs/politika/pojasnjenje_ili_jednoumlje.56.html?news_id=211982

    • Predrag Blagojevic

      13:54 // 7. 10. 2011.

      @Milovan - Južne vesti nisu dobile takav dopis. Valjda je Gradonačelnik bio zadovoljan našim odabirom sagovornika :)
      Šalu na stranu, mislim da je Simonović odabrao pogrešan način da saopšti tu stvar.
      Stvari su zaista tragične. Konkretno, Direkcija za izgradnju treba da sprovodi odluke Skupštine grada, Veća, uprava za planiranje i komunalne delatnosti i sl, a ne da bude obrnuto.
      Mada, sličnu situaciju imamo i na državnom nivou, kad se ministar policije (izvršna vlast) slika jer su ljudi uhapšeni zbog korupcije i sl, a u stvari nalog za hapšenja izdaje sud (sudska vlast), pa je valjda logično da policija samo sprovede naređenje, a ne da razmišlja o tome.
      Ali, kao što sam već rekao, suštinski bi mi bilo neprihvatljivo da mi gradonačelnik kaže "u buduće nemoj ovog da pitaš, nego onog".

    • Milovan

      16:08 // 7. 10. 2011.

      @Predrag Blagojevic:
      Ako se ne varam Predraže ti si bio član OTPOR-a i uveren sam da ni u snu nisi očekivao da će 11 godina nakon 05. Oktobra na čelu našeg Grada biti Gradonačelnik koji aktivno uređuje medije u Nišu!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: