Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:14, 17. 1. 2012.

Grad je i dalje beze šerifa

Autor

Istoričar, pesnik i publicista

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić velikodušno je obećao krajem 2011.  da će Niš napokon dobiti šerifa. Valjda je i njemu postalo jasno da je previše bandi koje kruže oko grada spremajući se za upad i pljačku i ono malo stvari koje Nišlije imaju.

Da li zbog toga, da li mu je jedan od savetnika to šapnuo tek - ministar je obećao šerifa koga, još uvek, nije postavio da brine o opštem dobru i životima građana Niša.

Nišlije navikle na svakojake situacije sve češće počinju da veruju da, kada se malo bolje razmisli, taj šerif i nije toliko neophodan - jer da je toliko potreban, svakako bi bio postavljen, zna ministar šta radi. ''Ima u Nišu mnogo dobrih i kvalitetnih ljudi, koji mogu jednako dobro da rade kao da je tu načelnik'', siže je odgovora Nišlija koje sam čuo u anketi jedne niške televizije. Ispade da je grad kriv što je na raskrsnici, a poznato je da lopovi vole da pohode raskrsnice, te da bi bilo poželjnije premestiti ga nego insistirati na šerifu. Kakve sad više veze ima šerif - radije ćemo da uvezemo šerife iz susedne države da rade naš posao nego da insistiramo na onom jednom jedinom koji nikada neće biti postavljen.

A zaboravljamo da kuća koja nema domaćina neminovno teži ka urušavanju i tu pomoći nema. Sećam se, dok sam gledao kaubojske filmove, tamo je bivalo vrlo često da se narod, želeći da se što bolje osigura od mogućeg napada bandi i težnjom da grobaru zatvori radnju, organizuje i među sobom nađe nekog dovoljno hrabrog da se prihvati ovog posla. Taj pobedi sve barabe, odbrani grad i oženi lokalnu lepoticu.

Stoga bi ministru Dačiću bilo bolje da se mane pitanja ko će biti premijer u narednom sazivu Vlade Srbije nego da ovom gradu, najvećem i najbrojnijem ispod Dunava, napokon da šerifa kao što je i obećao i da u fotofinišu uozbilji stvari. Inače neka ne računa na niške glasove.

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Пера Ждера

    23:20 // 23. 1. 2012.

    Лепо је то што саветујеш министра и бринеш за његов резултат на следећим изборима... Само ко ти каже да ће иако пошаље шерифа да неко гласа за њега.

  • Snezana Jankovic

    22:13 // 20. 1. 2012.

    Ma kome nedostaje sef?Radnicima,izgrednicima,sigurno ne a gradjani su i onako navikli da uovom gradu nista ne fuknicionise onako kako bi trebalo.Odavno vlada sistem snadji se....

  • Milan

    13:02 // 20. 1. 2012.

    Kao macke nema, misevi kolo vode...
    Nacelnik je sto se tice kriminalaca potreban vise simbolicno, a sto se tice policajaca potreban je konkretno, da spreci bahatost, nerad i zloupotrebu u svojim redovima.
    To nece da uradi ni jedan "vrsioc duznosti" jel boze moj, on je tu samo "privremeno" i sto bi se sad zamerao odredjenim krugovima...
    Neizbor nacelnika pokazuje i nemoc lokalnih politicara da se dogovore, i da nametnu Beogradu resenje. Pokazuje nam da na vlasti nemamo ljude, nego poltrone...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: