Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:16, 25. 4. 2012.

Za koga glasamo na izborima?

Republička izborna komisija veoma ažurno je na svom sajtu objavljivala sve potvrđene izborne liste. Tako svi mogu videti raspored kandidata, njihova imena i prezimena, zanimanje i odakle su. Međutim, sa spiskova je uklonjen jedan veoma bitan podatak - ko je iz koje stranke.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • hm

    10:49 // 25. 4. 2012.

    Zar stvarno neko jos veruje da je bitno za koga se glasa!

    • Mionica milenica

      20:12 // 25. 4. 2012.

      Naravno da je bitno za koga glasamo....pa da bi posle mogli da one koje smo izglasali ako ne valjaju da možemo otvoreno da napadamo!
      I DA IH MENJAMO!

  • Dejan Đorđević

    11:39 // 25. 4. 2012.

    Aktuelni premijer Velike Britanije Dejvid Kameron dobio je ogroman broj glasova na poslednjim izborima jer je građanima obećao da će imati mogućnost da poslanicima daju otkaze. Naime, kada se poslanici biraju direktno, na ime, a građani glasaju za njih, to bi im dalo apsolutno pravo da ako su nezadovoljni radom pojedinih poslanika da ih opozovu. Ovo predstavlja jedno od najdemokratskijih pravila koje omogućava nekome ko je nekoga izabrao i da ga opozove.
    U centralnoj Srbiji glasamo za liste, nema većinskog izbornog sistema, dok građani Vojvodine biraju 60 poslanika po većinskom (na ime),a 60 poslanika po proporcionalnom sistemu. Kada bi i JUŽNA PRUGA birala poslanike po većinskom sistemu (na ime) mislim da nam naglašavanje ispred koje stranke je neko kandidat ne bi bilo bitno, već bi nam na prvom mestu bili to kakvog je kvaliteta kandidat. Ali do tada veoma je važno ko je ispred koje stranke kandidat i koje su sve stranke u koaliciji na pojedinim listama.

  • Nikola

    11:58 // 25. 4. 2012.

    Hvala na informaciji.

    Zakoni se pušu tako da rupe postoje, da bi oni koji nemaju obraz mogli da ih koriste.
    Videćemo ko se prodao nakon izbora.

    I ponovo, još jedna potvrda da smo na nacionalnom nivou stoka.

  • lolita

    15:09 // 25. 4. 2012.

    Ima na sajtu RIK - a, http://www.rik.parlament.gov.rs/latinica/propisi_frames.htm

    klikom na listu izlazi spisak sa imenima kandidata/kinja, zanimanjima, mestom na listi.

  • Milan petrovic

    16:42 // 25. 4. 2012.

    kom 1

    Sve je to lepo gospodine Blagojevicu, lepo primeceno i pohvala za skrenutu paznju.

    Ja ocekujem jednu ostru, vatrenu i bez dlake na jeziku kolumnu o jednom od najlosijih izbora na nasoj politickoj sceni od uvodjenja visestranacija! Treba raspaliti i reci narodu da su im politicari sramota iako narod to vec odlicno zna.
    Imamo DS koji vec ko papagaj i slepacki ponavlja tu ideju EU iako je sama EU dozivela mnoge transformacije i zaista pocinje da lici na jedan Veliko Nemacki projekt. I da udjemo tamo ..naravno pouceni istorijskim iskustvom ..nikad ne bi zadobili puno poverenje Nemacke. A zar nam je to i potrebno?
    Imamo Tomu koji nema kadar i ljude da iznesre drzavu na pravi put.. iako ja licno cenim fleksibilnost u politici i to sto je "nekad pricao" sad drugo to nije vazno.. stvari se menjaju i treba podrzati ..samo je pitanje ..S KIM ces Tomo da menjas Srbiju? Ko su ti ljudi?

  • Milan petrovic

    16:50 // 25. 4. 2012.

    kom 2
    LDP - no comment..partija mozda dobra iskljucivo za BG i krug dvojke.. cak ne ni za predgradja Beograda a kamoli za Srbiju.. partija koja ne poznaje srpsku realnost i pitanje da li je srpska realnost iskreno zanima..
    URS - jedna u nizu kompromitacija ideja.. sad ce da ogade narodu ideju decentralizacije jer je koriste za glasove.. sramota!
    Dveri-trenutno bleda na politickoj sceni bez snaznih licnosti ali mozda u perspektivi nosi potencijal svojom ideologijom.. jer zaista nama treba zdrava porodica i ocuvanje i vracanje nekih vrednosti u ova nemirna vremena gde beda i siromastvo prete da pojedu svaki preostali moral .
    SPS i ostala bagra..naravno no comment.. Dacic je tragikomika.. mesavina levice i desnice od koje se dobija mucnina i vrtoglavica..
    SRS - putujuci cirkus.. Montija Pajtona.. ko i SPO u preokretu ..
    Visnjic i REformisti - porodicni klan bez zdrave demokratske unutrasnje dinamike..svidja mi se sto je lokalna stranka..ali moraju da shvate da je Nis grad a ne pleme..

    • petrovic

      19:19 // 25. 4. 2012.

      ako vam nijedna od 14 opcija za glasanje ne odgovara sta vi trazite u srbiji? a da, u drugoj drzavi necete doboti toliku platu koju sad imate... lako je vama da pricate sa tolikim novcem...

    • Marko Velickovic

      20:11 // 25. 4. 2012.

      Jedini potencijal koji Dveri nose sa sobom je potencijal za povratak ljudi u pecinsko doba.

    • Milan petrovic

      00:47 // 26. 4. 2012.

      @petrovic

      prezimenjace ..stranacki potrcko.. mani da podjebavas ovaj narod i smejes mu se u lice.. naravno da nema za koga da se glasa.. budi frajer pa bar reci iz koje si partije.. nemoj da se ljigavo krijes tim neutralnim komentarima..

    • petrovic

      15:33 // 26. 4. 2012.

      nisam clan nijedne partije, ali mozda bih i pricao kao vi da imam vise od 100000 din platu kao sto vi imate prezimenjace... ne lici vam da vredjate ljude ili se tako ponasa onaj k'o je "azdisao" sa tolikom platom...
      p.s. ja vas nisam vredjao niti sa vas sad uvredio... a vi me samo vredjajte, dzaba vama dr ispred imena...

    • petrovic

      20:01 // 26. 4. 2012.

      samo ti vredjaj, lako je tebi, ti primas 100000 platu pa i vise pa mozes da vredjas, more...

    • Milan petrovic

      12:42 // 27. 4. 2012.

      @petrovic

      Koja bre plata od 100 000?!

      kakav dr? Jel nisi pomesao nesto prezimenjace?

  • M@T@

    17:58 // 25. 4. 2012.

    Najiskrenije, ako napredna stranka ne pobedi, nista se promeniti nece.

  • Sreten Ranđelović

    23:32 // 25. 4. 2012.

    Tadić nije nikav patriota i za vreme svog mantata nije ništa uradio, niti ispunio obećenja u predhodnom mandatu. Nedavno je izjavio za novine BLIC, da ako dođe opet za Presednika Srbije, Vojvodini će dati veliku Automiju. To po mom znaći odskoćna daska da se i Vojvodina odvoji od Srbije. Komu napamet padne za takvog čoveka glasati. On je čovek EU i Amerike, koja je Srbiju razrušila kontaminirala sa bombama i raketam punjene sa nisko radioaktivnim Uranom, i uzela Kosovo i Metohiju. Zato na izbore 6. Maja glasajte za Komunističku partiju koju vodi Titov unuk Josip(Joško) Broz. Na glasačkom listiću zaikružite BROJ 17, i sigurno se nećete razočarati. Jedino je KP sposobna da Srbiju reši iz bede i sironaštva, a Đacima i Studentima vrati dostojasrvo, omogući bezplatno školovanje, studiranj i socijalno osiguranje. Otvoriti nova radna mesta a radnicima i seljacima omogućiti da žive od svog rada i da ih kapitalisti ne iskorišćavaju i maltretiraju, za mizerne plate.

  • Miroslav Kobac

    00:37 // 26. 4. 2012.

    Za DS :)

  • Dragan Marinković

    10:06 // 26. 4. 2012.

    http://draganmarinkovic.com/?p=371

  • Sasa Vasilic

    12:36 // 26. 4. 2012.

    pozdravljam sve koji se u juznim vestima potpisuju punim imenom i prezimenom,pa ma kakav stav imali i iznosili ga!pseudonimi,nadimci,nekakve brojke i slova govore o kukavicama,malogradjanima i marginalcima i ,nazalost,takvih je vise!

  • Danko

    22:52 // 29. 4. 2012.

    Za koga glasamo na izborima?
    KO I UVEK ZA PARTIJU,ZA TITA,ZA PROVERENE I OD STRANE DB POVERENE-ODOBRENE!
    Mozda i za sebe jednog dana,ako budem KADAR da postanem partijski KADAR.

  • Револуција

    11:56 // 4. 5. 2012.

    Зна се унапред ко побеђује на изборима... По статистици која тренутно стоји Београд ће имати око 110 посланика!!!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: