Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:06, 6. 3. 2018.

Provincijo, ti si kriva što me žena ostavila

Autor

Saradnik Južnih vesti.

Sudbo kleta. Nije li to vladajuća fela pobedila u Beogradu? Uglađeni, uparađeni i sa svim zubima, obrazovani i začešljani na levo, sa mirisnim uljem u kosi i bradom štucovanom kod Karla Zagorca izglasali SNS? Nemoguće.

I ovaj put Beograd je, kao i na vremenskoj prognozi, za razliku od Srbije, imao svoje lokalne izbore. Na stranu to što su naprednjaci pobedili u Sevojnu, Boru i Aranđelovcu.

Izgleda da su naprednjaci “razvalili” i u Beogradu, ostavivši dvadeset lista ispod cenzusa. Ovaj put, na stranu i to što su okupirali nacionalne frekvencije, a crnokošuljaše rasporedili na udarne tačke da umesto šmajserima, prete spiskovima. Sve to na stranu.

Intelektualni i elitni Beograd, koji je za sve nedaće što su ovih godina snašle Srbiju, izgovore za neuspehe tražio među nepismenom rajom iz ostatka Srbije, ovih je dana pokazao da ništa manje ne zaostaje. Dozvolite da se ispravim. Dokazao da ništa manje ne “napreduje”.

Čini se da se dorćolska, savamalska i vračarska manguparija, u subotu nakon speed večeri, previše zavozala na afteru, pa ih za izbore nije bilo mnogo briga. Matori, uhvatila ta nedeljna depra.

Nego, ovaj put, “krezuba Srbija” neće moći da se okrivi za ogromni neuspeh opozicije i još sramniju neizlaznost, koja jedva da prelazi polovinu upisanog biračkog tela.

Ako izuzmemo one dobrovoljce što su u predizbornoj najezdi svedočili Trećoj seobi Srbalja, a definišu i novi termin – izborna migracija, biće da je Beograd o svojoj naprednoj sudbini odlučio sam, oteravši oslobodioce na manje od 4%.

Ne znam da li će se hipsterska partijaška omladina, prepustiti podvizavanju, radeći krosfit burpije u svetogorskim ćelijama, poput mladog Rastka iz serije “Nemanjića” da okaje svoje grehe, ili će nastaviti da provinciju krive i onda kada im zbog ekstazija omane erekcija.

Nisam više siguran ni u to da se međ beogradskim vilicama ne nalazi neka pokvarena šestica što smrdi na potkupljivost i ucenjenost. Njih, cirka hiljadu, potvrdilo je to u dnevnim listovima, a za ostale ne mogu da garantujem.

Ovaj put, sudeći po izbornim rezultatima, mogu jedino da zaključim da je mazohizam prisutan u svim krajevima Srbije, i da za razliku od kiše i snega, vlada još dugo neće padati ni u Beogradu niti širom Srbije.

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar hristov

    21:47 // 14. 3. 2018.

    Mene brinu onih pa skoro 48%gradjana Beograda koji ili su neutralni ili Vucicevi ili.....pa smo onda taoci izbornih zakona....pa kakva je to vecina zbog koje treba da trpimo zulume i ponizavanje svemocnog firera koji se ,,kandidiovao,, ili nije za firera Bgd i koji sa narodnim parama zajedno sa zutim Vesicem i onim Malim pa skoro 3 meseca kao da su ziveli u RTS,pinku....amin..

  • Dragan Šabac

    08:53 // 9. 3. 2018.

    Dokle god opozicija ide u izbore sa mržnjom prema trenutno vladajućoj garnituri, a bez ikakvog plana i predloga za budući rad, dotle će biti unižena opozicija. Uzgred opterećeni smo "balkanskim špijunom".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: