Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:59, 29. 3. 2011.

Osmeh za dobro jutro

Baka Milena
Baka Milena na svom radnom mestu
Autor

Jedan od osnivača i direktor Južnih vesti. U slobodno vreme posvećen detoksikaciji i inspiraciji.

Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.

Ponesen velikim interesovanjem koje je propratilo moj prethodni tekst o bureku kod Mićka, rešio sam da se prihvatim srodne teme :)

Šalu na stranu, u komentarima je bilo nekoliko predloga za zamenu „buregdžijske institucije“ što je bila mrva prekretnica, odnosno jedan od razloga koji me je doveo do baka Milene.

Buregdžinica preko puta Bulevarske pijace, u prolazu, čije ime nisam zapamtio iako skoro svakog jutra svraćam, je mesto koje svakog jutra izmami osmeh na lice.

Burek je dobar, ima nekoliko vrsta pita i gibanica koje su više nego odlične, zaplanjski jogurt, itd.

Sve to mene što bi Balašević rekao „nije taklo“, već harizma i pozitivna energija kojom baka Milena već u 6 ujutru obasipa mušterije.

Da se razumemo, ja nisam mušterija u 6 ujutru, ali sam siguran da među vama ima ranoranilaca, pa to možete da potvrdite ili opovrgnete :)

„Dušo, srećo, mila“ i slične reči od kojih se nekima diže kosa na glavi jer ih asociraju na babe, tetke i strine koje su ih maltretirale kad god bi, iz pitaj Boga odakle, svratile na rođendansku proslavu, svakog jutra u pekari odišu prostom porodičnom prijatnošću.

Prvi put mi u pekari porodične slike sa unucima i unukama deluju prijatno i smisleno.

Ta žena iskreno ulepšava svakome jutro i dan, jer nema mušterije koja ostaje ravnodušna prema njoj, bilo da je dežurni „klošar“ iz parka ili neka gradska „faca“.

Baka Milena je za mene pravi junak svakog jutra, i čovek koji me tera da punim plućima udahnem svako jutro i novi dan.

A burek, gibanica, pita i zapljanjski jogurt, oni su tu tek onako, da se ne „ispustim“ :)

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • compa

    20:45 // 16. 12. 2011.

    E, ja sam tamo kupovao burek stalno. Al baba ne izdaje fiskalne racune. S druge strane smarala me pricom kako je dosla iz zaplanja pre 20 god., a sad ima sina doktora, koji nigde ne radi. Pa kad bi placala porez, mozda bi se i otvorilo neko mesto za njega. Takvi ljudi su unistili srednju klasu u Srbiji i zato smo tu de jesmo. Juce su prvi put videli asfalt, a sad su carevi.

  • Bojana

    08:13 // 15. 4. 2011.

    @Juznoprugas
    Teta Milena ima buregdzinicu u pasazu kad krenes od zone tri prema parku sv. Save pa prodjes pored onih kineskih radnji i dragstora ,skrenes levo i u pasazu je nasmejana Milena . Nadam se da sam dobro objasnila posto nisam dugo u Nisu :)))

  • Јужнопругаш

    20:37 // 10. 4. 2011.

    Радим у Зони III и молио бих да неко напише која је ово бурегџиница! Преко пута булеварске пијаце, а истом низу са Зоном III постоје четири пекаре - ни у једној од њих нисам видео баба Милену. Такође, оно што ове пекаре продају није бурек, него картон са сиром (или луком и сојом, зависи шта више волите). ХТЕО БИХ ДА У ОВОМ ГРАДУ НАЂЕМ БУРЕК КАКВ САМ ЈЕО ПРЕ СКОРО ТРИДЕСТЕ ГОДИНА ДОК САМ ИШАО У ОСНОВНУ ШКОЛУ, А НЕ ОВО ШТО НАМ, СЛОБОДНО МОГУ ДА КАЖЕМ, "ПЕКАРСКА МАФИЈА" СЕРВИРА! Молим вас помозите ми у томе!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: