Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:17, 13. 1. 2017.

Ni 5 minuta, ni 30 sekundi, ni sekund!

“Samo da skoknem” parkiranje je navika nesavesnih vozača da na kolovozu, često tik iza znaka za zabranjeno zaustavljanje, ostave kola, uključe sva četiri migavca, kako bi “samo skoknuli” do dragstora, pekare, kladionice, banke ili apoteke. Da problem bude veći, ovo se dešava najviše upravo u najprometnijim ulicama grada.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Mile

    17:10 // 13. 1. 2017.

    Selektivno ili ne, napravio si prekršaj. Ovim člankom samo stavljaš do znanja da kao i svi Srbi tražiš izgovor za svoju krivicu.
    Na drugoj strani slažem se da ne bi trebalo dozvoliti zaustavljanje.

    • sleepwalker

      17:48 // 13. 1. 2017.

      Mislim da je prilično jasno iz teksta da je svestan svog prekršaja i da ne traži izgovor već iznosi činjenično stanje.

    • Miloš Bošković

      19:26 // 13. 1. 2017.

      Taman posla. Za deset dana ću se uredno pojaviti na sudu, a onda ću, po svemu sudeći, platiti i kaznu od nekih 10-15 hiljada dinara.

    • Zoran

      20:48 // 13. 1. 2017.

      Zašto je to prekršaj ako je morao da zaobiđe parkirani automobil? Zakon kaže da mora da ide uz desnu ivicu, ali i da ima pravo da zaobiđe ako je to potrebno. Šta onda biciklista treba sa uradi kada vidi tako parkiran automobil?

    • BarcaS

      22:47 // 13. 1. 2017.

      Ne znam da li si upoznat sa pojmom Iznuđeni prekršaj. To je ono kad si primoran da napraviš prekršaj zbog saobraćajnih uslova. Zamisli eto raskrsnicu kod pozorišta i vozilo koje je prvo u koloni za levo se pokvari ili dođe do sudara. Da li misliš da se to rešava tako što će da ostalih 200 njih iza koji su tu ili naiđu da čekaju da se vozilo/a sklone ili će ih obići sa desne strane i skrenuti ulevo

    • nenad 2008

      21:46 // 14. 1. 2017.

      Mile, znači li Vam šta "crvena" brojka 52, u donjem desnom uglu ? Danas je subota 21č i 45min.

  • Dragan

    15:56 // 14. 1. 2017.

    Zašto saobraćajna policija ne radi svoj posao za koji primaju platu? Da budu prisutni u vremenu od 14 do 16h na svim prometnim ulicama i da kažnjavaju takve nesavesne vozače? Za 3 dana njihovog rada problem rešen.... Ali da ne okreću glavu, kao **ne vide** auto na 3m od njega, nego da rade svoj posao.

    • vladimir

      20:35 // 15. 1. 2017.

      Pa okrenu glavu zato sto im je: rodjak,prijatelj a u vecini slucajeva kolega koji je stavio šapku na šoferšajbni...muka mi je od toga...

  • Zivkovic Bratislav

    09:22 // 26. 1. 2017.

    Ma ovaj grad nece biti grad dok ne regulise saobracaj.Haos u regulacij,nema jednosmernih ulica,jos uvek koristimo precice po ulicama,dzaba kruzni tokovi.Nis je grad u ravnici a nigde biciklistickih staza.DZaba ti kaciga kada nemas trasu,ona te stiti od pada a ne od loseg saobracaja.Svoje slabosti ova zemlja prebaci na gradjanina pa tako umesto da resi saobracaj donosi besmislene zakone da kazne.

    • Miki

      16:09 // 13. 1. 2018.

      Saobracaj je regulisan, zakoni se ne postuju. Tu nema pomoci bar u sledecih 50 godina. To je mentalitet. Svi prodali njive da kupe stanove, ali nisu dosli da poprime kulturu grada vec da nametnu svoju nekulturu.

  • Blackburn

    06:52 // 14. 1. 2017.

    Hteo bih da upotpunim ova Miloseva zapazanja,sto se tice poteza -Crveni Pevac ka Klinickom centru-:
    Opsti haos u ostavljanju vozila,zbog bankomata.Ostavljaju se vozila nasred ulice,blokira se cela jedna traka,blokiraju se propisno parkirana vozila,pa ljudi ne mogu da izadju,nikoga nije briga zbog blizine lutkarskog pozorista i prisustva dece,SAOBRACAJNE POLICIJE a ni"REJONCA" nigde!Haos!

  • QGO

    08:24 // 14. 1. 2017.

    Potpisujem svaku rec iz teksta!

  • Pitam

    09:33 // 1. 2. 2017.

    Jel neko uopste smatra za prekrsaj kad domacini koji u kucama imaju garaze i velika dvorista oko kuce, ipak ostavljaju vozila da ceo dan sede na ulici, i tek ih uvece parkiraju u svoje dvoriste da ih neko ne bi ostetio.

  • Alex

    23:10 // 13. 1. 2017.

    I mene bas interesuje sta bi u toj situaciji biciklista trebalo da uradi da bi sve bilo po propisu... Nadam se da je i pesak dobio prekrsajnu prijavu zbog prelazenja van pesackog prelaza. Neki pesaci se ponasaju tako bahato i nerazumno, potpuno nesvesni da i oni svojim neogovornim ponasanjem mogu da ugroze saobracaj. Nazalost, i medju pesacima kao i medju vozacima ima veoma nesavesnih pojedinaca.

    • Miloš Bošković

      11:07 // 14. 1. 2017.

      Pešak je dobio krivičnu prijavu, takođe će na sud, ali će verovatno proći samo sa opomenom, bez novčane kazne. Sa druge strane, ja sigurno dobijam novčanu kaznu.

  • Ciceron Zaplanjsky

    07:46 // 25. 1. 2017.

    Mladiću, samo napred, kada budeš napunio 50 godina života OVDE, shvatićeš mnogo toga.

  • Milena

    09:48 // 3. 11. 2019.

    Nije problem samo nepropisno zaustavljanje na kolovozu, nego i parkiranje na trotoaru gde nije predvidjeno parking mesto, pa tako ja sa malom bebom u kolicima cesto moram da izadjem na kolovoz da bih isti auto zaobisla... ima i mnogo biciklista koji voze po trotoaru velikom brzinom, tako da se sa malom bebom ne osecam bezbedno ni na trotoaru.

  • KolegaSaFakulteta

    13:15 // 16. 2. 2017.

    Niš nije Kopenhagen ili Amsterdam, već selendra gde prosečan malograđanin pali auto da bi u ćevabdžinici udaljenoj 500m kupio pljesku. Prosečan Nišlija najviše voli da parkira na pešačkom prelazu, autobuskom stajalištu ili trotoaru ali samo ako između trotoara i ulice postoji onaj blatnjavi deo gde je nekad bila trava. Nema te kacige koja će nas spasiti, dragi kolega.

    • Miloš Bošković

      23:48 // 28. 4. 2017.

      Sve to nije izgovor da ne pokušamo da sistem dovedemo u red. Ako ćemo da živimo sa stavom "ovde ništa ne valja i nikada neće biti bolje", onda najbolje da se odmah svi kolektivno odselimo u Nemačku.
      Ja ne želim u Nemačku.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: