Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Predrag Blagojević

Novinar

Jedan od osnivača "Južnih vesti"

@pblagojevic

  • Uzmite sebi a ne nama

    Hoće li u ovoj zemlji neko ikada da odgovara za svoj nerad ili loše obavljen posao, a da pri tom radi u držanoj firmi ili instituciji?

    (19) detaljnije
  • Ode i "Oficirski dom"

    Odluka Grada da Oficirski dom da u zakup kroz licitaciju, znači da bi Niš unutar još jednog istorijskog spomenika mogao da dobije kafanu!

    (20) detaljnije
  • "Hoćemo veće plate!"

    - Hoću da mi kupiš ovu igračku! - Sine, to je mnogo skupo, nemamo toliko para. - Ali, tata, ja hoću, hoću, hoću!  Ovako se ponašao moj sin kad je imao 3 godine. Jel samo mene ponašanje prosvetara, policije i ostatka javnog sektora podseća na trogodišnje dete?

    (68) detaljnije
  • Decentralizacija centra

    Sva pozorišta su u centru. Sve galerije su u centru. Svi bioskopi (koji su nekada radili) su u centru. Svi trižni centri su u centru. Čemu služi ostatak grada, da bude spavaona gde će građani da provode vreme u u pauzi između života u centru grada?

    (9) detaljnije
  • Daj ličnu kartu!

    Osim što oni koji zakone sprovode često sebe vide kao nekog ko je valjda iznad tih zakona i sami građani ne poznaju dovoljno svoja prava i često trpe samovolju gore pomenutih. Jedan od primera sa kojim sam se susreo pre par dana je obaveza nošenja lične karte.

    (9) detaljnije
  • Niški Robin Hud

    Robin Hud je krao od bogatih i davao sirotinji. Superhik je krao od siromašnih da bi davao bogatima. Od koga krade i kome daje niški super-junak i šta kaže zakon?

    (10) detaljnije
  • Dokle više da se brukamo

    Otkrivanje statue Šabana Bajramovića je slika koju će preneti sve veće svetske novinske agencije i samo bi trebalo da se zapitamo kakvu poruku šaljemo tom svetu ako spomenik bude otkriven na kamionu.

    (13) detaljnije
  • Čije su naše pare?

    Pogledajte vest o ostavci visokog službenika britanske Vlade, jer je zakupljeni stan u Londonu plaćao, pazi sad, "novcem poreskih obveznika". Jel Britanac troši iste pare ko i ovi naši u Srbiji? Naravno, samo se to kod njih zove "novac građana" a kod nas "državni novac".

    (6) detaljnije
  • Baltička legenda

    Prošlog maja sam, na poziv Evropske komisije, bio u Estoniji. Evropljani su želeli da novinarima iz 6 zemalja Balkana pokažu kako izgleda zemlja koja je nepunih pet godina bila član Evropske unije. Danas, kada se sastanemo na nekom porodičnom skupu, moj otac uvek u superlativu govori o Nemcima i nemačkoj disciplini, a ja o Estoniji i njihovom, iz mog ugla neshvatljivom napretku.

    (6) detaljnije
  • Magija istakanja goriva

    Nekoliko sati pred najavljeno poskupljenje goriva, u Nišu nije bilo moguće napuniti rezervoar jer su sve pumpe "istakale gorivo". Iako cisterne nigde na vidiku, par minuta posle ponoći na magičan način istakanje je završeno a građani su mogli ponogo da kupe gorivo. Naravno, po novoj, većoj ceni.

    (3) detaljnije

Naši autori

Pronađite nas na: