Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:02, 7. 9. 2018.

Druže Dare...

Poštovani gospodine Bulatoviću,

U neku ruku mi je i žao što nismo uspeli da u komunikaciji omogućimo ovakav način intimnog oslovljavanja poput onog u TV nastupu novopostavljenog direktora Narodnog pozorišta u Nišu kada je pričao o vašim zajedničkim idejama o unapređenju rada ove usnule kulturne institucije.

Ne znam kako ste za ovoliko kratko vreme stvorili tako prisan odnos ili je to novi kod oslovljavanja u partiji kojoj obojica pripadate. Dare i Spale.

Meni pomalo to zvuči partizanski. Nadimci koji simbolišu obostrano divljenje iskazano u borbi za novo i bolje sutra u pozorištu.

Ali na osnovu Spaletovog inervjua u Južnim vestima (15 minuta sa...) i press konferencije u holu pozorišta, imam utisak da ste popili bajatu tabletu za podizanje raspoloženja i ushićenja po pitanju "novog doba“ cvetanja pozorišta. Te naslove koje je Spale prosuo poput latica cveća na putu kojim ce pozorište krenuti u bolje (malo) sutra smo slušali i od predhodno postavljenog studenta.

Priča o novom festivalu pozorišta sa Raskrsnice Balkana (za koju ste kao Vi više zaslužni od njega = poltronstvo) odavno postoji i dešavala se, ali sa drugačijim orginalom potpisa. I zvala se GLUMBAL. Nemojte da prepisujete. Doći će vreme da to bude kažnjivo.

Priča o poeziji ponedeljkom na "daskama pozorišta“ je patent gospodina Siniše Stamenkovića iz Niša (poznati slikar) koji je pozorištu i dostavio scenario projekta koji je realizovan. Doduše Spale je unapredio projekat trijumfalnim saopštavanjem da će to PRENOSITI RADIO BEOGRAD! Na kojoj talasnoj i telesnoj dužini to beše? Kakva genijalna inovativnost! Ne znam kome izboru ću se opredeliti - da sedim uz radio i slušam u tami sobe ili dotrčim u prepuno pozorište.

Subotom DUO DRAME. Neka se raspita kako su prošli sa tom pozorišnom formom glumci iz domaćeg ansambla. A i gostujući tezgaroši.

Hoće li neko gospodinu Spaletu objasniti da ovo nije, gde ste ga postavili, nikakav Dom kulture iz Donjeg Crnuća ili Šiljegovca! Ili Bivolja kod Kruševca.

Njegova uloga prosvetitelja ove naše sredine, kako je on shvata i plasira, je iz vekova koji su odavno iza svega. Ubacite ga što pre u vremensku mašinu ne bi li zalutao poput junaka iz kultnog francuskog filma POSETIOCI. To što su ga proterali sa mesta dramaturga iz Narodnog pozorišta u Beogradu posle samo šest meseci je dobro. Mislim za to pozorište.

A što ga takvog nisu ostavili u Kruševačkom pozorištu (odakle je) - nije dobro. Za Narodno pozorište u Nišu. Ne bih da citiram šta je sve objavljeno o njemu u agencijama Tanjug i B92. Bilo bi previše.

U emisiji "15 minuta“ usudio se da pomene i predstavu Olivera Frljića kao mogućnost dovođenja u Niš. Na press konferenciji u pozorištu dan kasnije ni reč o tome.

DISCIPLINOVANJE POČINJE.

Inače će Dare primeniti omiljenu teoriju Ćezara Lombrozoa.

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • vajs

    19:29 // 21. 9. 2018.

    covek kritikuje radio - a nekad mu je to bio posao za hleb... svasta, bolje da cuti, a tekst dva minus...kako sa fakultetom zastite na celo pozorista - to je kao stomatolog u veterinaskoj stanici, kao biblotekar u vatrogasnom odredu... e covece imas dovoljno godina da se ne blamiras...

  • Срба

    04:26 // 16. 9. 2018.

    Шта је, Мико? И даље ти кисело грожђе?!? Да су те одбили за место противпожарног интенданта (са дипломом заштите на раду), па да те и разумемо. Овако......

  • Oscar Pitagor

    19:37 // 13. 9. 2018.

    Нормално би било да зрели људи праве паре у неком реалном сектору. И за себе и за друге. А они маштају и свађају се око буџетских цуцли?

    Преостала омладино: Карте у једном правцу под хитно! Превише је маторaца који вам нису ништа пружили али су гладни вашег зноја.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: