Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:06, 31. 7. 2020.

K'ko je Niš stanuja varoš od milion duše

Autor

Košarkaški trener u penziji.

Ovija dni ideše golemo zborenje po niški sokaci. Svi se pituju, koga li će Beligrađani da turu za gradonačelnika na naš si Niš. Takoj si je bilo od kralja Milana pa na ovam.

Koj ne pituje nas Nišlije," briči li se vladika." Beligrađani poubavo znaju od nas, koj je k'k'v po Niš. Koj je krotak k'ko jagnje, koj je umiljat k'ko mače, koj će gi sluša i koj će gi se klanja.

Epa, ako ni ne davaju da si sami biramo gradonačelnika, mi će si napraimo glasanje, onakoj za naš račun. Izbori će se vikaju:

Čik potrefi koga će ni turu za gradonačelnika.

Dobro de, i mi si ubavo znajemo, da se s's ovoj glasanje, s'lte l'žemo al' iskamo bre, da i mi osetimo što je toj demokratija i što je toj merak na demokratiju.

Pred izbori, lepotinja i ubavinja, k'ko u staru Grčku, k'd su izmisleli tuj demokratiju. Opozicija i pozicija k'ko braća, č's po č's pa se celivaju, istin preko maske, al' toj je zbog koronu a ne zbog lošu premislu.

Tanja Fajon, iz golemu i mlogo godine staru državu, blagosilja ovakvi izbori. Amerikanci, Rusi i Kinezi napraili konsenzus za Niš. Amerikanci iskaju da gi ispratimo mustru od ovakvi izbori da, tam najesen, pa pobedi Tramp.

I takoj uz božju pomoć počeše izbori. Lele majke k'd navališe Nišlije, k'ko penzioneri na pilećo meso u Lidl. Glasanje do moganje. Ono istin je, od tolki pametni, učovni i ubavi čoveci, mlogo je teško da izabereš s'lte jednog.

Ako biram po pamet uzeja bi ovog, ako biram po učovnos' i čkolje uzeja bi onog drugog a ako biram po lepotinju i ubavinju uzeja bi ovuj treću. Ja sam za toj braćo Nišlije, da se naprai" triumvirat". K'd je tak'v vlas' bija i u stari Rim, što da ne bidne i kude nas u Niš. Cela Jevropa će ni zavidi. Već vidim pisuvanja po belosvetske novine:

U carskii grad Niš triumvirat došeja na vlas.

Vikaju, da je toj k'd barabar vladaju trojica, mlogo ubava rabota i da se tuj mož' izrodi svakakva lepotinja i ubavinja i za varoš i za vlas'.

Glasaju li Nišlije glasaju, a kompjuktor, broji li broji, krči, puši se, čur iz njeg poče iskača, krklja al' broji. I sve takoj dok ne izbroji 500.000 glasa. Toj izbroji i crče. Vidiš li pobratime, i skalamerije imaju dušu, i one teško iskačaju na kraj s's ovuj demokratiju.

Kompjuktor crče, izbori se prekinuše i nadokrajke gi poništiše.

Izbori propadoše, a ja si mislim ništo na ovaj moj pamet, a bre, odokle najed'nput tol'ke Nišlije? K'd se tolko zapatiše? Kude su do s'g bili? I kol'ko gi ima na ovaj beli svet?

L'žu Prečani da je Novi Sad pogolem od nas i da ne ima s'lte 250 iljade. Eve, neću bidnem ljenj, pa ću vi za č's , mako s's kompjuktor a poviše s's prsti izračunjam kol'ko ne ima po Niš.

Elem, 500.000 je iskočilo na izbori. A ubavo se znaje da kude nas u Niš s'lte polovin Nišlije glasaju na izbori, toj iskača da imamo još 500.000 Nišlije što su ostanuli dom . Ako s'g uzmemo onuj matematiku, k'ko vlas' k'd računja ras' na BDP, pa soberemo 500.000 i 500. 000, iskača da Niš ima tačno milion duše. Ako bidne još niko glasanje, će preripimo i Beligrađani.

Takoj ti je toj moj pobratime, ne dočeka triumvirat al' dočeka da vidim k'ko Niš stanu varoš od milion duše.

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Каурин

    22:48 // 9. 8. 2020.

    Свака част за текст.
    Још се једино на југу Србије дешава захебанција на сопствени рачун. По мом дубоком уверењу то означава величину друштва, баш као и величину (да не кажем јад) оног друштва који то ради на рачун другог!
    Капа до пода за аутора...

  • Vladimir Markovic

    14:41 // 31. 7. 2020.

    Zabavan tekst, nema sta. Medjutim, sve dok je sprdanje reakcija na razaranje institucija, i sledeci izbori ce biti ovakvi. Sa ovakvim Nislijama su oni prezadovoljni. Bez uvrede, ovo nije nista licno. Srdacan pozdrav.

    • Zoki ajduk

      11:45 // 1. 8. 2020.

      Nišlije su takvi kakvi su, izbori su spram njih. Šta je to što treba da se promeni, narod?
      Mnogo je pametnije, ko nije za ovde da si ide, ovde se narod ne može promeniti.

  • Čudesni dribling

    12:48 // 31. 7. 2020.

    Šoljćaj se ti s tuj temu, al mnozina si pobeže iz selo u varoš, u Niš nas možda i ima pesto iljade. Sg važi ona: bolje bidnem dzdnji u varoš nego prv u selo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: