Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:41, 15. 12. 2014.

Pijaca tajni

Pescanik.jpg
Autor

Kultna emisija građanske Srbije.

www.pescanik.net

Jučerašnja izjava državnog sekretara u Ministarstvu privrede podsetila me je na doba komunizma kada je bio popularan aforizam "statistika naša dika, što poželiš to naslika".

Naime, sekretar je rekao kako po poslednjim statističkim podacima stopa nezaposlenosti u Srbiji je pala ispod 20%.

Taj neverovatan pad nezaposlenosti on objašnjava usvajanjem Zakona o radu i Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, a narednih meseci će biti još bolje, reče sekretar, jer se očekuje mnogo od pokretanja proizvodnje u Industrijskom kombinatu "Guča".

Do pre neki mesec stopa nezaposlenosti je bila 25% - 26%, najveća u Evropi, a život ti nekako govori da je mogla u međuvremenu samo da poraste.

Ali neko se setio da je Aleksandar Vučić u predizbornoj kampanji obećao lepu, okruglu cifru 20 i sada, pred kraj godine, valja podatke nekako naštimovati.

Podaci će biti još bolji kada se država, navodno, bude povukla iz vlasništva nad medijima i kada ih pokupuju ljudi koji se već javljaju na tendere, kao izvesni dvadesesetsedmogodišnji biznismen iz Vojvodine, do skoro poslanik Treće Srbije, koji želi da kupi sve vojvođanske medije.

Ako je Evropska unija zapela da se država povuče iz medija, nema problema, to može lako da se sredi.

Naša partijska braća skinu partijske značke i preko noći postanu uspešni biznismeni koji u medijima vide ne samo šansu za sticanje ogromnog profita, nego i priliku da prave kvalitetan informativni program, oslobođen cenzure i političkog uticaja.

Za Peščanik o medijima govore Snježana Milivojević, profesorka Fakulteta za političke nauke i dramski pisac Biljana Srbljanović.

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: