Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:05, 19. 2. 2020.

DB i AV - niški mit o zlatnom teletu

DB
DB kao AV; foto: printscreen
Autor

Urednik informativnog sadržaja Južnih vesti.

Dobitnik nagrade "Slađana Veljković" za uređivački rad.

Nema uticajnog političara koji danas nije na društvenim mrežama. Posebno na Tviteru gde se, za razliku od drugih mreža, najčešće vode političke diskusije i obrađuju slične teme.

To je shvatio i gradonačelnik Niša Darko Bulatović i već dugo je tamo. Svaka čast.

Generalno, SNS dosta ulaže u digitalnu promociju stranke i prikupljanje glasova na netu. Tako su, između ostalog, i napravili prevagu u odnosu na Demokratsku stranku 2012. godine - jačom internet kampanjom.

Koliko su ozbiljni dovoljno govore botovi, danonoćno organizovano komentarisanje i plaćeni promo materijal na društvenim mrežama.

Ne zaostaje ni niški gradonačelnik. Neko mu, čini se, redovno piše tvitove. Nadamo se samo ne iz EPS-a ili nekog drugog preduzeća. I ne u radno vreme. Taj neko povremeno doda i DB - to internet jezikom znači da je baš to napisano rekao Bulatović ili je on sam čak to i napisao.

unnamed Inicijali kao zaštitni znak; foto: logoSada su otišli i korak dalje, pa su počeli da postavljaju ilustracije, neku vrstu infografika kojima prikazuju uspehe Bulatovića na čelu Grada. Poslednji govori o stabilizaciji budžeta, ali zanimljivije je da je i na njemu DB, a još zanimljivije da je u bojama AV - inicijala Aleksandra Vučića koji se i zvanično koriste za promociju lika i dela lidera SNS.

Zato je sada u Nišu glavna pitalica - koliko si nekreativan od 0 do DB?

Jasno je da se Bulatović intenzivnije bavi i mrežama i infograficima jer se izbori bliže. Otud i reklame o uspesima. Sve je to legitimno, doduše ne zna se kako će biti prihvaćeno u Gradskom odboru SNS-a s obzirom na to da i dalje traje borba ko će biti njihov kandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima.

U loži na Kupu Koraća bila su sva 3 nezvanična kandidata - DB, Dragana Sotirovski i Zvezdan Milovanović. Žali Bože karata za prave ljubitelje basketa.

Kandidat će verovatno biti onaj za kojeg se odluči Bojan Bajagić, član Izvršnog odbora SNS-a i prema nezvaničnim informacijama šef Izbornog štaba za Niš.

Bulatović je bez obzira na sve krenuo u svoju priču. Ruku na srce on sa propagandom nije stao od kada je seo u fotelju, a za to je koristio svaki prigodan trenutak pa čak i plato ispred crkve i skupštinsku govornicu. Sada sve to digitalizuje, ali zašto mu ne daje svoj pečat nego kopira šefa stranke?

Razlozi su brojni.

Možda se plaši, jer mu se Vučić svojevremeno drao u gradskom parku. Možda misli kad je prošlo Vučiću, proći će i njemu.

A najverovatnije je da misli da će tako da se dodovori AV, jer na kraju on odlučuje o svemu. Kako je ranije pričao Ljuba Slavković, lično je Vučić izabrao Bulatovića za gradonačelnika pre 4 godine, iako je ovaj bio tek sedmi na izbornoj listi.

Umesto da misle o građanima i kako da njima predstave rezultate, jer od njih traže poverenje za naredne 4 godine, razmišljaju kako što bolje iskopirati predsednika stranke i kako da mu se dodvore. Klasično naprednjački.

Možda ovo nije smislio Bulatović sa svojim saradnicima, možda je ovo direktiva iz centrale, ali moramo da shvatimo da je idolopoklonstvo kritikovano još u Bibliji.

Ta ljudska osobina je osuđena u ovoj Svetoj knjizi od strane samog Mojsija kroz kojeg je govorio Bog, a zlatno tele kome se narod klanjao je spaljeno uz poruku “ne stvori sebi idola”.

Mi smo došli u situaciju, ne da je narod sklon ovoj lošoj osobini, nego da se ona nameće kao nešto dobro, kao neka vrednost i nešto što bi svi trebalo da radimo.

I to se nažalost, kao što vidimo, ne završava samo sa “Vučić je bio u pravu što mi se drao”, nego ide dalje i prelazi u oponašanje. Oni koji bi trebalo da budu primer svima, prvi su koji, ne samo da se klanjaju zlatnom teletu, nego bi i sami da budu tele.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vladan P. Radić

    23:09 // 21. 2. 2020.

    Nije loš tekst. Vaše tekstove, gospodine Stankov, uglavnom čitam i ispod dobrog dela bih mogao i svoj potpis da stavim.
    Ali ima nešto što mi se pomalo čini neprijatnim, a to je da urednik medija koji pretenduje da bude objektivan i profesionalan otvoreno iznosi svoje političke komentare. Iako mi se čini da delimo političku misao mislim da postoji adekvatniji prostor za Vaše tekstove ovog tipa.

    • Aleksandar Stankov

      10:57 // 22. 2. 2020.

      Poštovani,
      Hvala na čitanju. Uglavnom pišem o društveno-političkim anomalijama. Jedini stav koji zastupam je da svima nama bude bolje. 1/2

    • Aleksandar Stankov

      11:04 // 22. 2. 2020.

      O tome uglavnom odlučuju oni koji su na vlasti, zato su najčešće i glavna tema. A čim biste potpisali tekst, znači da su u njemu činjenice. 2/2

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: