Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:49, 29. 5. 2018.

U pamet se, Vučiću!

Da razjasnimo odmah – Vuk Jeremić je jedan od onih s kojima ne bih popio kafu. I to ne samo zbog toga sto kafu inače ne pijem, već više iz higijenskih razloga. Nadobudan bez pokrića. Samozadovoljan bez mere. Ambiciozan bez osećaja za realnost. Uvek u škripcu kada treba da objasni izvore prihoda i način života. Neprekidno u ego tripu. Uz to, dosadan, previše dosadan. Dakle, ništa od kafe.

Nego da se, što bi Bukovski rekao, vratimo u stvarnost, mir i normalnost. Dakle, predsednik Vučić. A taj se ne šali. Hajde što je predsednik, premijer i svoj prvi potpredsednik, ministar svega i još koječega. Hajde i što je vrhovni mostograditelj, tuneloprobijatelj i ustavobranitelj, veliki majstor velike lože medijske kontrole i kolektivne hipnoze. Neka je i počasni doktor na katedrama za izbegavanje tendera, direktne pogodbe, međudržavne muljačine, sumnjive subvencije i sve vrste pomoći prijateljima. Neka mu sve, sigurno mu sve i treba.

Ali odakle mu ideja da se, baš povodom gorepomenutog Vuka Jeremića i hapšenja nekakvih njegovih saradnika, a reč je o izvesnom Patriku Hou i takođe izvesnom šeiku Tidijanu Gadiu, optuženim za višemilionsko podmićivanje ko zna koga po Africi, odene u kostim privatnog detektiva ili čega već, to samo on zna.

"To je neka ozbiljna međunarodna banda lopova", kaže. "TO JOŠ NISAM DO KRAJA ISTRAŽIO!!! To je neka ozbiljna skupina lopova na međunarodnom nivou, predvođena Vukom Jeremićem, nije to od juče", naglašava. "Neko će", trijumfalno završava pristupnu besedu detektiv Vučić, "da svira klavir".

Apslolutno me, kao sto već rekoh, ne zanima Vuk Jeremić, niti to da li je predvodnik ili deo nekakve skupine lopova koja podmićuje afričke lidere. Nešto me je za to baš briga. Ali me veoma zabrinjava što neko ko je glasovima građana moje zemlje izabran za njenog predsednika, ne samo da uzurpira vlast i moć, poništava institucije i gazi pravni poredak, već na sebe, u cilju još jednog banalnog obračuna sa političkim protivnicima, navlači masku i ruho lude koja Srbiju pretvara u pozornicu srama i beščašća.

Ne vodi se, Vučiću, tako Srbija. Ne govori prvi čovek države jezikom ulice, birtije, prostaka i bezveznjaka. Ne kompenzuje se osećaj lične beznačajnosti i frustriranosti zbog svih ćuški dobijenih u mladosti ponižavanjem sopstvenog naroda banalnošću i primitivizmom kojim ga uredno čašćavaš.

Nego, pamet u glavu i knjigu u ruke, da se podsetiš da se nikom ko je ovaj narod vređao, ponižavao, potcenjivao i omalovažavao nije dobrim vratilo. Pa onda vidi na koju ćeš stranu.

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • mat38

    11:15 // 13. 6. 2018.

    Ko bi rekao da ce onaj zgoljavko od pre dvadesetak godina izrasti u ovakvog manipulatora.Stidim se sto mi je predsednik,a jos vise se stidim sto sam deo ovog naroda koji ga podrzava.

  • Kiza88

    14:23 // 10. 6. 2018.

    Demokratija je iznosenje stavova i misljenja pa evo vam moga kvazi demokrate.Ne volim Vladara ali ako Jeremic Djilas Jankovic i Ceda treba da budu njegova zamena e onda stvarno nesto nije u redu sa vama.

    • Zoki 51

      09:57 // 17. 6. 2018.

      Vazno je da je sve sa tobom u redu! Zasto,pa zato sto verujes "vodji",ministru svega i svacega,preCedniku i premijeru i ko zna
      cega ne sve,... E,moj jadnice,preispitaj se malo.

  • Miroslav

    13:07 // 4. 6. 2018.

    Dragi prijatelju
    Mi koji isto mislimo, kao i Vi, a tako i 99% ljudi u Srbiji(onih 1% su članovi SNS i konstruktivna opozicija) možemo samo da se''slikamo'' povodom naše mučnine koju osećamo gledajući ponašanje(ulično), kakvo nam priređuje
    silom nametnuti Predsednik, Premijer, Prvi potpredsednik Vlade itd,itd.. Jedino čega mi je žao, žao mi je imena srpskog, koga bruka ovakav predsednik!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: