Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

01:12, 21. 2. 2010.

Solomon Burke – "Mc Burek" dijeta

Autor

Osnivač i direktor "Internacionalnog Nišville Jazz Festivala".

Osnivač "Nišville" radija.

Kada 12. avgusta na otvaranju ovogodišnjeg Nišville jazz festivala, uz natčovečanske napore (i uz pomoć Strongmena) iznesemo na binu pretežak kraljevski tron i više od 200 kila žive mere aktuelnog kralja soula Solomona Burke-a, mnogi od nas zapitaće se zašto nijedna od američkih recept-dijeta bar malo nije dala rezultate. A ima ih bar koliko i Mc bugrera.

Pri kraju koncerta, u furioznom ritmu Solomonovog benda, pratećih vokalistkinja i violinistkinja, biće nam svima jasno da bi dijeta, po svemu sudeći, poprilično umanjila baršunastost njegovog glasa.

Pogrešna ili nikakva dijeta će snositi višestruku odgovornost kako za minimum dva sedišta u biznis klasi aviona, poteškoće odlazaka na press konferencije, tehničke probe i uspone i silaske sa bine i backstage-a, i eventualna trajna oštećenja vekovnog stilskog nameštaja gradske kuće na prijemu kod gradonačelnika.

Dobili smo backline zahteve, ali daleko bi nam bilo lakše da se ne bakćemo „Pol Njumen" i ostalim sendvičima već da Solomonu tresnemo par „integralnih" bureka (celih tepsija - prim. aut.) i da ga ubedimo da su njegovog kraljevskog stomaka dostojne samo Ginisove pljeskavice i po neki „Leskovački voz".

Važna stavka u Solomonovom ugovoru su i 100 crvenih ruža sa uputstvom za dužinu drške i „depiliranje trnja". Nadamo se da će samo ruže poleteti u publiku a ne i Solomon. Ni Strongmen ne bio pristao da ga "dočeka" - kako ne bi konkurisao Ginisovoj pljeskavici. Ostali fanovi iz prvih redova bili bi tek kolateralna šteta.

Solomon je uvek bio korak ispred svih. Sa 9 godina težio je 80 kilograma. Ostalo je istorija. Tačan broj žena nikome nije otkrio. Decu je morao. Ukupno: 21 (14 kćeri i 7 sinova). Uz to ide i 90 unuka i 20 praunuka. Nepriznata deca i potomci nisu obuhvaćeni ovim popisom.
Deo njegovih is istinskih obožavalaca više će zanimati Grammy nagrade, album „Nashville" iz 2006. godine (kojim je proročki anticipirao svoj dolazak na Nišville) ili saradnja sa poznatim muzičarima: Rollingstones (osnovani pod njegovim direktnim uticajem), Eric Clapton, Bert Bakarak, Tom Waits, Tom Jones, Robert Plant, Elvis Costelo, Bob Dylan, Van Morrison, Bruce Springsteen, Dolly Parton (...), kompozitorski rad, između ostalih pesama i za legendarnu „Everybody need somebody" (koju su reaktuelizovali Blues Brothers) ili "Cry to me" iz filma „Prljavi ples".

Tom Waits tvrdi da je Solomon Burke „arhitekta američke muzike". Njegovi fanovi su i Areta Frenklin, Norah Jones, Johny Depp, Jerry Lee Lewis, Dr John....

Ostali Kraljevi su mrtvi (James Brown, Ike Turner i Šaban Bajramović). Živeo kralj Solomon.

Moj otac je imao teoriju da nisi bogat dok ne stekneš kilograme i pozamašan stomak, makar uz pomoć "Mc Bureka". Dijeta je privilegija siromašnih. 

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: