Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:58, 28. 3. 2024.

Izbori

Braćo Nišlije i sestre Nišlike, čeprkam onomad po ovej moje artiške što sam gi pisuvaja od naš si Niš, od naši si Nišlije, od naši si adeti, merakluci i sojt'rluci. Iskam da gi proberem, pa da najubave turim u jed'n sand'k i skutam u niki budžak na tavan. Ubavo znajem da će ga nađu unučiki i paraunučiki k'd se ukaču na tavan da iskaju kude je deda skutaja zlato. Ako bre, nek vidu deca k'ko je bilo u onoj vreme k'd smo imali majku i tatka a ne roditelja 1 i roditelja 2 , k'd se znalo koj je muško a koj je žensko i k'd smo misleli s's naš si pamet a ne s's veštačku inteligenciju.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Torpedo

    19:08 // 28. 3. 2024.

    Postovani Petko,
    Nazalost, obracas se Nislikama i Nislijama a mi smo postali manjina u Nis. Zato i ne shvataju tvoj arhaican govor i smisao za niski humor! Kao i uvek a retko, izvanredno!

  • Smuk II

    22:05 // 30. 3. 2024.

    Petko , pobratime ... na kuga li pisuješ, koj će čata toj koje si napisal... nema be pobratime više ljudji koji znajev da čataju ! Sve toj é nepismeno, nedopraveno još od devojću,da ne kažem od male nodje. Dan's ima predškolsko, ima zabavište , imaju deca vaspitačice al' nemaju si tatka i majku. Toj sve je ili razvedeno ili otišló po onoj ili po onú.Svi si misle na onodenje a decu nikoj ne pravi.

  • Srba

    16:11 // 1. 4. 2024.

    Abe Torpedo kakvo pisuješ, pa kude su Ražanjci,Aleksinčani, Svrljižani,Leskovčani, Vlasotinčani,Surduličani, Vranjanci,Palančani, Piroćanci no u Niš?Toj li je manjina.Kuj to od Ražnje do Vranje i od Kuršumliju do Pirot ne znaje da zbori po niški?Kakav arhaičan jezik?Samo Ti Petko nastavi da pisuješ i počesto pisuj barem jedamput nedeljno.Mlogo si se olenjija.Teme imaš kolko oćeš.Živ i zdrav bija.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: