Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:14, 9. 11. 2012.

Slobodno kradite

Autor

Novinar

Jedan od osnivača "Južnih vesti"

@pblagojevic

Poslednja dva slučaja korupcije u Nišu ne samo da pokazuju nemoć države, već ohrabruju i sve koji su u situaciji da nešto ućare, da to iskoriste.

Posledice koje snose prosto vređaju.

Za Višnjića je utvrđeno da je zloupotrebio funkciju dekana Medicinskog fakulteta i zaposlio skoro celu familiju. Kažnjen je sa 60.000 dinara.

Njemu je to svega trećina jedne jedine mesečne plate!

I, to je to. Svi koje je zaposlio su ostali da rade, a on je ostao prodekan.

Miljan Jovanović je, kao direktor Parking servisa sa svog službenog telefona glasao sam za sebe u izboru za "Ličnost godine" na TV5. To je učinilo još desetak njegovih kolega. Tako su drugari poslali skoro 3.000 SMS poruka! Račun za telefon je tog januara 2008. godine, bio 115.000 dinara.

Pre neki dan se sa Tužilaštvom nagodio. Vratio je, kažu, tih 115.000 dinara Parking servisu, a još 200.000 dao u humanitarne svrhe - i oslobođen je optužbi za krivično delo.

Eto, samo zamislite da niste od januara 2008. godine platili npr. račun za struju. Koliki bi sada, posle skoro 5 godina, bio vaš dug?

A, Jovanović je sa nepunih 3.000 evrića kupio otpis greha. I, sad svima može da pokaže papirče i kaže "eto, nisam osuđen". A, sve po zakonu.

Protiv gradskih funkcionera u Nišu Državni revizori su podneli prekršajne prijave za zloupotrebu milijardu dinara. Da, prekršajne, jer po našim zakonima to nije krivično delo.

I, koliku kaznu će da dobiju? U najgorem (po nas, poreske obveznike) slučaju, ko Višnjić.

Jedan od njih mi se smejao u lice, govoreći kako bi "za upaljenu cigaretu u svojoj kancelariji" dobio veću kaznu.

Eto, tako smo svi mi dali vetar u leđa čitavim armijama partijskih aparatčika i političkih pigmejaca koji bi da uvećaju svoju "zaradu" - i to na naš račun.

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • vaspitac

    17:31 // 26. 1. 2014.

    Peda,Jonic odavno slobodno krade pa sada deca nemaju mleko,meso,sapun,toalet papir...radnici nemaju plate a on ima sve.Sta dalje savetujes?On te je poslusao,da li mu sleduje neka nagrada?

  • nemanjic

    17:08 // 7. 12. 2012.

    dobro bre milane nemoj toliko da se uzbudjujes,riknuce ti cuka.ja licno poznajem coveka koji je na med.fakultetu bio odlican strucnjak,i koji je isti taj fakultet morao da napusti zbog klana gospodina(daleko je taj od gospodina,ali dobro...) visnjica.mora da si i ti njegov pulen.more ima da legate svi apsu,i to vrlo brzo,pa cete tamo da mudrujete i filozofirate.aj'u zdravlje milane(pulenu visnjicev) !
    p.s mora da ti je visnjic neki cika,teca,ujak,deda,a mozda i tata !???

  • bbw

    21:19 // 4. 12. 2012.

    G. Milane, vi ste skrenuli s teme. Kako mezete da budete toliko be......ni i da za zvanicnu sudsku presudu kazete da je politicka namestaljka. Cini mi se da niste uopste Milan vec da ste licno G. Visnjic, ili ste mozda lokal patrot ( a to je po definiciji branioc korunpiranog i lopovskog sistema).

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: