Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Komentar

  • Maja Kamenov

    Bezbedne u nevreme

    Dešavanja u Iranu, Ukrajini, jačanje desnice u susednim zemljama I brojne suspenzije mukotrpno osvojenih prava i sloboda nas nateraju da se kao ljudski rod, a posebno kao žene zapitamo hoćemo li se sutra probuditi manje ili više bezbedne. Često se o ovom zapitamo, ušuškane u evropske tekovine I vrednosti demokratije bez toga da se pitamo šta nas to štiti i garantuje nam prava.

    detaljnije
  • đorđe stanković narodna

    Novo poglavlje za Niš

    Počinje jedno novo poglavlje… Novo poglavlje za skupštinsku scenu, jer će tamo konačno biti i opozicije, glas hrabrih i istrajnih ljudi. Biće to poglavlje za Niš, ostavljen u stranu u doba “istorijskih investicija”, bez investicija.

    (5) detaljnije
  • gordana bjeletic

    Ostavite dete na miru

    Koliko samo stvari ne znamo, a koliko uopšte nema veze sa neznanjem to da neko izgovori ime i prezime maloletne žrtve zločina čak i na pitanje o odnetim koševima sa Bulevara.

    (4) detaljnije
  • 720

    „Srećno! – Srećno!“

    Svaka zadesna smrt je po sebi tragična i mučna. Smrt rudara kida srce.

    (10) detaljnije
  • Ljuba-Kostic

    Pogledajte frižider

    Nikad mirniju predizbornu kampanju nisam video otkako je višestranačja u Srbiji. Moguće je da u nekom studiju, gde se dobila prilika da se politički program predstavi ili iznesu zamerke vlasti i poleti pokoje pero zbog žustrijeg međustranačkog okršaja ali realno, ništa to nije.

    (3) detaljnije
  • 720

    Lažni govor

    Pišući monografiju Srpski politički govor modernog doba (Sl. glasnik, 2006; Sl. glasnik – Zavod za udžbenike, 2011) pomenuo sam da se antigovor javlja u dva pojavna đavolja oblika – kao reč mržnje i kao reč bez pokrića (laž). Reč mržnje i reč bez pokrića pod ruku hodaju u zavađenim i totalitarnim društvima, dok je sama reč bez pokrića svojstvenija tzv. demokratskim društvima.

    (5) detaljnije
  • Mojasevic-Aleksandar

    Divide et impera

    Dan 25. februar 2022. biće upisan u anale značajnih istorijskih datuma, kao između ostalog i 24. mart 1999. godine. Tog februarskog jutra napadnuta je suverena država iz vazduha, sa kopna i mora. Napadač RF napad naziva „specijalnom vojnom operacijom” (SVO), a kao razlog navodi „demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine”. Do dan-danas napadi traju, ljudi stradaju i iseljavaju se, a pregovori jedan za drugim propadaju. Niko ne može predvideti kraj.

    (2) detaljnije
  • Stefan-Markovic-foto-Stefan-Djakovic

    Pokojnik drugog reda

    Odlomak iz romana "Pokojnik drugog reda".

    (1) detaljnije
  • deksa

    Dušanovački gusari

    Odlomak iz rukopisa romana “Zvezda nad prazninom”.

    (2) detaljnije
  • Radomir

    Sačuvaj dom svoj

    Napisah „čuvajmo dom svoj, domovinu“, čuvajmo i sačuvajmo. A onda, kafkijanskim obrtom, eto situacije da treba da se branimo i da – čuvamo sebe.

    (4) detaljnije

Naši autori

Pronađite nas na: