Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:12, 14. 8. 2014.

Vršenje narušavanja javnog reda

Zahvaljujući nadahnutoj izjavi gospodina Milana Đorđevića, komunalnog policajca grada Niša datoj novinarki televizije B92, saznalo se da to ustvari može da bude:

1. ono što nam izlazi iz zadnjice ili pak
2. iznenadna situacija u kojoj se nalazimo protiv svojih očekivanja ili
3. ono što ti se dešava protiv kontrolisane volje.

To je inače jedan od najuniverzalnijih termina u našem jeziku. Odnosi se skoro na sve zamene pojmova u Srbiji, a i često je opis nečega, pa je čak i opravdanje razloga za nešto neučinjeno.

Praktično je nusprodukt metabolizma naših tela, a najčešće je i opis stanja u kojima se svi nalazimo.

Hejterski sinonim za sve.

Za većinu nas je i jedno od najvećih olakšanja u životu. Osim ako je po oceni lekara gastrologa u pitanju dijagnoza opstipacija (prim.prev: jako otežano pražnjenje).

Dakle, administrativni jezik je pronašao definiciju te funkcije našeg tela i saopštio je narodu pokušavajući da opravda problem grada Niša.

Nepostojanje ili pak nefunkcionisanje javnih WC-a u gradu od 300.000 stanovnika. Otprilike je i toliki broj dnevnih potreba VRŠENJA NARUŠAVANJA KOMUNALNOG REDA! Pa kad nema gde - narušavanje je (ako niste kod kuće) neminovno!

E sada dolazimo do eventualne mogućnosti utvđivanja tih VRŠENJA NARUŠAVANJA KOMUNALNOG REDA.

Komunalna policija može da percipira kroz tri mogućnosti:

1. Čulom vida (izvršilac u čučećem položaju i rukama oko kolena) do udaljenosti (pri lepom i vedrom vremenu) oko 1 kilometra (osim ako je žbunje i niže rastinje u pitanju)
2. Čulom sluha (onomatopeja unutrašnjih vetrova) do udaljenosti od 100 metara (ovde zaštita žbunja i nižeg rastinja ne pomaže) i pod uslovom da se ne obavlja u saobraćajnim špicevima jer je tada buka dominantnija.
3. Čulom mirisa (takozvani ležeći teški i zapaljivi plinovi) – na udaljenost od 10 do 30 metara u zavisnosti od vrste prethodno konzumirane hrane izvršioca - VRŠENJA NARUŠAVANJA KOMUNALNOG REDA.

Za pasulj ova empirija ne važi.

E sad ako bismo hteli da proširimo smisao definicije VRŠENJA NARUŠAVANJA KOMUNALNOG REDA može doći do iznenenađujućih tumačenja šta se sve pod tim pojmom može povesti.

Kad su u pitanju PARTIJSKA ZAPOŠLJAVANJA i zaklinjanje Gradonačelnika da to u Nišu ne postoji, to takođe potpada pod ovu definiciju prekršaja (prim.prev. SRANJA). Bris za dokazni materijal postoji kod oko 400 novozaposlenih članova Gradonačelnikove partije.

Kada se tetkin i tečin direktor Narodnog pozorista u Nišu razboli, Gradonačelnik ide da umesto njega prima injekcije da ovi “odozgo” ne pomisle da se o tom dečku ovde ne vodi računa. Za ovo čak i nije potrebna ona administrativna definicija jer ovde je u pitanju ČISTO VRŠENJE NARUŠAVANJA KOMUNALNOG REDA.

Kad Predsednik Kadrovske komisije Skupštine Grada maše nekakvim papirom i obmanjuje odbornike o sadržaju istog ne bi li po nalogu partije doneli odluku koja je svima očigledna i u neskladu sa onim što se konkursom zahteva, e to je tek VRŠENJE NARUŠAVANJA KOMUNALNOG REDA.

Kad beogradski stručnjaci za kulturne sadržaje i forme “ukadriraju” da je za obeležavanje 1.700 godina Milanskog edikta u Nišu odvojena pristojna suma od miliona evra onda oni i predlože, realizuju i vrlo pristojno NAPLATE svoju kreativnost.

Niški organizacioni odbor imao je tu čast da odbleji sve te sadržaje u skladu sa nivoom svojih IQ kvota.

Imate li problem da definišete i ovo vršenje ?

Kad nam “poklone” lego kockice “spomenik Konstantinu”, držimo zatvorena usta da ne bismo na licu mesta povraćali, a onda otrčimo da sve to učinimo kroz niži otvor u telu.

Lakše se briše.

Kad svečano otvaraju građevinsko-tehnološko čudo, javni WC sa liftom - estetski prilagođen prostoru u parku, ne vodeći računa da će to praviti i plus troškove + plate baba-sere. Pa ga zatvore jer nema ko da plati struju za svetla i lift.

Opravdanje je: da je bilo više konzumenata, odnosno sranja, bilo bi i para za struju!

Ispada da sranja nedostaju samo u javnim WC-ima.

Onaj javni WC iza pozorišta odavno ne funkcioniše kako treba. Valjda misle da ima dovoljno tih pražnjenja u komšiluku, pa da baš ne prednjačimo sa statističkim podacima o broju izvršenja na  tom prostoru.

Za WC u Tvđavi priča i ne treba. On je takoreći u okruzenju prirode. A priroda je dušu dala za olakšanja.

I svi sada ove bruke povezuju sa jako zabrinjavajućim pitanjem: šta će reći gosti koji dolaze, recimo, na Nišvil ili Filmske susrete?

E, kad budemo rešili problem sa našim niškim sranjima rešićemo i njima. Manje ih je, a i mogu da se strpe dok su privremeno ovde.

Mada i ove manifestacije su iz finansijskih razloga već pred samim VRŠENJEM NARUŠAVANJA KOMUNAKNOG REDA  t.j. konceptualnim s….. !

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    09:01 // 26. 8. 2014.

    bravo miko.da ponovim,surovo-realnu misao naseg vidjenijeg NISLIJE-nis je gangrena srbije!

  • jagodinka simonović-lela

    03:50 // 16. 8. 2014.

    BRAVO za "barda" i "prvo pero" velikih južnih vesti. Što kažu moji iz G.Han "Mnogo loše stojiš u moje oči".Nije li te sramota.Mislila sam da si ipak neki lik a ti samo običan Mika Tambura.

    • Branislav Petrovic

      15:24 // 16. 8. 2014.

      Jagodinka,mnogo ti znas.Ti sa tvoji zapljanci ostani tamo gde si mentalno i po rodjenju.Nemas potrebe da diras urbane legende. Nikada nisi disala ovaj vazduh i pila nasu vodu jela ovaj lebac i hodala

  • Branislav Petrovic

    15:48 // 15. 8. 2014.

    Miko nisi ovo otamburao vec si odrzao koncert.Svaka ti cast i bilo bi dobro da se kao urbani sugradjanin malo vise oglasavas.Ne zbog ovih kojima pripadas vec zbog onih koji nemaju pojma gde se nalaze.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: