Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:20, 6. 12. 2014.

Natašin dan

Pescanik.jpg
Autor

Kultna emisija građanske Srbije.

www.pescanik.net

Ima li još nešto što ovu našu lepu, a napaćenu Srbiju može da pogodi? Zapevao je juče u Majdanpeku ministar vojni Gašić, obilazeći vojnike koji pomažu građanima koji su danima bez struje, bez vode, grejanja, hrane i lekara.

Ne zna se zbog čega je tamo odveo vojsku, a da pritome nije proglašena čak ni vanredna situacija, pa ministar za vanredne situacije Velimir Ilić nije ni otišao u Majdanpek, smatrajući da tamo za njega nema posla, nego samo za ministra energetike i njegove elektro-montere. 

Ministar vojni smatra da za njega i vojne jedinice posla ima uvek i svuda. Jedino još nismo stigli dotle da elektro-monterima komanduje komandant Generalštaba, kao onomad kod odbrane Šapca od poplava, nego direktori Elektro-mreža Srbije koji su, da bi opravdali ovu havariju sva tri dalekovoda koji Majdanpek snabdevaju strujom, morali da potegnu reči koji su asocirale na biblijske razmere, reči koje su odigrale svoju ulogu u majskim poplavama.

To što se desilo u Majdanpeku, kažu ovi iz Elektro-mreža Srbije, nikad se u istoriji nije desilo a isključivi uzrok su elementarne nepogode. Mislili su pritom na decembarsku ledenu kišu i jak vetar.

Međutim, ovo što proživljavaju građani Majdanpeka posledica je pre svega dotrajalosti neodržavanja stubova, žica i svega onoga što čini tu elektro-mrežu, a ne vetrovi biblijskih razmera, baš kao što strašne posledice majskih poplava posledica neodržavanja nasipa i rasula u vodoprivrednim preduzećima.

Stubovi, žice, nasipi imaju vek trajanja. Vek im je istekao, a i nama će ako neko pametniji, sposobniji, sabraniji ne bude rukovodio Državom i javnim preduzećima.

Nema ko da brine o dalekovodima, nasipima, drumovima, fakultetima, domovima zdravlja, jer se cela Država, počevši od predsednika Vlade, pa do resornih ministara, mesecima bavi dronovima, navijačima, vode vermabli i diplomatski rat prvo sa Albanijom, pa sa Turskom i sada, povodom Šešeljevog povratka iz Haga, sa Hrvatskom.

Naši susedi u Hrvatskoj uskoro imaju izbore i Šešelj je njihovim desničarima došao kao veliki i nenadani poklon u predizbornoj kampanji. Došlo je i do izglasavanja rezolucije u Evropskom parlamentu. Ivici Dačiću su tamo skakali za vrat hrvatski poslanici. On se branio mangupski, kao i obično, ali je na kraju rezolucija ipak bila izglasana.

A rezolucija, rekli su nam ovde, ništa ne znači. Međutim, Dačiću je upropastila divan provod u Argentini, u kojoj je hvalio lepo vino, lepu muziku i lepe žene.

Sagovornici Peščanika su Marinko Čulić i Željko Plavšić.

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    09:31 // 7. 12. 2014.

    ko poslednji izadje-nek ugasi svetlo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: