Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:42, 22. 8. 2018.

Narodni lek za probleme Nišlija

Autor

Redovni profesor Pravnog fakulteta u Nišu.

Drage Nišlije, poštovani sugrađani,

Ako vas nerviraju lokalni moćnici kada čitate koje sve kombinacije prave na javnim tenderima;
Ako vam idu na živce sva njihova trvenja unutar stranke i uzajamna paljenja i gašenja požara (i još po neka paljenja); ako osetite bol u srcu kada se setite našeg, a sada njihovog aerodroma; ako se stidite ko nas sve predstavlja u lokalnom parlamentu;
Ako se zabezeknete kada vidite kako slavodobitno slave pobedu nad svojim građanima čije interese treba za zastupaju; ako ste mislili da su naši lokalni problemi nerešivi, pre svega da se rupe na ulicama nikada neće zakrpiti i travnjaci pokositi;
Ako vidite sve one lampione pored Nišave na kojima radi samo po jedna sijalica; ako vas nervira svaki početak grejne sezone i nasumično povećanje cene grejanja; ako vas nervira i nešto drugo, a tiče se rukovodstva ovog našeg lepog Grada...

NIŠTA NE BRINITE! IMA LEKA I ZA TO! Za sve ima leka, kažu naši stari.

Šta mislite, koji je to lek?

Koja je to panacea koja može eliminisati sve ove naše boljke, od koje možemo potpuno ozdraviti i tako nadahnuti i sveži nastaviti da živimo u ovom našem lepom Gradu?

Gde se krije taj lek za sve goreopisane štetne posledice koje su kumulativno nastupile u poslednjih par godina i sinergijski uticale da se svi potpuno razbolimo od brige za naš Grad?

Dakle, da otkrijem ovu dugo čuvanu tajnu.

Lek za sve naše boljke krije se u ličnosti Predsednika!

Neko će reći sada: "E otkrio si Ameriku". Evo, videćete u nastavku da ću je otkriti, samo bez nerviranja i brzopoteznog ocenjivanja.

Predlog je sledeći: pod hitno da se izmene svi propisi koji se tiču izbornog zakonodavstva i da se omogući direktan izbor gradonačelnika u Srbiji. Da on potpuno odražava narodnu volju, a ne kao do sada, da se prave razne kombinacije i kalkulacije oko izbora prvog čoveka u gradu ili opštini.

Drugi korak: svi vi, nezadovoljne Nišlije, da zaboravite ono što vas je prethodno tištilo i mučilo, da zaboravite taj famozni aerodrom i tenderske zavrzlame, da zaboravite nepokošene travnjake i polutrepkave sijalice, ama da zaboravite sve, potpuno se resetujete, i da lepo, sa osmehom, izađete na prve naredne lokalne izbore, i to rano ujutru, pre doručka, zaokružite onog koga jedino i treba da zaokružite, onog ko će rešiti sve vaše probleme!

A vi iz vladajuće kaste, ne budite lenji. Zaboravite sve te vaše unutrašnje sukobe, zaboravite na trenutak i vaše kombinacije oko zapošljavanja, i lepo pripremite sve što je potrebno za jedne lokalne izbore – a to vam neće teško pasti, jer vi ste ona efikasna mašinerija o kojoj se toliko govori. Kada obavite pripremne radnje, kandidujte onog u koga se svakodnevno kunete, onog čiju podršku stalno tražite kada stvari krenu nizbrdo, onog ko rešava sve vaše probleme i nedoumice, onog ko vam pruža utehu – kandidujte vašeg Vođu! Mi smo spremni, zajedno sa vama, da glasamo!

Šta dobijamo od ovog izbora? Mnogo toga, verujte mi!

Osim najavljenih šest fabrika, dobićemo obilje novih investicija, povećanje stope zaposlenosti, poboljšanje socijalne politike, komunalna politika (koja nas toliko muči) ima da procveta i, što je najvažnije, bićemo lišeni onih stvari koje nas najviše nerviraju: nećemo gledati ove naše „zabrinute”, melanholične (ponekad i patetične) političare koji šalju telegrame podrške svome Vođi u Beogradu. Nećemo, jer Vođa je kod nas! Tu je da nas prosvetli i ujedini!

I da ne zaboravim, Vođa će biti bliži onoj provizornoj, administrativnoj granici sa Kosovom (i Metohijom, da je ne zaboravim, jer se često zaboravlja), te ćemo se osećati i sigurnije od mogućih terorističkih napada i upada iz naše južne srpske pokrajine. Sem toga, Vođa će sa sobom povesti i svoje najbliže i najodanije saradnike, tako da možemo očekivati redovna i detaljna izveštavanja sa terena.

Povrh svega, svi režimski tabloidi ima da se sjate u Niš. Zamislite tek to kada tabloidni urednici iz studija novootvorene ružičaste televizije u Nišu počnu da izveštavaju o problemima Nišlija. Nije nemoguće očekivati i snažniji podršku (možda i ekonomsku) iz drugih gradova koji su osetili brojne benefite iz bezuslovne podrške svome Vođi. Nova (medijska) krilatica ima da glasi: svi putevi vode u Niš!

Za kraj, poštovani moji sugrađani, ne brinite, kao što vidite, ima leka za sve. Sve posledice leče se upravo onim od čega su i nastupile. To je davno poznato u narodnoj medicini, te što bismo mi bili toliko nerazumni. Oslonimo se na dugostečeno znanje i mudrost i izlečimo sami sebe!

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • vukadin

    16:26 // 26. 8. 2018.

    Pošto u gradu ništa ne funkcioniše,u tome se svi slažemo, stekli su se svi uslovi za vanrednu upravu.Šta to znači?To znači
    da treba raspustiti sve i skupštinu i sve njene organe i organčiće njihova veća i raspisati oglas i tražiti da se prijave pet pravih menadžera ,koji će u svojoj biografiji prvo napisati program izlaska iz blata,mere koje treba preduzeti u prvih 100 dana izlaska iz mraka.

  • Tupavi

    08:17 // 23. 8. 2018.

    Ali kako da A, Veliki bude na čelu tupavih nišlija?

  • Tivat

    18:19 // 22. 8. 2018.

    Dobar predlog,no,mislim da je to malo!?
    Treba da bude,zvanicno,Direktor,Uparavnik,Predsednik ,menadzer svega onog sto cini zivot Nislija,s obzirom na kapacitet,kojim raspolaze!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: