Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Danijel Dašić

Dugogodišnji regionalni predstavnik USAID u Nišu.

Aktivista Nacionalne koalicije za decentralizaciju.

 • Kamen u Bubregu u Loju

  Jer šta je inače suština života svakog izgubljenog naprednjaka iz unutrašnjosti, koga na oproštajnoj turneji prvorođenog vodaju sendvičarskim autobusima, uporno tražeći #BuducnostSrbije, nego da jednog dana završi u Beogradu?

  (4) detaljnije
 • Ostavka i poslednji dani

  Milutin Jeličić Jutka je i dalje predsednik Opštine Brus. Barem prema važećem Zakonu o lokalnoj samoupravi, čak i da je stvarno podneo ostavku. Jer kad se slegne prašina koja je bačena u oči javnosti od strane propagandne napredne mašinerije, nigde (još) ne postoji dokaz da je Jutka zvanično podneo ostavku.

  (4) detaljnije
 • Ima li perspektive Konstantin Veliki u #BudućnostSrbija i zašto ne?

  Vlada Srbije je definitivno priznala da ne ume da upravlja aerodromima. Jer uzeti nešto što je bilo perspektivno i profitabilno, da bi ga posle samo pola godine upravljanja subvencionisali parama poreskih obveznika, je ključni dokaz nesposobnosti Vlade Srbije.

  (3) detaljnije
 • Evropa u Zemlji Čuda

  I dalje me sa nevericom ti Evropljani gledaju kad im objašnjavam kako grad Niš potpuno ozbiljno namerava da bez učešća građana pravi radno telo za unapređenje Statuta „da bi se povećalo učešće građana“.

  (1) detaljnije
 • Nova 2019: Bolju nemamo, a goru nećemo naći?

  70,000 evra nije ništa, kad je u interesu naroda. A i šta drugo da se kupi za tu siću? Možda neke rampe za pružne prelaze? Ma kome to treba? I čemu to uopšte služi? Da su mrdnuli iz svojih tapaciranih fotelja i pitali, recimo ljude u Donjem Međurovu, znali bi. Sasvim sigurno.

  (3) detaljnije
 • Ministarka bez voznog reda

  I naravno da ministarka Mihajlović mora odmah da podnese neopozivu ostavku. Jer ovaj ministarski “plavi” voz bi po redu vožnje upravo morao da stane na stanici Odgovornosti i peronu Morala. Kako se ne bi opet “slupao” na neobezbeđenom prelazu sa institucijama sistema. A tu ga sada čekaju građani i građanke.

  (4) detaljnije
 • Moć građana
  Izbori 2016

  Zašto su u staroj Grčkoj građane koji ne učestvuju u politici zvali idiotima?

  Zašto ne treba verovati kozi da može da čuva kupus? Iz istog razloga zbog kog ne treba verovati da će političkim partijama interes građana biti bitniji od njihovih ličnih interesa. Zato su još u staroj Grčkoj bili svesni koliko je potrebno kontrolisati svaku vlast.

  (16) detaljnije
 • Srbija između Afričke i Evropske unije

  Promocija mog Niša kao jeftine kineske prodavnice, gde možete kupiti inženjere, profesore i ostalu stručnu radnu snagu sa samo 199,99 evra mesečno, predstavlja surovu realnost koja je izgleda u potpunom skladu sa postizbornim razvojem, orijentisanim ka Afričkoj uniji i statusom kolonijalne demokratije. 

  (4) detaljnije
 • Srpska telenovela

  A, sve bi bilo mnogo jednostavnije kad bi u Srbiji postojalo kolektivno pamćenje koje bi trajalo barem par meseci.

  (7) detaljnije

Naši autori