Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Danijel Dašić

Dugogodišnji regionalni predstavnik USAID u Nišu.

Aktivista Nacionalne koalicije za decentralizaciju.

  • Av Kapone

    Ovde je izgleda na delu dobro organizovano preuzimanje države od strane brže, jače bolje organizovanog političkog kriminala, sve zakamufliranog raznoraznim mušemama #zlatnodoba, koje glume reforme, unapređene institucije i uređenu državu. I sve to naravno uz trubače na auto-putu i opštenarodno veselje na ružičasto srećnom pravu da znamo sve.

    (4) detaljnije
  • Virtuozna prezentacija višeslojnog neznanja gradske vlasti

    Ajde i da razumemo naprednjake, svi znamo koliko im teško ide ta škola. Ali šta da kažemo za ostale političke pijavice na gradskoj hobotnici koji isisavaju novac iz džepova građana i građanki kroz virtualno virtuozni budžet već više od 15 godina?

    (6) detaljnije
  • Niške rampe i roze šlem

    Sad ostaje da se vidi da li još uvek ima zakona u ovoj državi. Jer će inspekcija morati da da odgovor ko je sprečio da se podigne čeona naplatna stanica kako je planirano i ko je odobrio bespravnu gradnju bočnih naplatnih stanica.

    (3) detaljnije
  • Senke nad Balkanom i spletke po Srbiji

    Gledam ovu seriju „Senke nad Balkanom“ i jedna stvar mi nije jasna. Zašto je vlast bila toliko protiv te serije, da je morala da „nestane“ sa našeg prava da znamo sve?

    (7) detaljnije
  • Hronični bolesnik i njegovi pacijenti

    Ne kaže se bez razloga da je sloboda – hrabrost. I odluka. Koju svako od nas mora da donese. Da li stvarno mislite da hronični bolesnik, praćen sa desetak najvernijih sledbenika sekte, okružen sa par stotina kriminalaca i potopljen u sendvičarsku gomilu koju čini više desetina hiljada pacijenata, ima toliku moć?

    (5) detaljnije
  • Draga, smanjio sam Šešelja

    Ovih dana smo svedoci još jednog istorijskog podviga našeg malog Aleka. Sam i ničim izazvan, uspeo je da smanji Šešelja na njegovu portabl verziju i predstavi je javnosti pod imenom – Miša Vacić.

    (2) detaljnije
  • Ko je ugasio svetlo na kraju tunela?

    Nakon što je svima postalo jasno da je vlast prodala Kosovo i Metohiju, izgleda da biračima i nije više bilo stalo da kupuju prazna obećanja, pa smo proveli čitave četiri godine bez vanrednih rasprodaja izbora.

    (7) detaljnije
  • Radikalčeta san

    Snovi se polako raspršuju. San sendvičara o plati od 500 evra. San Malog da bude doktor. San naprednjaka da im na godišnjici peva hor gimnazije iz Novog Sada. San malog Aleka o unosnom razgraničenju sa Kosovom i Metohijom.

    (7) detaljnije
  • Razgraničenje – najskuplja srpska reč

    Da li vam je sada jasno zašto mali Alek toliko voli razgraničenje? Ako nije, samo ukucajte u Google „Vučić, razgraničenje“ i izaći će vam, verovali ili ne, preko 300.000 naslova, gde mali Alek jednog dana kaže „mora razgraničenje na Kosovu“, pa onda drugi dan kaže „nema razgraničenja“ i tako sve u krug. Samo za naše lepe male „zlatne ribice“ u Srbiji.

    (2) detaljnije
  • Samo mušema mufljuze spašava

    Nestaje i ona pametna Srbija. Nema šta da kaže u poplavi laži i prepisivača. Zamislite samo šta bi Tesla, Pupin ili Milanković poručili “najboljem” studentu ikada Pravnog fakulteta u Beogradu, i njegovim plagijatorskim naprednim hordama, koje su nam u zadnjih sedam godina zaposele univerzitete i uništile nauku?

    (2) detaljnije

Naši autori

Pronađite nas na: