Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:05, 10. 3. 2011.

Ravnopravnost, ali stvarno

Autor

Nosilac spomenice legendarnog usmerenog obrazovanja (prva generacija).Inženjer i industrijalac koji je sticao u evropskoj industriji, skraćeno, Ei Niš. Mobilisan i otpisan više puta, čitaj učesnik rata 1999. Produkt sagorevanja raznih kapitalizacija, privatizacija, tranzicija i ostalih ekonomskih eksperimenata. Danas ponosni član mnogobrojne i persperktivne NSZ (nikada se nećete zaposliti).

Urednik sajta majstoranadji.com

Od vremena davnih, nakon propasti matrijarhata, žene svojom subverzivnom delatnošću ruše i podrivaju pravedan ljudski poredak u kome su muškarci povlašćeni sloj.

Neprekidna borba protiv dominacije muškog roda traje vekovima, sa ciljem da se ljudsko društvo vrati pra počecima i mračnim vremenima diktature ženskog roda. Istovremeno, žene čine i sve ostalo što je u njihovoj moći da se spreči objavljivanje najstrože čuvane tajne ljudskog postojanja. Tajne čije bi objavljivanje moglo baciti sasvim drugačije svetlo na celokupnu istoriju ljudskog postojanja.Tajne koja će pokazati pravo lice ženskog roda i njihovog uticaja na evoluciju, a usput odgovoriti na večno pitanje: Ko je ustvari jači pol?

Samo mali broj nas izabranih pripadnika tajnog reda čudnog naziva, patrijahalci, upoznat je sa ovom tajnom i samo smo mi u stanju da sprečimo katastrofu. A da bi u toj pravednoj borbi uspeli, moramo probuditi muški rod i pomoći mu da otvori oči i izađe iz virtualne stvarnosti u kojoj je vekovima pogrešno uveravan da je centar ženskog sveta.

Mnogo je bilo upozorenja i signala tokom istorije ljudskog društva, koji su ukazivali na to da se nešto čudno dešava, ali mi ih nažalost nismo znali pravilno protumačiti. Zato više nema Troje, Faraona, Napoleona, Dinastije Obrenović, Miloševića... Naravno to su neki od globalnih potresa i poremećaja koji mogu biti nevidljivi prosečnom muškarcu. Međutim, i na mikro planu bilo je puno signala, ali čak ni nošenje pantalona i stalna potreba da se maskira (šminka, farba, silikoni) i prikrije pravo lice, nisu probudili mušku sumnju. Žene su uspešno rušile deo po deo muške dominacije, tabui su padali a muškarci nisu uzvraćali udarac.

Sve bi odavno otišlo u "Honduras" da se nismo dosetili i podržali proglašenje 8. marta, danom žena. Tu smo zeznuli ženski rod toliko dobro, da će im trebati još stotinak godina da se opasulje. Ej, izmisliti praznik kojim se veliča ravnopravnost žena, a onda ga tradicionalno proslavljati sramno i nedolično, kako bi se potencirala i veličala neravnopravnost polova.

Pustiti žene da opijene praznikom ne vide kako nemilosrdno gaze sve one principe ravnopravnosti za koje su se javno zalagale. Tog dana one ne rade iako to nije neradni dan, vesele se i opijaju na radnom mestu, odlaze u kafane i na lumperajke za vreme radnog vremena, primaju poklone na radnom mestu, zloupotrbljavaju čak i svoju decu primajući od njih obavezne poklone... Jednom rečju 8. mart je dan kada ženama popušta pažnja, tako da sve ono što su vekovima potiskivale i duboko skrivale izlazi na površinu.

Žene tog dana pokazuju svoje pravo lice.

P.S.
Naravno, ceo ovaj tekst je bio samo jedno otkačeno, fiktivno viđenje muško ženskih odnosa u svetlu ravnopravnosti polova. Stvarnost je sasvim drugacija i u njoj se uvek znalo ko je u neravnopravnom položaju. Dovoljno je samo, na primer, pogledati da li nam treba ista dužina radnog staža za odlazak u penziju.

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • aca

    20:01 // 6. 4. 2011.

    8. mart su izmislili kineski trgovci
    :)

  • Aleksandar

    10:23 // 15. 3. 2011.

    Osnovno ljudsko pravo je da kaze svoje misljenje. Kolumnista je izrazio svoje misljenje, i vama to smeta jer ne misli kako vi hocete...
    Da vama neko uskrati to pravo, vristali bi ste na sav glas!

    Svi vasi uvredljivi komentari su objavljeni iako ne bi trebalo. Zapitajte se malo.. U cemu ste vi to bolji od njega? Cak ste i gori

  • dragana miladinovic

    21:39 // 13. 3. 2011.

    Tek pazljivijim citanjem teksta sve postaje jasno kolumnista nije pravi kolumnista vec covekomrzac u najgrubljem znacenju koji koristi pisanje samo ga skrene paznju na sebe.E tu stvarno niko ne moze da pomogne pa cak ni zena psihijatar i to dobrovoljac.Vise Vam necu praviti drustvo a dignite ruke od pisanja kolumni jer stvarno mnogo ne znate a o analozi da i ne govorim

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: