Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:42, 12. 1. 2013.

Koliko finala ima finale?

Autor

Istoričar, pesnik i publicista

U zadnje vreme nešto ne mogu da se načudim kako sam i koliko brzo zaboravio matematiku. To me, doduše, nije preterano uzbudilo jer znam kako sam dobijao dvojke u srednjoj.

Pa ipak, mogućnost da je počela da me napušta i zdrava logika dodatno me je ubacilo u ozbiljan problem: koliko polovina ima jedno celo? U moje vreme, dve polovine su činile jedno celo, dve polufnalne utakmice su dovodile do finala. Bio sam ubeđen da drugačije ne može.

A, onda sam jedno veče seo da gledam ''Prvi glas Srbije '' na Prvoj televiziji....

Hajde de što je žiri davao tako stručne ocene da mi se dizala kosa na glavi. Cura je izašla i otpevala poznatu pesmu Vitni Hjuston iz filma ''Telohranitelj'' - šta otpevala, oduvala! A, onda je slušala, žiri sa Vladom Georgijevim koji joj je davao sugestije kako da joj stakato ne bude toliko vibrato i slične nebuloze.

Iznervirali su me u startu: neka oni otpevaju onako, pa neka pričaju pametne priče. Zato sam i sa smanjenim ineresovanjem čekao kraj emisije u kojoj mi nije bilo jasno ni što se Andrija Milošević dere kao birov kada saoštava odluke žirija.

A onda sam čuo najluđe: gledao sam treću od deset finalnih epizoda! Pogledao sam sa nerazumevanjem suprugu: deset FINALNIH EPIZODA? Slušaju li oni sebe?

Valjda polufinalnih može biti koliko hoćeš, a samo je jedna finalna! Gde je ovde logika?

Prošlo je neko vreme a nisam video da ikome smeta ovakva definicija epizoda - važno je da se kotrlja.

Kad smo kod kotrljanja: ako su zaista hteli najbolje, trebalo je da žiri čini Zdravko Čolić pa da takmičari nešto i nauče o pevanju. Sigurno je da bi svima bilo čast čak i kada bi ispali.

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • KOLEGE IZ NKC

    11:13 // 24. 1. 2013.

    Gospodine Ozimiću godinama pratimo Vašu plodnu kulturnu aktivnost i prirodno bi bilo da u najkraćem roku preuzmete rukovođenje Narodnim muzejem, u kome radite.

    • Emina

      19:15 // 31. 1. 2013.

      Ovo Ozimic sam sebi prokomentarisao :)

    • Nebojsa Ozimic

      13:59 // 1. 2. 2013.

      @Emina,da sam na Vašem mestu i sam bih to pomislio.Administratori najbolje znaju ko se krije iza potpisa KOLEGE IZ NKC.

  • katarina dinic

    22:45 // 23. 1. 2013.

    Postovani Nebojsa, vibrato nije nebuloza, a to ne znate zato sto niste zavrsili Muzicku skolu, ili jos bolje, Muzicku akademiju. Iz tog razloga, za pocetak, Vase misljenje na ovu temu ne moze da bude kompetentno. Bolje bi bilo da se drzite svoje profesije, kako bi ste zadrzali kredibilitet i kako bi citaoci mogli nesto i da nauce od Vas... Pozdrav.

  • Coka

    00:52 // 20. 1. 2013.

    Žiri se razume u muziku i po Vama ne kometariše kako valja, al zato Vi koji ste istoričar, pesnik i publicista ste izgleda vrlo kompetentni da komentarišete i kritikujete ljude kojima je muzika posao!
    Gospodine Ozimiću, Vi ste izgleda za sve pametni... Razumete se i u politiku i u ekonomiju, a sad i u muziku! Žiri je stručan i tu nema govora... Vama može neko da bude simpatičan ili ne, ali Aleksandrini komentari su "potkovani" jer je žena muzički obrazovana (školom i akademijom)! Kada Vi budete organizovali neko takmičenje onda neka bude samo jedno finale, a sada ako produkcija tako hoće biće i 100! S obzirom da ste istoričar, bavite se onim što znate, a ne komentarišite ono što ne znate...

    • Nebojsa Ozimic

      09:13 // 21. 1. 2013.

      @Coka, da Vas upoznam sa činjenicom da svako ima prava da iznese svoje mišljenje bez obzira na struku - valjda je suvišno. Po Vašoj logici, ukoliko ste ekonomista nikako ne biste smeli da kažete svoje mišljenje o, recimo, filmu ( niste glumac, režiser i sl) ili najnovijem CD izdanju Đorđa Blaševića ( niste muzičar).Aferim na logiku!

    • Coka

      15:29 // 21. 1. 2013.

      Naravno da svako ima pravo na svoje mišljenje, ali zašto bi nekog zanimalo baš Vaše mišljenje, ako niste stručni za to? Ako je tako, onda bilo koji građanin može da napiše tekst šta misli o Prvom glasu Srbije i da to objave novine...

    • Nebojsa Ozimic

      13:46 // 23. 1. 2013.

      Coko, to se zove demokratija...

    • Coka

      16:11 // 23. 1. 2013.

      Znam ja dobro šta je demokratija... A znam i šta su nezadovoljnici opšte prakse... :)

    • Nebojsa Ozimic

      10:34 // 4. 2. 2013.

      Coko,nemojte vise o sebi...

    • Coka

      15:32 // 10. 2. 2013.

      Uuuuuu, daleko sam ja od nezadovoljnika opšte prakse... :) Nisam ja napisala ovaj tekst, nego Vi... :D

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: